Apa kanggo tanduran ing November

Sayuran bisa ditanam ing wulan November

Nopember minangka wulan nalika musim gugur wis maju lan kita ana ing ambang musim dingin. Ora akeh sayuran sing siap ditandur ing wulan iki, amarga frosts ing wulan sing paling adhem ing taun bakal teka. Kanthi tekane November, kadhemen wiwit krasa lan jumlah sayuran sing bisa tahan ing njaba suda.. Kanggo mbantu kita ngluwihi mangsa, kita bisa ngandelake terowongan sing adhem lan omah kaca, nanging sayuran sing bakal ditransplantasikan kudu tahan kanggo kadhemen.

Iki dianggep minangka sasi sing asring ora nguntungake babagan budidaya. Sejatine, akeh wiji sing kudu ditandur ing wektu iki supaya bisa ngasilake sing paling apik nalika wis mateng.

Sayuran lan sayuran kanggo tanduran ing wulan November

Sayuran lan sayuran sing bisa ditandur ing wulan November beda-beda. Valerian, turnip, chicory, chicory, kubis ireng, kangkung, bawang bombay, bawang putih, leek, bayem. Sing rada kurang tahan yaiku arugula, chard, parsley, lobak, artichoke lan brokoli. Sing terakhir rada luwih alus, nanging kanthi ati-ati, kita isih bisa transplantasi sajrone wulan iki.

Sapérangan palawija kang bisa ditandur ing wulan Nopember nalika hawa adhem ya iku selada (kaya songino) utawa bayem, nanging uga gumantung marang iklim ing tlatah kasebut. Kacang buncis lan kacang polong bisa ditanam kanthi aman kanggo panen ing musim semi.

Pilih kacang polong wiji alus lan kacang buncis. Yen kadhemen isih ora ala, sampeyan bisa nyoba nandur turnip, lettuce, utawa bayem, kanthi ati-ati kanggo nglindhungi kanthi terpal ing wayah wengi. Ing budidaya sing dilindhungi, wortel, radishes, lan salad bisa ditanam kanthi aman ing wulan November.

Kembang kanggo nyebar ing wulan November

Sampeyan bisa nandur sayuran lan sayuran ing wulan November

Ing ngisor iki dhaptar kembang sing gampang tuwuh lan khas kanggo Nopember. Tanduran uga cocog kanggo wong-wong sing ora ngerti babagan berkebun, sing kanthi ati-ati bisa urip sanajan wulan sing paling adhem.

  • Titisan salju: Kaya jenenge, ditandhani pungkasan mangsa lan bisa tahan suhu sing sithik banget. Dheweke apik banget, lan malah luwih ayu ing perusahaan liyane, bisa uga duwe kembang kanggo nandhesake keragamane. Supaya bisa tuwuh kanthi apik, bolam kudu diselehake ing jero 5 cm lan jarak 5 cm.
  • Tulip: warna-warni lan meriah, tulip kudu ditanam sadurunge wiwitan kadhemen sing kuat, mulane, ing dina pisanan November. Jarak ing ndhuwur lemah penting supaya ora tumpang tindih, lan bisa beda-beda antarane 15 lan 100 cm. Pucuk bohlam kudu madhep munggah lan ing ambane 5-10 cm.
  • Hyacinths: padha ngetutake periode tanduran sing padha karo tulip lan nyedhiyakake macem-macem warna, mulai saka biru, jambon, oranye, ungu lan liya-liyane. Dheweke ora tahan suwe, nanging duwe ambune sing nyenengake sing ndadekake urip sing cendhak. Ambane 10 cm lan jarak 10-15 cm dianjurake.
  • Cyclamen: Iki minangka kembang klasik ing wulan iki, kembang musim gugur sing alus, cocog kanggo pewarna balkon sanajan nalika adhem pertama teka. Nanging nalika frosts wiwit. luwih becik dilebokake ing sangisore tutup lan disimpen ing jero ruangan sajrone mangsa.
  • Heather: Antarane tanduran sing tahan sanajan musim salju sing adhem, Erica ora bisa absen karo infloresensi warna khas putih, jambon, kuning, abang lan ungu sing katon apik ing antarane godhong ijo. Heather minangka tanduran musim gugur sing khas sing gampang tuwuh ing pot lan nggawe kasur kembang utawa minangka wates kanggo kembang kerdil. Amarga tahan kadhemen lan ora wedi utawa beku, iki uga tanduran sing cocog kanggo taman ing wilayah pegunungan.
  • Chrysanthemum: Tanduran saka kulawarga Asteraceae, kaya daisy, sing amarga kembang-kembang warna-warna sing apik banget ndadekake taman-taman November kurang sedhih. Iki minangka tanduran sing mekar banget ing musim gugur, antarane akhir Oktober lan awal Nopember. Iku herbaceous short-urip sing wareg karo kurang cahya lan udan, lan gampang banget kanggo tuwuh ing panci medium-ukuran. Kajaba iku, bisa disimpen ing jero ruangan.
  • Bromeliad: Tanduran eksotik sing apik banget kanthi godhong ijo ijo lan kembang runcing spektakuler sing biasane warnane cerah, kuning utawa abang. Bromeliad diobati kanthi ati-ati amarga minangka tanduran sing rapuh banget sing sensitif marang owah-owahan suhu. Sampeyan kudu thukul ing pot sing jero banget, amarga nduweni werna sing dawa banget, kadhangkala malah kaping pindho ukuran tanduran. Sampeyan kudu ditransplantasikan kanthi asring, ing wiwitan saben musim, sanalika suhu mari maneh.
Galanthus ditanam ing wulan Nopember

Gambar - Flickr / Dominicus Johannes Bergsma

Senadyan nalika mangsa cedhak, luwih sithik spesies sing bisa ditandur utawa ditandur, Nopember minangka wulan nalika macem-macem kembang lan tanduran isih bisa ditanam.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.