Apa tanduran macrophyte?

Tanduran makrofit

Kadhangkala, akeh banget istilah rumit ing ngolah kebon. Dina iki kita ngomong babagan tanduran makrofitik. Senadyan jeneng iki katon angel banget, sampeyan bisa ngerti manawa nuduhake sawetara sing gampang. Sacara kasar, tanduran macrophyte minangka tanduran sing bisa dideleng kanthi mripat lan bisa urip ing laladan sing kebanjiran banyu sajrone urip utawa tahan nalika ana banjir.

Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan makrofit? Terus maca 🙂

Karakteristik tanduran makrofit

Tanduran iki uga dikenal minangka tanduran rawa. Antarane sawetara spesies makrofit sing ditemokake alang-alang, esparganios, eneas lan reeds. Kanggo wong sing duwe spesialisasi ing sektor tanduran hias, dheweke ngarani makrofit minangka tanduran akuatik sing bisa digunakake kanggo hiasan kolam, kebon lan laguna buatan cilik.

Kita nemokake macem-macem jinis tanduran macrophyte. Tanduran sing tuwuh yaiku tanduran perennial sing organ reproduksi udara. Biasane manggon ing papan sing dibanjiri kanthi sementara utawa permanen. Tanduran iki bisa urip kanthi sampurna ing rawa kali.

Uga ana makrofit terapung sing urip ing tlaga lan kolam.

Kaluwihan lan kekurangan

Tanduran makrofit ing banyu

Panganggone tanduran iki minangka ornamen bisa duwe kaluwihan utawa kekurangan tartamtu. Iki minangka tanduran invasif sing sampurna ing papan sing ditandur amarga duwe kapasitas gedhe kanggo adaptasi karo lahan rawa. Kajaba iku, bisa dadi dhukungan nalika nularake penyakit lan hama menyang tanduran liya.

Nalika ing lingkungan ora ana oksigen, tanduran iki njupuk kauntungan kanggo berkembang.

Ing antarane mupangat sing diduweni saka tanduran iki, bisa ditemokake mupangat kanggo lingkungan iwak lan akuatik, iku sampurna kaya pupuk organik, Iki digunakake kanggo produksi biogas lan kanggo generasi selulosa.

Kaya sing sampeyan ngerteni, tanduran iki duwe sawetara kaluwihan sing bisa digunakake kanggo ornamen lan aspek liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.