Apa sing diarani pertanian

apa tetanen lan ciri khas

Manungsa kudu nyuplai panganan kanggo kabeh masarakat. Umume panganan iki asale saka bumi kanthi nggabungake macem-macem prosedur lan ilmu sing wis dipikolehi suwene ewonan taun. Tujuan pertanian yaiku ngasilake panganan sing asale saka tanduran kayata woh-wohan, sayuran, sereal, sayuran, lan liya-liyane, nggabungake kabeh ilmu lan prosedur sing wis dingerteni babagan perawatan lahan kasebut.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani apa tetanen, karakteristik lan macem-macem jinis sing ana.

Apa sing diarani pertanian

ciri tetanen

Pertanian minangka kegiatan ekonomi ing sektor utama. Iki kalebu kabeh tumindak sing tujuane ngowahi lingkungan sekitar supaya luwih cocog, mula ngasilake produktivitas lemah sing luwih dhuwur. Kajaba iku, entuk panganan kanggo konsumsi langsung utawa pamrosesan industri sabanjure, saengga bisa nambah rega.

Pertanian pisanan berkembang ing jaman Neolitikum Zaman Watu, sanajan asale wiwit jaman biyen lan dikembangake kanthi mandhiri dening macem-macem budaya. Nganti wektu iku, wong-wong sing gumantung ing ekonomi adhedhasar mung mburu, mancing lan nglumpukake kanthi wujud nomadisme. Dheweke wiwit nggarap lahan kasebut, ngasilake tetanen lan entuk palawija pertama, kayata gandum lan gandum, lan nggunakake ternak minangka dhasar liyane nalika ora dadi nomad. Kewan ingon, kayata pertanian, Minangka kegiatan ekonomi sing dhasar kanggo njaga urip ing masarakat.

Pentinge sejarah pertanian

apa tetanen

Adopsi tetanen tegese pangowahan struktural ing masarakat sing nggabungake. Iki amarga kasunyatan manawa kenaikan pasokan panganan nambah populasi lan nggawe pangembangan urip sing ora aktif. Masyarakat dadi saya kompleks, pamisahan pegawe luwih gedhe lan norma anyar urip bareng. Ana uga pangembangan kegiatan seni lan komersial sing luwih gedhe. Kabeh iki diterjemahake dadi evolusi masarakat sing makmur. Elinga yen kutha-kutha utama ditutupi panganan, masarakat bisa makmur lan dadi luwih kompleks.

Nanging, kudu dielingi manawa tetanen kudu direncanakake kanthi cara berkelanjutan. Petani kanthi sembrono lan ora tanggung jawab bisa menehi pengaruh serius marang lingkungan. Ing pirang-pirang dekade kepungkur, ana peningkatan kuwatir ing produksi industri intensif. Kabeh iki diowahi dadi panggunaan kuat bahan kimia lan pupuk sing beda ngowahi proses tuwuhing panganan alami lan pengaruhe tumrap kesehatan konsumen. Amarga akeh kebutuhan panganan lan kewajiban njamin pasokan, teknik genetika dipeksa nggawe macem-macem cara kanggo ngoptimalake tuwuhing tanduran.

Liwat teori ilmiah lan pilihan alami, spesimen sing nggawe gen sing luwih apik dipilih kanggo ngoptimalake kabeh bathi. Budaya dadi luwih canggih amarga spesies kasebut dipilih sing duwe ciri organoleptik sing luwih apik luwih tahan tumrap kahanan lingkungan sing ala lan uga hama lan penyakit umume ing pertanian. Mula, kita bisa ndeleng ing supermarket macem-macem jinis woh-wohan lan sayuran kanthi warna sing apik banget lan kualitas sing luar biasa. Kanggo kabeh iki ditambahake aplikasi pupuk, herbisida, pestisida, lsp. Sing mbantu ngoptimalake luwih akeh pertumbuhan. Yen sampeyan nandur spesies tomat, kayata, sing durung bisa diobati kanthi industri, sampeyan bisa ndeleng manawa kualitase ora padha amarga produke luwih "alami".

Jenis

teknologi kanggo nyebar

Kita ngerti manawa tetanen industri minangka tujuan utamane yaiku ngasilake akeh panganan adhedhasar produk tanduran. Nanging, ana macem-macem jinis pertanian gumantung karo karakteristik, tujuan pungkasan lan asal usule masing-masing. Kita bakal bisa ndeleng macem-macem jinis tetanen sing ana lan ciri utamane. Dheweke bakal dipérang adhedhasar sawetara ciri. Tonggak pertama bakal adhedhasar volume produksi sing digawe:

  • Petani subsisten: tujuan utama pertanian iki yaiku njaga tingkat produksi sing kurang. Siji-sijine tujuane yaiku menehi panganan kanggo komunitas sing stabil lan bakal nyuda jumlah masarakat. Amarga produksi sing sithik, umume ora bisa nyandhang lemah.
  • Pertanian industri: yaiku salah sawijining produksi panganan sing akeh banget saka lemah. Biasane kanggo negara-negara industri lan negara maju sing ora mung njamin kepuasan kabutuhan manungsa, nanging uga pengin nggawe komersialisasi keluwihan kanggo ngekspor panganan menyang negara liya.

Jinis tetanen liyane adhedhasar pentinge banyu sajrone proses produksi. Ing ngisor iki:

  • Irigasi: Iki minangka jinis tetanèn dhasar amarga duwé sistem irigasi lan nggunakake cara alami lan artifisial kanggo irigasi. Kabeh spesies ing kene butuh banyu sing terus-terusan. Salah sawijining sistem irigasi sing paling misuwur yaiku irigasi drip.
  • Udan udan: ing kene sampeyan ora perlu banyu kanthi artifisial, nanging asor sing dibutuhake kanggo produksi diwenehake dening udan. Ora perlu petani melu-melu.

Jinis tetanen liyane gumantung saka sarana produksi sing digunakake lan prestasine kaya ing ngisor iki:

  • Pertanian sing jembar: tujuan pertanian sing jembar dudu kinerja ekonomi, nanging ngurus lemah. Iki amarga wilayah erosi sing luwih gedhe digunakake lan duwe tingkat produksi luwih murah. Keuntungan utama tetanen sing jembar yaiku lemah ora rusak lan ora duwe pengaruh sing gedhe banget.
  • tetanèn intensif: tujuan utama yaiku produksi massal panganan ing papan sing cukup cilik ing lemah. Budaya jinis iki ngrugekake lingkungan amarga pungkasane nyandhet kualitas lemah lan nyebabake kelangan subur. Umume digunakake ing kabeh negara industri.

Pungkasan, gumantung saka teknik sing digunakake kanggo target utama, ana jinis tetanen liyane:

  • Industrial: Wujud produksi iki tujuane supaya entuk akeh panganan supaya bisa dipasarake kanthi lokal lan ngekspor surplus.
  • Pertanian ekologis: prioritasé yaiku ora ngowahi lingkungan lan nyilikake pengaruh. Perawatan lemah kudu dadi prioritas lan, kanggo nggunakake metode lan teknologi sing cocog.
  • Pertanian tradisional: Ciri khas utamane nggunakake teknik lan prosedur pribumi ing wilayah tartamtu. Kabeh teknik kasebut nyebar nganti pirang-pirang generasi amarga budaya ing papan kasebut.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan apa tani lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.