Apa tanduran abadi?

Tanduran utama Vinca mekar

Utama utama

Apa sampeyan ngerti apa abadi? Mesthi sampeyan wis ndeleng siji luwih saka sepisan, utawa sampeyan bisa uga duwe ing kebon utawa pot. Sayuran jinis iki paling akeh. Kembang mekar saben taun suwene pirang-pirang musim, ngasilake kelopak kanthi warna sing nyenengake supaya bisa narik kawigaten penyerbuk, sing bakal tanggung jawab ngirim serbuk sari saka siji kembang menyang kembang liyane.

Yen sampeyan pengin ngerti apa ciri-cirine, mula aku bakal nerangake apa tanduran abadi.

Apa iku?

Tanduran Gazania lagi mekar

Gazania rigens

Tanduran perennial, uga diarani tanduran perennial, yaiku wong sing urip luwih saka rong taun. Biasane ora nggawe jaringan kayu permanen, nanging biasane ngasilake batang jamu. Sistem oyot sampeyan siyap kanggo nyedhot banyu lan nutrisi saka lemah kanthi luwih gampang tinimbang a tanduran siklus taunan (urip setaun) utawa taunan (rong taun).

Ing iklim sing panas, bisa tuwuh terus, nanging ing iklim yen ana mangsa sing beda, mung bakal ditindakake nalika wulan luwih panas.. Contone, ing wilayah sing asring tuwuh frosts, tuwuh lan kembang mung nalika musim semi lan utamane ing musim panas; Kosok baline, yen suhu tetep tetep sithik, bisa tuwuh wulan sawise wulan. Wutah anyar tuwuh liwat jaringan utawa saka rimpang.

Sampeyan ora bakal bingung karo istilah evergreen, sing nuduhake godhong-godhongan dudu tanduran kasebut.

Klasifikasi

Gumantung saka pertumbuhane, kita duwe macem-macem jinis perennial:

Bulbous

Tanduran akeh, sanajan umume katon isih urip sawetara minggu utawa sawetara wulan suwene taun, sejatine dianggep umume. Ngopo Ya, amarga bohlam minangka organ urip 🙂. Sajrone musim vegetatif, yaiku nalika godhong thukul lan tuwuh, oyot sing tanggung jawab nyerep kabeh nutrisi muncul saka organ kasebut sing biasane ditemokake ing ngisor lemah. padha butuh.

Kanggo nambah, sing ditindakake ngasilake wiji lan uga bolam cilik sing 'lair' saka bolam sing luwih gedhe.

Ing kategori iki biasane uga diklasifikasikake rhizomatous, las tuberkulosis lan sing nggawe corms, amarga gaya urip padha karo tanduran sing nggawe bolam.

Conto

Ana akeh tanduran bulbous ing jagad iki, nanging kita bakal tetep njaga telu iki:

Hutan abadi

Tanduran tanam-tanaman perennial minangka tanduran sing ora kekurangan ing kebon utawa kebon. Dheweke ditondoi kanthi ngembangake batang ijo (kadang-kadang abang utawa kuning) kanthi laju sing cukup cepet, lan kembang sing asring duwe nilai hias sing menarik. Dhuwure beda-beda gumantung karo spesies, sing mung bisa ngukur 20 sentimeter utawa tekan sak meter.

Cara paling umum kanggo multiply yaiku kanthi wiji, sing nalika tiba ing ngisor germinal yen kondisine cocog; yaiku, yen dijaga lembab lan sumber lan musim gugur dadi entheng.

Conto

Yen sampeyan pengin ngerti sing endi, deleng pilihan telu sing paling gampang diurus:

Tanduran abadi lan semak semak

Biasane, semak belukar konvensional ora kalebu ing klasifikasi perennial. Sejatine minangka tanduran sing urip luwih saka rong taun, nanging nalika ngomong babagan 'perennial' kita luwih akeh nyebutake tanduran herbal. Sanajan mangkono, ana sawetara grumbulan lan utamane subshrub sing kalebu, amarga tuwuh saka batang alus kanthi kayu alus.

Umumé, perennial iki cilik, arang ngluwihi setengah meter (sanajan ana pengecualian, kayata lavender, sing yen kiwa bisa nutul subway tanpa masalah), lan gampang dirawat.

Conto

Sawetara yaiku:

Kepiye perawatan saka perennial?

Kanggo ngrampungake artikel iki, aku bakal menehi katrangan babagan perawatan dhasar sing kudu diwenehake kanggo perennial sampeyan:

Lokasi

Yen bisa, duwe wong njaba, ing wilayah sing padhang banget. Akeh-akehe, kayata anyelir utawa lavender, pengin srengenge langsung supaya tuwuh kanthi apik.

Bumi

  • Pot kembang: bakal cukup kanggo nyampur substrat universal (didol Kene) karo perlite sithik (didol Kene) utawa padha.
  • Taman: tuwuh ing macem-macem lemah, anggere duwe saluran sing apik.

Irigasi

Vinca utama, kembang abadi

Utama utama

Frekuensi irigasi bakal beda-beda gumantung karo iklim lan tanduran dhewe. Contone, sajrone mangsa panas, panas, mbanyoni dibutuhake luwih asring tinimbang ing mangsa adhem. Supaya ora ana masalah, disaranake banget mriksa kelembapan landasan utawa lemah kanthi masang teken kayu sing lancip.

Pelanggan

Sajrone mangsa tuwuh lan kembang Sampeyan cukup mbayar nganggo pupuk organik, kayata guano (didol Kene), nderek indikasi sing ditemtokake ing paket kasebut.

Multiplikasi

Yen sampeyan pengin entuk spesimen anyar saka perennial, sampeyan bisa nambah kanthi wiji, utawa yen duwe, kanthi misahake bolam utawa mbagi rimpang utawa umbi. Ayo goleki carane:

Bibit

Wiji sing dak saranake nyebar ing nampan bibit (kaya sing adol iki Kene), nyelehake maksimal loro ing saben alveolus. Iki minangka cara kanggo entuk germinasi sing luwih dikontrol, lan luwih akeh tanduran kanggo diwasa.

Tutupi lapisan substrat sing lancip, terus disiram, lan udakara 10 nganti 20 dina bakal germin.

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye cara germin wiji kanthi gampang lan cepet?

Pamisahan bolam, rimpang, utawa umbi

Kanggo misahake sampeyan kudu ngenteni tanduran bakal istirahat; yaiku, ora suwe sawise mekar. Banjur, sampeyan mung kudu mbabarake organ ing lemah (bolam, rimpang utawa umbi, kayadene), lan kanthi bantuan piso utawa gunting gergaji sing sadurunge ora kena infeksi, terus dipisahake utawa dipisahake.

Banjur sampeyan mung kudu nandur ing pot, lan banyu.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Bakal gumantung karo jinis tanduran, nanging umume ditandur utawa ditandur nalika musim semi. Ana pengecualian, kayata bulbous sing mekar ing musim semi (gondok, tulip, daffodil, lsp) kanggo ditandur nalika musim gugur / mangsa.

Rustitasitas

Maneh gumantung. Ana sawetara, kayata lavender, sing bisa nganti -7ºC, nanging cranberry abang bisa tahan luwih adhem, nganti -10ºC.

Yen sampeyan ragu, hubungi kita.

Lavender minangka subshrub

lavender

Dadi, sampeyan bisa pamer terus 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.