Apa sing bakal ditandur ing wulan Agustus

Sawetara tanduran bisa ditandur ing wulan Agustus

Wulan paling panas ing taun iki dadi wayah sing pas kanggo panen sayuran lan tanduran liyane, mula kita bakal ngomong babagan apa sing bakal ditandur ing wulan Agustus. Sanajan panas banget, akeh tanduran sing apik kanggo tuwuh lan ngrembaka. Nanging, kudu dipikirake manawa suhu sing dhuwur lan sinar srengenge langsung nyebabake luwih akeh gaweane para pekebun.

Tujuan saka artikel iki yaiku nerangake perawatan khusus sing dibutuhake kebon lan tanduran sajrone wektu paling panas ing taun lan apa sing bakal ditandur ing wulan Agustus. Kajaba iku, kita uga bakal ngrembug babagan woh-wohan lan sayuran sing bisa ditanam lan dipanen sajrone wulan iki.

Apa sing bakal ditandur ing wulan Agustus: Taman ing mangsa panas

Agustus minangka wulan nyebar lan panen

Sadurunge ngomong babagan apa sing bakal ditandur ing wulan Agustus, kita kudu ngerti tugas sing kudu ditindakake sajrone wulan panas iki kanggo njaga kebon. Sajrone wektu iki, isih akeh gaweyan amarga saiki panen sayuran sing wis disebar sadurunge. Umume, ing wiwitan wulan swasana biasane nyesep banget, nalika ing pertengahan Agustus badai musim panas sing misuwur bisa uga mbantu adhem.

Ing mangsa panas, sing paling penting yaiku ngombe sayuran. Normal banget yen ing wektu paling panas taun nggunakake banyu ing tanduran, wiwit kanthi panas lan srengenge langsung bumi dadi garing sadurunge amarga penguapan banyu. Supaya sayuran bisa urip, uga ing wulan iki, lemah kudu tetep lembab.

Artikel sing gegandhengan:
Apa sing kudu ditandur ing wulan Juli

Kaya sing kita ngerteni, wulan Agustus yaiku supaya akeh wong dadi wulan sing paling disenengi. kita kudu nggunakake sistem irigasi netes supaya kita Garden ora mati sak anané kita. Yen kita duwe kebon kutha ing teras, loteng utawa kebon, pilihan sing apik yaiku hydromassage utawa plant-hydro.

Yen ora duwe sistem irigasi tetes, sing paling disaranake yaiku banyu pisanan ing esuk lan / utawa sore. Dheweke bakal nindakake sadurunge jam wolu esuk lan / utawa sawise wolu sore, yaiku nalika srengenge ora langsung malih. Kanthi cara iki, banyu luwih apik kanggo ngreksa.

Tugas liyane

Kaya sing wis kasebut sadurunge, wulan Agustus panas banget, tegese tingkat panen luwih cepet tinimbang biasane. Mula, ora nggumunake yen woh-wohan sing ditandur sayuran luwih mateng. Iki amarga iku luwih becik mriksa kebon saben dina supaya panen ora rusak. Sajrone mlaku iki, kita uga kudu mriksa tanduran kajaba nglumpukake woh-wohan. Liwat pamriksan sayuran sing lengkap, kita bisa ndeteksi yen lagi nandhang penyakit utawa wabah lan bisa diobati sanalika bisa.

Ora kaya irigasi, weeding ora bisa diprogram kanthi cara apa wae supaya bisa plancongan kanthi tenang. Ing prekara iki, kita bisa njaluk tulung marang kulawarga, kanca utawa tangga teparo supaya kebon tetep rapi. Yen ora entuk pitulung sithik saka wong liya, kita bakal akeh kerja ing kebon nalika bali kanggo mbusak kabeh sing wis nglumpukake.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nandur tomat pot

Aspek liyane sing kudu dipikirake ing musim panas yaiku cahya srengenge sing suwe banget, sing bisa dadi kuwat banget, luwih-luwih ing wayah awan, yaiku yen dadi panas. Iki bisa mengaruhi sayuran sing negatif. Amarga panas panas, sawetara woh-wohan kayata mrico utawa tomat bisa nyedhiyakake jinis bintik-bintik putih lan bunder, dene sayuran liyane kayata salad cenderung dikethok kanthi cepet.

Wis mikir mbesuk nganti wulan September, luwih becik goleki tanduran sing menehi woh-wohan sing paling apik. Dadi, kita bisa nggawe koleksi wiji. Semono uga Kita duwe pilihan kanggo njupuk bibit sayuran ing ngisor iki sajrone wulan Agustus:

  • Watercress
  • Brokoli
  • Gobis
  • Bayam
  • Kacang polong ijo
  • Selada
  • Giliran
  • Lobak
  • Arugula
  • Wangun wortel

Tanduran apa sing bisa ditandur ing wulan Agustus?

Kebon kebon mbutuhake banyu luwih akeh nalika musim panas

Kaya sing diarepake, ngerti apa sing bakal ditandur ing wulan Agustus kita kudu nggatekake iklim lan lingkungan sing ana ing kene, amarga iku ora padha ing saindenging planet. Umume kita duwe pilihan kanggo nandur sayuran ing ngisor iki ing wiji sing mbukak:

  • Bawang
  • Gobis
  • Selada

Yen kebon kasebut ruangan, kita duwe opsi liyane kanggo nyebar:

  • Swiss chard
  • Watercress
  • Borage
  • Kanon
  • Escarole
  • Lettuce
  • Turnip
  • Lobak

Yen ana ing zona sedheng, kita bisa milih uga nyebar kentang supaya bisa panen ing wulan Oktober utawa November.

Tanduran lan panen ing wulan Agustus

Ing wulan Agustus sampeyan bisa nyebar, transplantasi, panen lan pil

Loro saka apa sing bakal ditandur ing wulan Agustus, kita uga bakal ngrembug babagan transplantasi lan panen sing bisa ditindakake sajrone wulan iki. Minangka kanggo transplantasi, iki sayuran sing cocog kanggo iki:

  • Brokoli
  • Kembang kol
  • Leek

Uga tugas saka muni dadi penting kanggo sayuran ing ngisor iki sajrone wulan Agustus:

  • Totoan Artichoke
  • Stolon stroberi

Babagan panen, iki wiyar banget ing wulan Agustus. Mangkene sawetara conto sayuran sing bisa dipanen sajrone wulan iki:

  • Chard
  • Basil
  • Celery
  • Blueberry
  • Terong
  • Watercress
  • Ubi jalar
  • Courgettes
  • Bawang
  • Coriander
  • Gobis
  • Kembang kol musim panas
  • Escaroles
  • Raspberry
  • Fennel
  • Selada
  • Jagung
  • Melon
  • Kentang
  • Timun
  • Parsley
  • Peppers
  • Leeks
  • Lobak
  • Salvia
  • Sandia
  • Tomat
  • Wortel

Saiki, yen wis ngerti apa sing kudu ditandur ing wulan Agustus lan ngerti kabeh perawatan sing dibutuhake taman sajrone musim panas, mula kita bisa nyambut gawe. Tumbuh lan panen woh-wohan lan sayuran dhewe ora mung sehat kanggo kita, nanging uga marem banget. Muga-muga aku wis nulungi sampeyan babagan artikel iki lan supaya sampeyan seneng kebon, dadi cilik utawa gedhe. Lan, sing paling penting, wenehake taneman sampeyan!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.