Apa sing kudu ditandur ing wulan Februari

Hotbed

Februari minangka salah sawijining taun paling adhem ing Hemisfer Lor. Suhu ing pirang-pirang wilayah bisa mudhun ing ngisor nol, ngrusak akeh tanduran lan utamane wiji. Kasunyatane, umume ora dianjurake nyiyapake winih winih ing wektu iki, sanajan nalika nerangake tanduran hortikultura, kabeh bakal owah.

Amarga alasan iki, kita bakal ngandhani apa sing kudu ditandur ing wulan februari dadi sampeyan bisa miwiti musim luwih cepet tinimbang biasane. 🙂

Sows langsung ing kebon

Taman sayur ing omah

Sampeyan bisa nyebar tanduran hortikultura ing ngisor iki ing kebon:

Kepiye carane disebar?

Kanggo nyebar ing lemah, sampeyan kudu nindakake ing ngisor iki:

  1. Sing pertama lan paling penting yaiku nyiyapake lemah, nyopot jamu lan watu liar.
  2. Sabanjure, tambahake lapisan kompos kandel 2-3cm, kayata pupuk kandhang utawa cacing.
  3. Banjur, kanthi garu, lemah rata.
  4. Banjur, instal sistem irigasi (disaranake nggunakake drip).
  5. Saiki, gawe alur kanthi jarak antara 30-35cm.
  6. Pungkasan, lebokake wiji tumpukan cilik (ora luwih saka 4 unit) lan tinggalake jarak antara 30-40cm, lan banyu.

Sows ing wiji

Hotbed

Tanduran sing bisa ditandur ing wiji banjur dipindhah menyang kebon yaiku:

Kepiye carane disebar?

Kanggo nyebar ing wiji, sampeyan kudu nindakake ing ngisor iki:

  1. Kaping pisanan yaiku milih apa sing bakal digunakake minangka wiji. Sing paling apik yaiku nampan bibit plastik, nanging sampeyan bisa nggunakake gelas yogurt, wadhah susu, tablet gambut, ... sing ringkes, apa wae sing paling cedhak.
  2. Saiki, kudu diiseni - yen diterusake- karo gambut ireng dicampur karo 30% perlite, utawa kanthi substrat kanggo bibit - sampeyan bakal bisa didol ing nursery-.
  3. Banjur, disiram kanthi banyu, mula direndhem.
  4. Sabanjure, maksimal 2 wiji dilebokake ing saben soket / wadhah / pelet gambut.
  5. Pungkasane, dheweke ditutupi substrat cilik, lan disiram nganggo sprayer.

Lan siyap. Ing sawetara dina, first pisanan bakal mulai germin. Tanduran sing apik!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.