Apa sing kudu ditindakake hydrangea garing?

hiasan hydrangea garing

Nggedhekake urip kembang, nyoba kanggo njupuk kaendahan langgeng sing gawan ing sembarang pacangan kembang. Yen kita kabeh mikir babagan carane duwe hydrangea garing, kita ing luck. Amarga nalika kita bakal rumangsa frustasi karo kembang liyane, kanthi perwakilan tanduran asam sing apik iki, kita tenang. Hydrangea garing kanthi apik, lan luwih apik, malah garing nganti suwe.

Ing artikel iki, kita bakal menehi pitutur marang kowe apa sing kudu sampeyan lakoni karo hydrangea garing supaya bisa ngoptimalake.

Carane duwe hydrangea garing

hydrangea garing

Saliyane kasunyatan manawa proses pangatusan gampang, ana alesan liyane sing ndadekake dheweke dadi calon ideal. Nambah daya tarik aransemen kembang, semak-semak teduh iki ana ing macem-macem warna. Sawetara saka putih nganti biru, ngliwati lavender, fuchsia utawa jambon pucet. Rincian sing ngidini kita main karo dheweke ing dekorasi omah kita miturut rasa utawa nada sing ana.

Sanajan kita ngerti babagan cara pangatusan kembang, metode pangatusan hydrangea duwe ciri dhewe. Kaping pisanan, amarga kita ngomong babagan kembang, iku sejatine jumlah kembang. Thanks kanggo rincian iki, inflorescences saka hydrangea katon apik banget lan ing wektu sing padha dadi atraktif. Dadi, Ngerti carane garing hydrangeas umume gumantung ing respecting wangun alam.

Kajaba iku, ana sawetara perkara penting sing kudu dingerteni. Ora ketompo carane kita garing, hydrangea kita ora bakal nahan intensitas warna sing seger. A rinci sing kita kudu njupuk menyang akun lan ora detract saka kaendahan carane padha garing. Nanging aja kesusu: sanajan padha ora persis padha, ana trik kanggo tetep setya sabisa. Sampeyan uga penting kanggo ngerti yen werna garing sampeyan bakal ilang lan luntur saka wektu.

Jinis garing

ngurus hydrangea

Dadi, saliyane carane garing hydrangea, apa maneh sing bisa ditindakake kanggo njaga nada? Iku prasaja: miwiti garing kembang ing wektu sing tepat. Lan, ing kasus iki, ana rong skenario sing bisa ditindakake:

  • Kembang sing diekstrak saka tanduran kasebut dhewe: Nalika padha wiwit garing ing tanduran dhewe, sampeyan kudu Cut mau. Nindakake iki sadurunge bakal njalari kembang layu lan dadi lembek, saengga ora garing kanthi bener. Ngethok kembang nalika wis mateng banget bakal nyebabake ilang kabeh werna nalika pangatusan.
  • Buket kembang: Amarga wis dipotong, luwih cepet kita miwiti proses kasebut, mula luwih garing.

Supaya hydrangea garing saka buket, kita kudu miwiti proses kasebut sanalika bisa. Apa kita ngethok kembang saka grumbulan utawa buket, milih batang sing dawa iku nyenengake. Kanthi rincian kasebut, ayo goleki carane garing hydrangea kanthi rong cara.

Carane garing hydrangea ing vas tanpa banyu

Iki minangka salah sawijining cara sing paling gampang lan paling akeh digunakake. Sistem kasebut minangka dhasar kaya nglebokake batang kembang ing vas tanpa banyu. Yen kita milih kanggo pangatusan iki, kita bisa ninggalake godhong ing gagang.

Nalika iki minangka cara paling gampang kanggo garing hydrangea, elinga yen kembang kasebut bisa uga ora duwe bentuk sing biasa amarga cenderung kerut. Dheweke uga gampang ilang warna lan malah maju nalika dehidrasi.

Hydrangea garing ing vas kanthi banyu

Cara liyane sing luwih gampang. Yen kita milih cara iki, penting kanggo mbusak kabeh godhong saka batang. Ide kasebut yaiku yen kembang kembang kita dehidrasi sethithik, lan dehidrasi sithik.

Ora kaya sing sadurunge, ing kasus iki, kita bakal menehi sawetara driji banyu lan nyelehake vas ing papan sing adhem ing endi kembang ora bakal kena sinar srengenge langsung. Wektu kanggo nyopot yaiku nalika banyu wis ilang. Cara liya kanggo ngerti yen hydrangea kita garing banget yaiku nyentuh godhonge. Yen padha duwe tekstur kertas, pangatusan wis rampung. Kanggo njaga kembang sing garing luwih suwe, kita bisa nyemprotake cat saka kadohan supaya ora rusak.

hydrangea garing hawa

Iki minangka cara sing paling efektif kanggo garing hydrangea yen kita pengin njaga penampilan wulu sing khas saka buket kita. Iku uga becik kanggo hydrangea abang, fuchsia utawa reddish, amarga nahan warna kanthi apik.

Kaya cara sadurunge, kita bakal mbusak godhong sadurunge miwiti proses. Yen wis rampung, kita bakal nyumerepi kanthi kuwalik ing papan sing adhem lan garing tanpa sinar srengenge, supaya batang kasebut dipisahake supaya bisa ventilasi. Sawise rong minggu, kembang kita bakal duwe tekstur kertas sing wis kasebut. Sing paling penting, adus lacquer bakal ndawakake umur kembang garing.

sawetara care

cara garing hydrangea

Yen, ing sisih liya, sampeyan pengin nyegah hydrangea garing, sampeyan kudu nganggep sawetara perawatan sing paling penting kanggo tanduran iki.

Lemah sing cocog kanggo tanduran iki yaiku asam, sugih nutrisi lan permeabel. Dheweke butuh akeh cahya supaya godhonge ora kuning, nanging ora tahan panas, mula trep. Selehake ing papan sing adhem utawa sebagian teduh ing suhu ora ngluwihi 20ºC. Ing kembang, sampeyan kudu mbanyoni sedina muput. Penting yen duwe saluran banyu sing apik kanggo nyegah banyu.

Sawetara syarat sing dibutuhake yaiku:

  • Cahya: Dheweke butuh cahya sing akeh amarga yen ora entuk cahya sing cukup, godhong dadi kuning. Sijine ing kamar sing padhang banget, nanging ora ing srengenge, utawa bakal diobong. Yen sampeyan njupuk metu, tetep ing iyub-iyub, iku mung bakal tahan langsung suryo srengenge ing sisih lor.
  • Suhu: Tanduran iki ora seneng panas, mula kudu disimpen ing papan sing adhem lan nyemprotake godhong kanthi banyu yen wis dadi panas. Bakal mandheg ngembang yen suhu ngluwihi 20ºC sajrone ngembang.
  • Irigasi: Dheweke dikenal minangka pacangan banyu. Perlu kelembapan sing akeh, priksa manawa sampeyan nyirami saben dina nalika mekar. Penting yen duwe saluran banyu sing apik kanggo nyegah banyu. Nalika udan, sijine ing udan.
  • Pupuk: Sampeyan kudu nambah pupuk cair menyang banyu saben sepuluh dina nalika tanduran lagi mekar.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan apa sing kudu ditindakake karo hydrangea garing


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.