Apa perawatan saka tanduran Salsola?

Tanduran Salsola

Tanduran Salsola Menarik banget yen tuwuh ing kebon kanthi lemah sing subur uyah, kayata ing cedhak pesisir. Amarga alasan iki, yen sampeyan manggon ing cedhak segara lan pengin sing cocog banget karo kondhisi kasebut, protagonis minangka salah sawijining pilihan sing paling apik.

Pangopènan lan perawatane ora angel, nanging luwih becik dakcritakake kanthi luwih rinci ing ngisor iki.

Asal lan ciri

Salsola contraditifolia

Salsola contraditifolia

Genus botani Salsola kalebu antara 100 lan 130 jinis tanduran taneman jamu asli saka Asia, Amerika lan Eropa. Dheweke misuwur diarani barrilla, boja barrillera, ireng asin, soda salao, zagua utawa zajua. Yaiku halofit, yaiku urip ing lemah pasir, biasane saka pantai segara, nanging uga bisa ditemokake ing lemah garing ing pedalaman.

Dheweke ditondoi kanthi tuwuh ing antarane 20cm lan 2 meter, lan godhonge lurus lan sub-silinder. Kembang kasebut warnane cilik banget, jambon utawa ijo, lan katon ing mangsa panas lan musim gugur.

Apa sing dadi perhatiane?

Salsola Kali

Salsola Kali

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: Sasola kudu ana ing njaba, nalika srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: sampeyan bisa nggunakake medium sing tuwuh universal dicampur karo 40% perlite.
    • Taman: lemah pasir, kanthi saluran banyu sing apik banget.
  • Irigasi: dheweke kudu disiram 4-5 kaping seminggu sajrone musim paling panas, lan saben 2-3 dina suwene setaun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas, dheweke bisa mbayar pupuk ekologis, sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Dheweke kudu disebar langsung ing seedbed kanthi substrat budaya universal dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frost nganti -5ºC. Yen urip ing wilayah sing adhem, dheweke kudu nglindhungi awake dhewe ing njero omah.

Apa sampeyan mikir babagan Sasola?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.