Apa klorofil?

Klorofil minangka pigmen ijo ing tanduran

Kita kabeh ngerti banget manawa umume tanduran ijo. Nanging sapa sing tanggung jawab? Kloroplas, sel karakteristik tanduran, ngemot molekul organik sing diarani Klorofil. Molekul kasebut Iki minangka pigmen tanduran sing tanggung jawab kanggo reaksi fotokimia sing penting kanggo fotosintesis.

Nanging sing paling penting kanggo kita nyoroti babagan klorofil yaiku aplikasi ing panganan, obat-obatan lan produk liyane. Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa zat iki lan apa mupangate.

Apa klorofil lan apa fungsine?

Ana macem-macem jinis klorofil

Nalika ngomong babagan klorofil, kita bakal nuduhake pigmen fotosintetik sing paling misuwur, mula Sing menehi warna ijo kanggo tanduran. Kajaba iku, iki minangka molekul sing ngowahi energi sing ditampa saka cahya dadi energi kimia sajrone proses sing kabeh dingerteni minangka fotosintesis. Minangka kanggo tembung "klorofil", asale saka basa Yunani. Nangis tegese "ijo", dene fonylon jarwane dadi "godhong." Mula, klorofil secara harfiah tegese "godhong ijo."

Artikel sing gegandhengan:
Etilena

Sing pertama sing nemokake klorofil yaiku kimiawan Canventou lan Pelletier. Ing taun 1917, kaping pisanan dheweke bisa misahake pigmen kasebut saka godhong sing ana tanduran.

Jenis

Ana macem-macem jinis klorofil ing biologi: A, B, C1, C2, D, E lan F. Kita bakal ngrembug babagan sing paling umum ing ngisor iki.

  • A: Iki ditemokake ing pusat tumindak sing kagolong sel tanduran. Dheweke tanggung jawab kanggo reaksi fotokimia sajrone proses fotosintesis.
  • B: Fungsine padha karo antena sing nampa. Dheweke nampa energi saka foton banjur transfer mengko dadi klorofil A.
  • C: Ana ing kloroplas yaiku saka diatom, heptofit, lan ganggang coklat.
  • D: Klorofil D mung ditemokake ing cyanobacterium sing diarani acaryochloris marina lan ganggang abang.

Apa klorofil ing panganan?

Klorofil digunakake kanggo pewarna panganan

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, klorofil minangka pigmen sing katon kaya warna ijo. Mula, ora nggumunake yen bahan iki digunakake minangka pewarna kanggo panganan lan kosmetik lan obat-obatan. Kajaba iku, iki uga digunakake minangka unsur deodorizing ing sawetara produk higienis pribadi, kayata pasta gigi utawa cuci mulut. Sabanjure, kita bakal ndeleng dhaptar panggunaan paling umum saiki.

  • Aditif panganan: Umume ditemokake klorofil ing bayem, kayata, utawa ing panganan ijo liyane. Fitol sing dikepengini digunakake nalika nggawe vitamin E lan K. Sing diidini dening Uni Eropa.
  • Obat-obatan: Ana tablet oral sing ngemot klorofil. Dheweke asring diwenehake ing perawatan halitosis.
  • Terapi fotodinamik: Klorofil digunakake minangka zat fotosensitif ing terapi fotodinamik, biasane kanggo perawatan kukul ing jerawat.
  • Pasta gigi: Ana sawetara pasta gigi sing ngemot klorofil, utamane kanggo sifat pewangi.

Keuntungan

Minangka kanggo khasiat klorofil sing migunani, dhaptar kasebut dawa banget.

  • Iki mbantu oksigen ing getih, uga bisa uga detoksifikasi awak kita.
  • Mbantu sistem pencernaan kanggo ngrusak watu kalsium oksalat. Mangkono mbusak asam sing berlebihan.
  • Es anti-inflamasi.
  • Mbantu nyuda tingkat trigliserida lan kolesterol.
  • Nguatake sistem kekebalan awak.
  • Iki nduweni sifat sing deodorisasi, cocog kanggo nglawan napas ala amarga alkohol, tembakau utawa panganan liyane.
  • Isine sifat antimikroba lan antibakteri.
  • Uga duwe sifat antioksidan sing bisa mbiyantu nyegah pangembangan kanker. Biasane, sifat-sifat kasebut ditemokake ing turunan semi-sintetik klorofil, diarani klorofilin. Iki larut ing banyu.
Artikel sing gegandhengan:
Gibberellins

Kaya sing wis diandharake, ana akeh mupangat sing diwenehake klorofil. Supaya bisa nikmati kabeh, pigmen iki kudu dikonsumsi liwat sayuran kayata salad, bayem, chard lan watercress, lan liya-liyane. Minangka kanggo ombenan ijo, uga dikenal minangka ombenan ijo, sampeyan bisa nggunakake klorofil cair minangka suplemen.

Pancegahan

Amarga klorofil biasane ana ing pirang-pirang panganan tanduran, konsumsi ing konsentrasi ora gedhe banget ora nyebabake risiko luwih gedhe, kajaba sawetara kasus hipersensitivitas. Nanging, nganti saiki kita ora duwe panelitian ilmiah khusus ing macem-macem klompok khusus populasi, kayata bocah, wanita hamil utawa wanita nalika lactation. Mula, disaranake ngatasi bahan iki kanthi ati-ati. Sing dingerteni yaiku yen kakehan ngonsumsi klorofil bisa nyebabake warna ijo ing untu, ing ilat, ing feses lan urin.

Kesimpulane, kita bisa ujar yen kaya ing kabeh perkara: Keluwihane ala. Nanging, klorofil minangka zat sing akeh mupangate penting kanggo kesehatan. Mula dianjurake supaya nambah ijo sing cukup kanggo panganan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.