Apa wayah sing paling apik kanggo nyebar?

Wiji tunas ing kaca yogurt

Gambar - thepatchyclawn.com

Nyawang wiji lan tuwuh tanduran minangka pengalaman sing luar biasa saengga kita kabeh bisa sinau akeh. Nanging iki kedadeyane, penting banget supaya kita ngurmati siklus biologis spesies sing kita minat, amarga yen ora, kita bakal pungkasane mbuwang dhuwit lan wektu kanthi muspra.

Supaya ora kedadeyan, aku arep menehi pitakon babagan wektu paling apik kanggo tanduran taneman. Kanthi cara iki, sampeyan bakal ngerti kapan nyiyapake winih. 🙂

Flamboyan umur 5 wulan

Delonix regia (Flamboyán) 5 wulan.

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti sing penting ora kabeh spesies tanduran disebar ing tanggal sing padha. Ana sawetara sing, amarga asale lan evolusi, kudu adhem supaya bisa germin; lan ana wong liya ing tangan liyane sing dibutuhake yaiku panas. Dadi, kepiye sampeyan ngerti kapan kudu nandur lan nalika liyane?

Iki, kita bisa mbukak artikel sing padha:

Tanduran sing ditandur nalika musim panas

Fitur

Tanduran iki kalebu duwe salah siji utawa luwih ciri ing ngisor iki:

  • Dheweke mekar lan fruktifikasi wiwit musim semi nganti musim semi.
  • Siklus uripe biasane cekak; yaiku taunan utawa tahunan, sanajan ana sing ora dikepengini.
  • Biasane duwe asal tropis sing anget (kayata "tanduran njero ruangan" sing diwenehi label).
  • Dheweke duwe tingkat pertumbuhan sing cepet banget.

Conto

Bromeliad

Kabeh prakteke kabeh. Iki minangka sawetara conto:

Tanduran sing ditandur nalika adhem

Fitur

Iki minangka tanduran sing duwe salah siji utawa luwih ciri ing ngisor iki:

  • Biasane butuh rong wulan utawa luwih (sok uga pirang-pirang taun) wiwit mekar nganti woh-wohan rampung mateng.
  • Umur umure biasane dawa, pirang-pirang taun; ing sawetara kasus abad.
  • Dheweke asale sedheng / adhem.
  • Tingkat pertumbuhane biasane rada alon.

Conto

Fagus sylvatica

Fagus sylvatica

Sawetara conto yaiku:

Apa sampeyan ngerteni topik iki menarik? Yen sampeyan duwe keraguan, tinggalake komentar kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Diego guevara ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo saran sampeyan, aku seneng banget babagan tanduran lan utamane nglairake. Menandai winih iku luar biasa. Aku nyebar wiji apel, aku ngerti tuwuh lan perawatan saben dina. Aku seneng banget karo iki.
    Matur suwun sanget Monica.

    Salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun

      Yen sampeyan duwe pitakon, kita bakal tekan kene.

      A Salam.

  2.   dagoberto ngandika

    ing kasus akasia, kapan dianjurake kanggo ditanam?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai dagoberto.

      Acasia ditransplantasikan ing musim semi, sanajan uga bisa ditindakake ing musim gugur yen swasana ora entheng.

      Greetings.