Apa sampeyan ngerti apa oyot sing paling bisa dipangan?

oyot sing bisa dipangan

Kaping pirang-pirang kita mangan sayuran lan ora sadhar yen pancen oyot tanduran lan dheweke sing nresep nutrisi saka lemah kanggo nggabungake. Kita wis biyasa yen tanduran biasane duwe woh-wohan sing bisa dipangan lan dudu oyot sing dipangan.

Akeh sayuran ngasilake oyot sing kenthel supaya macem-macem nutrisi sing dibutuhake tanduran lan nutrisi bisa diklompokake kanthi luwih apik bisa dikonsumsi wong, saliyane nyedhiyakake mineral lan vitamin sing terkenal. Apa sampeyan pengin ngerti akar sing paling apik sing bisa dipangan?

ROOT sing bisa dipangan

ROOT iki duwe sawetara klasifikasi. Kaping pisanan ditemokake sing bercabang, yaiku tuwuh kanthi cara sing padha karo cabang lan godhong wit. Adventitious yaiku oyot sing dibentuk ing macem-macem bagian tanduran, pungkasane, napiforms, yaiku sing tuwuh kanthi oyot utama sing luwih kenthel lan panganan lan banyu sing dibutuhake kanggo menehi panganan kanggo tanduran liyane.

Ing antarane akar sing paling misuwur lan bisa dipangan ing saindenging jagad, yaiku:

Wangun wortel

wortel dikenal ing saindenging jagad

Sing paling misuwur ing saindenging jagad. Iki minangka salah sawijining oyot sing paling apik kanggo dipangan lan dikonsumsi ing kabeh papan ing bumi. Iki minangka sumber vitamin lan misuwur amarga ana oyot sing luwih dawa lan oranye. Ya, sanajan kayane aneh, wortel sing kita mangan lan sijine ing salad, iku ora liya yaiku oyot tanduran wortel.

Wortel duwe akeh mupangat: nyuda kemungkinan konstipasi kadang-kadang, nyuda nyeri weteng, panganan diuretik, migunani kanggo kulit, ngatasi proses pernapasan, nyuda kolesterol, lan apik kanggo paningale.

Kajaba iku, wortel bisa dikonsumsi nganggo pirang-pirang cara: mentah, ing jus, salad, masak, kukus, goreng lsp.

Giliran

turnip

Turnip uga oyot cukup kenthel lan bunder kanthi warna putih. Godhong tanduran turnip diarani sayuran ijo turnip lan uga dipangan ing salad. Kanggo ngonsumsi, dheweke kudu seger lan kondhang. Cara mangan sing paling umum yaiku mentahan, amarga kanthi iki sampeyan bisa nyedhot karakteristik pelembab, vitamin C, serat lan mineral kayata kalsium utawa magnesium.

Lobak

radishes kudu seger banget

ROOT lan sayuran iki wernane abang padhang lan bisa dideleng ing salad. Ing tangan siji, duwe vitamin C lan mupangate masarakat amarga tumindak antioksidan. Uga iku akeh serat lan mbantu pencernaan, lan nduweni akeh mineral, kayata yodium lan kalium. Lobak nyedhiyakake sifat diuretik lan mbantu ngilangi bobot awak.

Tubers

singkong ubi yaiku umbi

Ubi kasebut ditemokake ing njero lemah lan uga bisa dipangan. Sing paling misuwur yaiku kentang, amarga dikonsumsi ing saindenging planet. Kentang duwe akeh kemungkinan ing pawon. Bisa dikukus, digoreng, digodhog, dibakar lsp. Ditulis manawa dudu oyot sing bener, nanging iki Batang kasebut kenthel sing nindakake fungsi sing padha karo oyot. Minangka conto kajaba kentang, kita nemokake kentang manis, singkong utawa manioc.

Dheweke duwe sifat sing migunani banget kanggo kesehatan amarga akeh kalori sing sehat. Ubi kayu katon akeh karbohidrat lan nyuda tingkat kolesterol. Kajaba iku, duwe serat, duwe vitamin K, mineral kayata magnesium lan tembaga, lan iku apik kanggo flu. Dianjurake kanggo wong-wong kasebut sing olahraga lan usaha fisik sing gedhe kanggo kandungan mineral sing akeh lan energi sing disedhiyakake. Iki uga apik kanggo nyuda stres lan kuatir.

ROOT sing bisa dipangan liyane

Ing antarane oyot sing bisa dipangan sing ditemokake bit, bawang, bawang putih, celery, parsnips, utawa bawang. Biasane umume ana ing pawon setengah jagad lan dicampur kanggo menehi rasa kanggo macem-macem panganan, kayata rebusan, saos lan iringan daging lan iwak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.