Kepiye perawatan saka violet Afrika?

Kepiye perawatan saka violet Afrika?

La violet afrika Iki minangka salah sawijining tanduran kembang paling cilik lan paling apik ing kana. Dhuwuré ora ngluwihi telung puluh sentimeter kalebu gagang kembang, lan godhong alus sing bentuke lonjong kanthi warna ijo peteng nggawe salah sawijining sing paling digoleki kabeh wong sing golek tanduran kanggo dekorasi omah.

Nanging, perawatan violet Afrika ora gampang. Sensitif banget kanggo banyu sing berlebihan, lan uga kudu direksa saka bekicot, amarga padha seneng mangan godhong. Kepiye carane dheweke bisa ayu kaya dina pisanan?

Perawatan violet Afrika

violet afrika

Yen sampeyan wis diwenehi Violet Afrika, utawa yen sampeyan mikir kanggo ndarbeni siji, iku penting banget kanggo mbayar manungsa waé kanggo care, utamané amarga kita ngomong bab a tanduran sing mbutuhake manungsa waé sethitik kanggo nutupi kabutuhan.

Langkah demi langkah, kita pitutur marang kowe apa tombol supaya tanduran ing kondisi sampurna.

Lokasi

Protagonis kita minangka tanduran asli ing Afrika tropis, ing ngendi suhu tetep anget ing saindhenging taun. Supaya ayu kita kudu Panggonan ing kamar sing padhang banget, tanpa draf. Panggonan sing apik bakal dadi contone ing ruang makan sing padhang, minangka tanduran tengah.

La Kelembapan kudu dhuwur, Dadi dianjurake kanggo tuku humidifier utawa nyelehake wadhah kanthi banyu ing cedhake. Ora dianjurake kanggo nyemprotake sawayah-wayah amarga bisa cepet bosok. Kanggo alasan iki, trep kanggo banyu saka ngisor, yaiku, sijine ing sajian karo banyu kanggo 20 menit lan banjur copot.

Temperatura

Aspek iki penting banget, amarga violet Afrika butuh suhu sing meh konstan. pira? Saenipun, kudu antarane 17 lan 21 derajat.

Nyatane, yen lingkungan mudhun ing ngisor 5 derajat, tanduran sampeyan bakal nandhang sangsara, mula kaping pirang-pirang, utamane ing musim dingin, luwih becik dilebokake ing njero omah nanging mesthi ana ing ruangan sing ora ana pemanasan (wiwit nalika suhu mundhak. kakehan Iku uga bakal mengaruhi sampeyan).

Potted Violet Afrika

Tanduran iki sampeyan bisa duwe tanpa masalah ing pot. Nanging, ora kaya wong liya sing sampeyan tuku sing mung nggawa omah sampeyan kudu ngganti pot, ing kasus iki sampeyan kudu tetep ing asline. Yen sampeyan ngganti, sampeyan bakal nggawe tuwuh ora pati roso lan uga karo papan kosong mung bab sampeyan bakal nimbulaké iku multiplies godhong, nanging ora kembang.

Amarga ora cepet banget, uga ora cepet banget, mula bisa disimpen ing pot sing padha. Mesthi wae, sampeyan kudu ngganti lemah supaya nduweni nutrisi.

Bumi

Violet Afrika rada 'epicure'. Lan sampeyan bisa uga mikir yen butuh gambut, butuh pasir, utawa unsur draining liyane, kepiye?

Bener, sampeyan butuh kabeh. Ing tangan siji, perlu kanggo njaga kelembapan, nanging ing wektu sing padha lemah ora puddle. Dadi sing becik yaiku a Tansah nyampur bagean sing padha karo substrat kebon, gambut, wedhi lan mulch.

Iki bakal menehi sampeyan tanah sing cocog kanggo kabutuhan sampeyan.

Irigasi

La Frekuensi irigasi bakal saben 3-4 dina ing musim semi lan musim panas, lan saben 7-10 dina liyane taun. Sajrone sasi sing luwih anget ing taun, dianjurake kanggo mbuahi nganggo pupuk cair universal miturut indikasi sing ditemtokake ing kemasan produk. Penting banget supaya ora overdo dosis, amarga yen sampeyan nindakake, tanduran bakal layu.

Wabah lan penyakit

Violet Afrika minangka tanduran sing alus

Sayangé Violet Afrika duwe akeh penyakit lan hama sing bisa mengaruhi sampeyan. Ing kasus saka penyakit, sing paling umum Padha: Roya, sing nyebabake lesi ing sisih ngisor godhong, nyebabake dadi coklat lan / utawa abu-abu amarga sirkulasi udara sing kurang lan kelembapan sing berlebihan; makutha utawa root rot, amarga overwatering; jamur, amarga kurang saluran banyu; nodul oyod; lsp.

Umume penyakit violet Afrika disebabake jamur, mula bisa dilawan karo fungisida. Ing toko khusus sampeyan bakal nemokake sawetara khusus kanggo penyakit tartamtu.

