Apa Partial Sun kanggo tanduran?

Kabeh tanduran butuh cahya kanggo ngrampungake fotosintesis

Kabeh tanduran butuh cahya supaya bisa fotosintesis lengkapNanging, ana sawetara tanduran sing paling murah sing bisa fotosintesis mung sawetara jam. Saka sing bisa dingerteni, duwe cahya ora ateges srengenge srengenge sedina muput.

Ora ana sangsi umume tanduran kaya sinar srengenge, nanging ana macem-macem jinis tanduran sing luwih seneng iyub-iyub lan liyane tuwuh lan mekar luwih apik ing semi-shade.

Sun parsial, shade shade lan shade

Sun parsial, shade shade lan shade

Salah sawijining masalah utama kanggo tanduran ing omah yaiku priksa manawa dheweke entuk cahya sing cukup. Contone, nyimpen tanduran ing meja ing ruang tamu yen adoh banget saka jendhela bisa ngrugekake.

Mula disaranake mriksa sepira cahya sing dibutuhake kanggo saben tanduran banjur pindhah menyang papan sing nduweni ciri khas kasebut. Elinga manawa windows sing madhep mangidul bakal nampa akeh cahya, lan sing madhep sisih lor kurang bakal nampa.

Tanduran sing butuh sunar srengenge kudu diselehake ing papan sing ditampa patang nganti enem jam cahya langsung sedina.Tanduran sing dibutuhake iyub-iyub sebageanWong-wong mau kudu dilebokake ing papan sing ditampa langsung saka sakjam setengah nganti patang jam saben dina.

Tanduran sing butuh iyub-iyub kudu diselehake ing papan sing ditampa sakjam lampu langsung sedina.

Kaya sing sampeyan ngerteni, bedane antara sunar parsial lan shade parsial sethithik angel ditetepake karo akurasiNyatane lan ing prakteke ngasilake kebingungan, mula kita asring ndeleng wong ngomong babagan sunar srengenge, shade parsial lan shade total, kanthi kliru ora nggatekake srengenge sebagean.

Tanduran sing bisa thukul ing srengenge sebagean

Yen kebon sampeyan duwe sunar sunar, sampeyan bisa nandur taneman liyane brokoli, kembang kol, kale, lan barang-barang liyane sing salib. Nanging, tanduran sing bagean sing bisa dipangan yaiku rwaning (kayata kale) mbutuhake cahya sing luwih sithik tinimbang bagean sing bisa dipangan yaiku kembang utawa woh (kayata brokoli utawa sprouts Brussels).

Cara kanggo ngukur suryo srengenge

Cara empiris

Kanthi metode empiris bisa dingerteni manawa papan sing cerah, sebagian cerah utawa teduh.

Yen jumlah jam srengenge ing papan tartamtu ora bisa dietung kanthi fisik, cara empiris bisa nemtokake manawa papan kasebut cerah, sebagian cerah utawa teduh.

Yen dina biasane katon srengenge, mula bakal cerah. Yen katon asring ana ing iyub-iyub bisa diarani teduh lan yen ing tengah bisa dadi sunar parsial utawa shade parsial. Persentasi tukang kebon sing akeh banget nggunakake metode iki, saliyane, kanthi sukses banget.Ana cara sing luwih tepat kanggo nemtokake luminositas sing ana ing lemah lan yaiku metode Petunia.

Cara iki kalebu tandur petunias ing pungkasan musim semi ing endi sampeyan pengin nemtokake intensitas sinar matahari. Yen petunias tuwuh subur lan mekar megah, papane bisa diarani cerah. Yen tuwuh lan mekar, nanging kanthi kurang semangat, bisa diarani papan kasebut kanthi warna sunar parsial utawa sebagean lan yen tuwuh cilik lan mekar sithik, mesthine ora ana shade.

Saiki yen sampeyan pengin wangsulan sing luwih ngyakinake, sampeyan bisa tuku kalkulator suryo srengenge supaya gampang milih tanduran sing cocog kanggo kondisi cahya saka properti sampeyan.

Pilih lokasi ing properti sing pengin sampeyan evaluasi lan lebokake kalkulator cahya menyang lemah esuk. Pencet saklar daya lan papat lampu LED bakal kerlip saben rong detik kanggo ngandhani manawa unit kasebut digunakake lan nglumpukake data sinar matahari.

Sawise 12 jam operasi, mung siji lampu LED sing bakal sumunar kanggo nunjukake jumlah sinar matahari sing kasedhiya ing lokasi kasebut. Srengenge lengkap, srengenge sebagean, iyub-iyub sebagean, utawa iyub-iyub kebak. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti tanduran sing bakal dipilih kanggo srengenge sing kasedhiya.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.