Apa stratifikasi winih?

Acer palmatum

Ana akeh wiji sing amarga asale dheweke kudu adhem bisa germin. Dheweke nindakake kanthi alami ing habitat, amarga mongso musim salju angel udan salju, lan nalika tekane musim semi lan suhu dhuwur, wiji ngerti yen kudu tuwuh ing dina kasebut lan bisa ditindakake kanthi cara sing luar biasa. Nanging, ora mesthi bisa njupuk kauntungan saka pitulung saka kadhemen kanggo ningkatake germinasi, lan mula prelu nggunakake stratifikasi buatan.

Amarga wektu paling adhem ing taun iki, kita bakal ngomong babagan kepiye kudu stratifikasi, bahan apa sing kudu digunakake lan kapan kita kudu bibit. Saliyane langkah-langkah pencegahan sing disaranake kanggo nyegah jamur.

Wiji saccharum Acer

Kabeh wiji wit sing deciduous kudu di stratifikasi. Sawetara conto yaiku:

  • Genus Acer
  • Genus Quercus
  • Genus saka Fagus
  • Genus saka Aesculus
  • Genus saka Castanea

Supaya winih bisa germin nalika musim semi, kita kudu duwe tupperware nganggo tutup, landasan banget draining y fungisida ekologis

Nerusake kaya ing ngisor iki:

  1. Isi tupperware separo karo landasan
  2. Wiji kasebar
  3. Dheweke ditutupi landasan liyane
  4. Lan pungkasane fungisida ekologis uga nyebar

Sawise tutup ditutup, lebokake lemari es kanthi suhu 6º. Disaranake banget supaya diwaca saben-saben supaya ora jamur.

Wit cilik

Wektu bakal beda-beda miturut spesies, nanging umume rong wulan biasane cukup. Yen wis kliwat wektu, kita bakal terus nyebar wiji ing nursery kanggo ngrasakake germinasi ing musim kembang taun iki.

Penting, nambah yen sampeyan urip ing iklim sing adhem nalika adhem karo hawa adhem lan udan salju, sampeyan bisa nyebar wiji langsung ing pot sanalika sampeyan nglumpukake lan alam bakal nindakake liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

14 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   nicky ngandika

    Thanks kanggo artikel, aku mung kudu lapisan alonsoas lan aku ora ngerti kabutuhane.
    A ngrangkul

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nicky.
      Tanduran saka genus Alonsoa, kayata Alonsoa acutifolia, bisa disebar langsung ing pot.
      Yen sampeyan ora ateges jinis tanduran iki, critakake.
      A ngrangkul

  2.   nicky ngandika

    Ya, alonsoa meridionalis sejatine ... matur nuwun, aku mikir yen aku maca salah, aku mikir kudu stratifikasi.
    Babagan wiji liyane, apa dheweke kudu stratifikasi ing kulkas utawa ing area sayuran?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nicky.
      Wiji liyane stratified ing kulkas udakara 6ºC.
      A Salam.

  3.   Maria rivera ngandika

    Hai Moni
    Aku pengin takon apa dina-dina iki aku bisa stratify wiji, amarga yen njupuk rong nganti telung wulan, aku kudu nyebar meh ing musim gugur lan aku ora ngerti yen bakal nolak musim salju, ing kene suhu mudhun -2 C. Wiji sing dakwenehake yaiku Acer Rubrum, Acer Ginnala, M Glyptostroboides lan C Sempervirens,
    muchas gracias
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Aku nyaranake stratifi ing mangsa adhem banjur ditandur ing pot nalika musim semi.
      Saiki sampeyan uga bisa, nanging bisa uga ora tuwuh nganti musim semi, amarga suhu sithik ing musim gugur lan musim salju.
      A Salam.

  4.   Rita ngandika

    Hai Monica, aku nyelehake monarda citriodora ing kulkas nganggo metode serbet, lan kertas sing mbungkus wiji beku… Apa ora apik kanggo germinasi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rita.
      Bisa, ya. Yen sampeyan bisa, nyaranake sampeyan sijine ing tupperware nganggo gambut utawa, luwih becik, vermikulit, ing kulkas (ora ing area sayuran utawa ing beku).
      Salam, lan semoga sukses karo winih 🙂

  5.   Mutiara mahkota ngandika

    Halo, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku, aku wong Meksiko lan ing negaraku, aku durung entuk tanduran anggur prawan, nanging aku duwe wiji, saiki kita ing kene musim panas, sangsi aku yen aku stratifikasi ing kulkas kanggo rong wulan aku banjur menehi dheweke menyang pot ing pungkasan musim gugur, apa bisa lair tanduran ??? Aku ngenteni stratifi ing musim salju ?? Ing kutha saya, suhu nalika musim semi-musim panas nganti paling sethithik 10 ° derajat lan maksimal 32 nanging kadhang tekan 36 ° lan ing mangsa minimal minimum sing didaftar yaiku -8 derajat. Apa iki apik kanggo anggur prawan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mutiara.
      Ya, iklim sing sampeyan lakoni bakal tuwuh wit anggur prawan kanthi becik.
      Aku nyaranake nyebar langsung ing pot nalika musim gugur, amarga ing suhu kasebut ora perlu stratifi ing kulkas.
      Salam 🙂

  6.   Maria rivera ngandika

    Hai Moni
    Muga-muga sampeyan apik banget…. Ing artikel sampeyan nyebutake yen kudu lembab, yaiku yen kurang kelembapan kudu disemprot ... ... kanthi banyu mineral utawa fungisida ... ... utawa mung lembab nalika wiwitan stratifikasi.
    Aku seneng kabeh saran sampeyan
    DTB
    Thanks,

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Matur nuwun, Mugi-mugi panjenengan sami same.
      Substrat kudu lembab, bener. Seminggu maneh disaranake mbukak wadhah kanggo mriksa asor, amarga yen garing banget, wiji bakal ngrusak. Sampeyan kudu dibasahi banyu, nanging saben wulan bisa nambah fungisida.
      A Salam.

  7.   Isaac ngandika

    Hai, aku saka Meksiko lan nyoba germin ceri, nanging aku ora ngerti persis apa suhu kulkas utawa wayah; Apa sampeyan bisa nulungi aku?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hola Iskak.
      Suhu paling luweh yaiku 6ºC, sajrone telung wulan.
      Sampeyan kudu mbukak tupperware seminggu sepisan supaya udhara dianyarake, saengga bisa nyegah jamur.
      A Salam.