Gegayutan hama, sing paling umum Iku aphids, mealybugs, mites laba-laba, whiteflies, mites, thrips, beetles lan siput.

Kanggo ngindhari hama sing paling umum, kayata mealybugs, thrips lan aphids, perawatan pencegahan bisa ditindakake kanthi semprotan minyak nimba (kanggo didol. Kene) sepisan seminggu.

Masalah sing paling umum

Kaya sing wis dakcritakake sadurunge, violet Afrika minangka tanduran sing mbutuhake perawatan lan kabutuhan sing luwih spesifik sing kudu sampeyan kontrol supaya ora nandhang sangsara (utawa kelangan kesehatan). Mulane, kadhangkala sampeyan bisa ngadhepi masalah biasanipun. Ing kene kita ngandhani sing paling umum, gejala lan apa sing kudu ditindakake kanggo ngatasi.

Ora ana kembang sing tuwuh

Apa sampeyan duwe violet Afrika lan ora duwe kembang? Iku ora banget normal, dadi meh tansah amarga mbanyoni akeh banget.

Coba jarakake waterings kanggo ndeleng yen wiwit mekar.

Kembange dadi putih

Yen sampeyan ngelingi kembang dadi warna ungu, putih, abang ... dadi rada putih, banjur tegese ana keluwihan asor ing tanduran.

Kanggo nindakake? Inggih, spasi resiko cukup.

Kembang kusam

Yen werna kembang sampeyan wiwit katon luwih bisu, ora dadi kuat, banjur menehi tandha yen sampeyan butuh cahya liyane.

Petioles dawa banget

Violet Afrika minangka tanduran sing mesthi cendhak. Apa tegese? Inggih, yen petioles mundhak, iki ora amarga tanduran saya akeh, nanging amarga nyoba kanggo menehi cahya liyane.

Ing tembung liyane, sampeyan kudu sijine iku ing panggonan karo cahya liyane amarga tanduran iki takon.

Hmripat coklat lan lumpuh

Iki soko sing meh sampeyan bakal ketemu. Lan iku sing, nalika ndarbeni tanduran, iku banget normal sing iki njupuk sawetara wektu kanggo nyetel menyang omah anyar. Mulane, aja wedi yen sampeyan ngelingi yen godhong wis ilang warna, dadi coklat lan lemes.

Kaping pirang-pirang gejala kasebut ngandhani: sampeyan kudu nyirami. Nanging ora, bebener iku ora.

Yen kedadeyan kasebut, sampeyan mung kudu njupuk tanduran kasebut, copot saka pot, copot lemah sing ana lan lebokake campuran sing wis dirembug ing ndhuwur supaya bisa adaptasi luwih apik. Nanging aja mbanyoni luwih akeh utawa dilebokake ing cahya luwih suwe tinimbang wektu sing cocog.

Penyebaran violet Afrika

Multiplying violet Afrika ora banget rumit. Kabeh sing kudu dilakoni yaiku njupuk lading lan Cut lading karo. Iki kudu dilebokake ing banyu, supaya sawise sawetara dina wiwit njupuk oyod, sanajan sampeyan kudu ati-ati. Contone, yen banyu akeh klorin, utawa jeruk, bakal mengaruhi godhong lan bisa uga ora bisa digunakake kanggo sampeyan.

Yen kedadeyan kasebut, sampeyan bisa nindakake, tinimbang dilebokake ing banyu, sampeyan kudu nyelehake bubuk rooting ing buntut godhong. Sawise sampeyan duwe, njupuk pot cilik lan isi karo gambut. Lebokake godhong lan nyemprotake banyu. Yen kabeh dadi apik (suhu, mbanyoni, lokasi, lan liya-liyane) tanduran anyar kudu tuwuh.

Karakteristik saka saintpaulia

Karakteristik saka saintpaulia

Violet Afrika iku asli saka Tanzania, ing Afrika Wétan, lan uga ing alas Uzunga. Iki wis nggawe sampeyan ndeleng manawa tanduran kasebut butuh suhu sing anget lan konstan.

Iki ditondoi amarga mekar ing saindhenging taun lan ora duwe wutah sing gedhe banget. Nyatane, bisa disimpen kanthi apik ing panci utawa mangkok cilik sajrone urip. Ukurane bisa saka 4cm nganti 20cm.

Saka tanduran, sing paling nggumunake yaiku godhong, sing bentuke bunder lan jantung. Padha ijo peteng lan tutul sing velvety, amarga kasunyatan sing ditutupi dening fluff.

Dene gagang, iki tuwuh saka godhong lan saka ing kono kembange metu. Dheweke ora mbuwang akeh, lan dheweke bisa nindakake siji-sijine utawa kaping pindho. Kabeh padha duwe petal lima lintang lan werna sing biasane putih, abang, biru, ungu ... nanging sampeyan uga bisa nemokake mbandingake saka werna iki.

Seneng tanduran sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Flor Villalobos ngandika

    Padha ayu nanging sampeyan kudu njupuk care saka wong-wong mau, matur nuwun kanggo bantuan kita kanggo ngerti wong-wong mau.