Apa stratifikasi winih?

Wiji ginnala Acer

Wiji ginnala Acer

Ing habitat alami, wiji wit kudu berkembang yen pengin adaptasi karo lingkungane. Sawetara duwe luwih gampang tinimbang liyane, amarga amarga ciri khas, dheweke mung kudu ngrasakake asor bumi supaya bisa tangi; Nanging, ana liyane sing, amarga iklim ing papan sing dipanggoni, kudu adhem paling ora siji mangsa bisa germin.

Kayane katon aneh kanggo kita, nanging ya, adhem iku penting kanggo urip pirang-pirang tanduran. Nanging mesthine, kakehan kita pengin duwe salah sawijining spesies ing kebon kita. Dadi, kepiye carane sampeyan entuk? Cara sing apik yaiku nyelehake ing lemari es, sing diarani stratifikasi wiji.

Apa aku butuh

Vermikulit

Vermikulit

Supaya wiji adhem, sampeyan mung kudu ing ngisor iki:

  • Substrat keropos: Disaranake banget nggunakake vermikulit lan perlite ing bagean sing padha, amarga iki nyegah kelembapan berlebihan, sing bisa nggampangake nyebarake jamur. Yen pengin, sampeyan bisa nyelehake lapisan gambut tipis ing sisih ndhuwur campuran kasebut.
  • Banyu irigasi sing berkualitas: utawa, apa padha, banyu udan. Yen ora duwe cara kanggo njupuk, kita bisa ngilekake banyu osmosis utawa uga banyu mineral.
  • Tupperware kanthi tutup: luwih disenengi kanthi transparan, supaya luwih gampang kita ngontrol proses.
  • Kulkas: mesthi wae, kita ora bisa ketinggalan kulkas.
  • Lan pungkasane, ing wiji.

Kepiye carane wiji stratifikasi?

Kecambah

Saiki wis entuk kabeh, saiki wayahe nyiyapake winih kanggo stratifikasi. Kanggo nindakake iki, sing pertama sing bakal kita lakoni yaiku ngresiki tupperware sak tenane nganggo mesin cuci piring, banjur kita bakal garing. Nopo nopo Dening jamur. Mikroorganisme kasebut bisa ngrampok wiji sing bisa urip, mula ngresiki lan disinfeksi penting banget. Amarga sebab sing padha, landasan sing digunakake kudu anyar.

Sawise wis di resiki, kita bakal isi karo landasan sing wis meh saklawasé dipilih, banjur banjur sijine tanduran ing mangsa ngarep ing permukaan lan tutup nganggo landasan liyane.

Pungkasan, sing sisa yaiku nyemprotake karo fungisida, banyu lan nutupi tupperware. Lan langsung menyang laci sayuran, kanthi suhu 6-7ºC. Luwih gampang yen seminggu sepisan kita ndeleng kepiye kabeh, uga ngontrol yen ora kekurangan kelembapan.

Apa sampeyan ngerti kepiye stratifikasi winih ditindakake?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.