Apa sing bakal ditandur ing wulan Oktober

perkebunan ing wulan Oktober

Oktober minangka wulan kanthi suhu sithik lan udan kaping pisanan. Iki tegese kurang kerja irigasi lan kesempatan anyar kanggo ngerti apa nandur ing wulan Oktober. Ana macem-macem jinis panen sing diadaptasi kanthi apik kanggo kondisi musim gugur lan wiwit tuwuh subur. Sampeyan kudu njupuk sawetara perawatan utama sing kudu sampeyan lakoni yen sampeyan duwe kebon omah lan pengin wiwit nyebar ing wulan iki.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani apa sing bakal ditandur ing wulan Oktober lan apa perawatan utama sing kudu dipikirake.

Syarat lan tugas ing wulan Oktober

kebon ing musim gugur

Akeh kembang sing bisa dipangan bisa ditandur ing wulan Oktober, kayata pansies, nasturtium utawa marigold. Kembang sing bisa dipangan sugih karo vitamin, duwe nilai obat lan bisa nggawa rasa anyar kanggo salad. Oktober uga minangka wulan sing cocog kanggo nandur busur kembang mawar. Nanging, ana sawetara tugas sing kudu ditonton ing kebon omah.

Pupuk perennial

Wit lan shrub, utawa tanduran abadi, uga butuh pupuk, luwih-luwih yen ditandur ing pot. Musim gugur minangka wektu sing tepat amarga kita bakal menehi nutrisi sing wis dikonsumsi sajrone musim panas.

Saenipun, pupuk asimilasi alon banget kandungan zat organik. Nggawe cadangan nutrisi jangka panjang, nambah sistem kekebalan tanduran lan nggawe luwih tahan kanggo bisa uga hama lan, mesthi luwih produktif.

Mycorrhiza minangka jamur sing ana ing lemah, sing bisa ningkatake kesuburan lemah, nambah kasedhiyan nutrisi kanggo tanduran lan luwih tahan karo owah-owahan suhu lan asor. Kajaba iku, biasane jamur. Pesaing langsung saka hama duwe efek pencegahan sing apik kanggo penyakit musim gugur sing khas. Ing babagan wit buah pot, ana ide liyane sing apik yaiku nganyari lapisan ndhuwur landasan. Copot sing lawas kanthi ati-ati supaya ora ngrusak oyot lan isine pot kanthi kompos sing apik.

Kumpulake godhong kanggo nggawe mulsa

apa sing bakal ditandur ing wulan Oktober ing kebon

Mulch minangka lapisan bahan organik sing digunakake kanggo njaga lemah sing luwih anget ing mangsa adhem lan adhem nalika musim panas. Biasane digawe nganggo jerami, godhong utawa kompos. Cukup migunani kanggo disebarake ing kabeh permukaan lemah lan ngoptimalake panen. Ing musim gugur, bahan quilting sing apik kasedhiya. Godhong garing nggawe mulsa sing apik banget Lan nalika rusak, dheweke bakal nyedhiyakake nutrisi sing akeh kanggo lemah. Sanalika, bakal nglindhungi oyod saka owah-owahan suhu sing kedadeyan ing taun iki.

Yen ing wilayah sing sampeyan urip biasane udan deres ing taun iki, sampeyan kudu nggatekake sawetara aspek. Udan ing wektu taun iki bisa nggampangake tuwuh jamur ing kebon. Kanggo ngindhari iki, luwih becik njamin ventilasi glathi sing apik. Sawise udan disaranake nggunakake agen antijamur sing wis diencerke (kaya horsetail) kanggo perawatan. Hujan deres bisa ngilangi nutrisi saka landasan. Gunakake pupuk kaya organik sawise udan, lan tanduran bakal populer banget.

Apa sing bakal ditandur ing wulan Oktober

apa nandur ing wulan Oktober

Chard bisa tuwuh ing taun iki. Lemah kudu adhem, jero lan subur. Miwiti kanthi mbanyoni kanthi rutin kanthi interval. Area tandurane 30 × 40 cm. Panen sawise 2 wulan.

Borage uga ditandur ing wulan Oktober. Dheweke disebar langsung ing lemah. Dheweke germinasi antara 6-10 dina lan dipanen sawise 2-4 wulan. Dheweke butuh landasan lembab, nanging ora bisa dibanjiri. Kumpulake godhong kaya sing dibutuhake. Ing 4 wulan, tanduran mekar.

Calçots sejatine kalebu varian bawang. Dheweke bisa ditandur langsung ing lemah. Jarak antara siji lan liyane 25 cm. Irigasi kudu diwenehi jarak lan pancen langka. Nalika lagi tuwuh, kita kudu nutupi lemah. Diklumpukake sawise 4-5 wulan.

Bawang uga bisa ditandur sajrone taun. Lemah kudu entheng, asri lan ora duwe bahan organik. Miwiti kanthi mbanyoni kanthi rutin kanthi interval. Area tandurane 30 × 15 cm. Dheweke dipanen sajrone 3-4 wulan.

Sanajan wulan sing paling cocog kanggo ditandur yaiku wulan September, kita isih bisa nandur kembang kol ing wektu wulan Oktober. Sampeyan butuh lemah sing subur, keropos, kaya nitrogen. Rak tandur dipisahake 60 × 70 cm. Dheweke butuh banyu lan papan sing adhem. Diklumpukake ing 6-8 wulan, sadurunge pelet miwiti mbukak.

Bayam ditandur nalika musim gugur lan mangsa. Lemah kudu abot, lengket, sugih ing bahan organik, lan seger. Irigasi kudu sithik. Area tandurane 10 × 25 cm, sing minangka potong sing cocog kanggo papan sing sempit. Sawise 2 wulan, panen sepotong utawa kabeh tanduran.

Kacang polong tuwuh ing musim salju lan musim semi. Lemah kudu adhem, alus, lan lemes banget. Irigasi kudu cukup, cukup, lan lemes banget. Gumantung saka macem-macem, tanduran ditandur antara 30 × 50 cm utawa 40-60 cm. Panen ing 2 wulan, sapisan saben 3-4 dina.

Kacang buncis ditandur ing musim salju lan musim semi. Lemah kudu lempung, calcareous, diproses, nanging ngemot humus. Irigasi ora cukup nyukupi, nanging kudu asring disiram. Area tandurane 15 × 30 lan 40 × 60 cm. Disaranake direndhem wiji sadina sadurunge, yen sampeyan duwe 10 nganti 12 kacang buncis, jiwit sprouts pungkasan. Dipanen ing 2 wulan setengah.

Daun bawang ditandur nalika musim salju, musim semi lan musim panas. Lemah kudu dibuahi kanthi apik lan rada lembab nalika musim panas. Banyu cukup nanging asring. Ambane tanduran 15 × 30 cm. Diklumpukake kanthi staggered ing 4 wulan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana macem-macem tanduran sing bisa ditandur ing wulan iki. Dadi kanthi informasi iki, sampeyan wis ngerti apa sing bakal ditandur ing wulan Oktober.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)