Aphids

Kutu ing sisih ngisor godhong

ing aphids Dheweke kalebu klompok serangga sing cukup jembar sing bisa kalebu aphids, las mabur putih lan mealybugs. Serangga kasebut minangka bagean saka akeh hama saka tanduran lan tanduran kebon. Dheweke kalebu urutan Hemiptera lan subkara Homoptera. Antarane aphids sing paling asring nyerang kebon, kita duwe aphid.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake ciri-ciri serangga sing nggawe hama lan nyeri sirah nyata kanggo tanduran, siklus urip, lan cara sampeyan ngobati utawa nyegah.

Karakteristik utama

Kutu ing sisih ngisor godhong

Kaping pisanan yaiku ngerti apa aphid sing bisa diidentifikasi nalika wiwit nyebar liwat palawija utawa tanduran hiasan. Aphid bisa duwe pirang-pirang warna: ana warna kuning, ijo, oranye, ireng, lsp. Biasane Dheweke cilik banget mula sampeyan kudu nyedhak. Ukurane 1 nganti 6 mm. Kita bisa nemokake kanthi mripat yen ndeleng kanthi cetha.

Umume ditemokake ing wilayah sing suhu luwih dhuwur lan asor asor. Mula, tanduran sing luwih lembab mbutuhake lingkungan sing adhem, ora biasane diserang kutu kutu. Aphids luwih aktif ing musim semi lan musim panas yaiku nalika suhu luwih dhuwur lan penguapan banyu nyebabake asor luwih sithik. Lemah sing kakehan pupuk bisa becik kanggo nyebarake kanthi cepet. Mula, kaya sing bakal dideleng mengko, penting banget kanggo ngontrol dosis pupuk sing ditambahake lan tansah njaga asor minimal, yen tanduran ngidini.

Siklus Siklus

Kutu ing tanduran

Siklus uripe bisa uga beda-beda gumantung saka tanduran sing dipasang. Elinga manawa dheweke tetep tetep karo siklus urip tanduran sing lagi dienggoni. Kita duwe aphid monoecia, sing mung bisa urip ing sak tanduran lan heteroecia, sing urip ing pirang-pirang tanduran gumantung ing musim taun lan suhu. Iki tegese kudu nggatekake manawa kahanan lingkungan sing ana ing kita cocog banget kanggo reproduksi lan ekspansi utawa, ing sisih liya, kita menehi kontribusi kanggo pambasmi kasebut.

Babagan reproduksi, aphid duwe rong jinis: viviparous lan oviparous. Koloni serangga iki tuwuh kanthi cepet. Dheweke nyebar kanthi cepet lan njajah kabeh ing wektu sing cendhak. Papan dununge temokake kutu daun kanthi luwih akurat yaiku ing sisih ngisor godhong. Paling penting, dheweke seneng godhong sing luwih anyar lan tunas sing lembut. Cara liya kanggo ngenali anane infeksi aphid ing tanduran kita yaiku ndeleng manawa tanduran kasebut duwe gejala khas kayata godhong sing digulung lan lengket, bintik-bintik kandel, ijo lan kuning utawa ana akeh semut.

Ana kutu daun tanpa swiwi lan liyane nganggo swiwine. Kaya biasane, generasi kaping pisanan sing nemplek endhog sawise musim salju biasane ora duwe swiwi. Nanging, sawise pirang-pirang generasi, duwe papan sing luwih dijajah ing tanduran, bisa uga generasi bakal lair kanthi swiwi sing bisa pindhah menyang tanduran liya lan njajah wilayah liyane.

Kabeh sing ditemoni saka endhog ing musim semi yaiku wanita. Badhak wadon iki bisa urip nganti 25 dina, yaiku endhog luwih saka 80 endhog. Reproduksi musim semi lan musim panas pancen aseksual, dadi sing lanang ora campur tangan babar pisan.

Kontrol aphid

Kontrol biologis

Salah sawijining cara sing paling efektif kanggo ngobati aphid yaiku rotasi panen taunan. Kita bisa nandur sawetara tanduran sing resisten tumrap aphid kayata honeysuckle etruscan, nettle utawa lavender.

Saliyane, kita uga bisa nggunakake sawetara serangga minangka mungsuh alami. Iki uga dikenal minangka fauna tambahan:

  • Spesies saka genus Aphidius
  • Larva Neuroptera lan wong diwasa
  • Kumbang Coccinellid
  • Larva diptera
  • Sawetara Hymenoptera dheweke uga dadi predator aphid

Hal liya sing bisa ditindakake kanggo ngontrol panyebaran serangga kasebut yaiku nggunakake banyu sabun. Iki minangka perawatan ekologis sing sampurna kanggo pertempuran kasebut. Tanduran sing kena pengaruh kudu disemprot nganggo sendok sabun netral sing diencerke ing liter banyu. Kita uga bisa nggodhog banyu rong gelas nganggo kulit jeruk. Ninggalake ngaso 24 jam, nyaring lan nambah 50/50 sabun putih, sampeyan bisa nyemprotake tanduran sing kena pengaruh.

Kita bakal nganalisa sawetara obat ing omah sing wis bisa digunakake kanthi cukup. Kaya sing mesthi nyoba ing kene, luwih becik ngobati hama lan penyakit kanthi obat ekologis lan alami. Kanthi cara iki, kita ora nggunakake bahan kimia sing bisa ngrusak kebon kita. Kita duwe obat kasebut:

  • Dheweke nyekel rong bawang gedhe kanggo saben liter banyu. Godhok nganti 10 menit lan adhem adhem. Nalika nyaring, kita bisa nyemprotake cairan iki.
  • cunt papak ana sawetara kemungkinan. Sing pertama yaiku nandur ing sacedhake wilayah sing kena pengaruh. Kita bisa ngethok setengah utawa sakabehe. Saliyane, kita bisa nyiyapake banyu kanggo nyemprotake tanduran, kita nggodhok 8 cengkeh bawang putih medium ing liter banyu suwene 20 menit. Disaranake supaya istirahat kira-kira sedina sadurunge digunakake.
  • Kanthi nettle, Kita bisa macerate 100 gram godhong suwene 15 dina. Kita bakal mindhah campuran kasebut saben dina. Sawise nyaring kabeh, kita bisa nggunakake. Campuran iki, sanajan alon, ora mung kanggo mateni kutu kambing, nanging uga bisa ngiyatake tanduran lan ndadekake luwih tahan tumrap hama lan penyakit.
  • Godhong tomat kita bisa godhok nganti 15 menit. Ninggalake dheweke ngaso sewengi lan kaku, kita bisa nyemprotake kutu.
  • Kuda jaran Ora mung dianjurake kanggo nguatake tanduran, nanging uga kanggo nglawan hama iki. Paling becik ditrapake nalika musim semi kanggo ngadhepi suhu ing musim panas.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana macem-macem obat alami kanggo nglawan hama iki. Sing kudu dielingi yaiku penting banget kanggo njaga kahanan sing apik ing kebon. Yen kita ndeleng godhong utawa woh-wohan ing kahanan ora apik, luwih becik mbusak langsung, sadurunge ngregeti sisa. Muga-muga informasi iki mbantu sampeyan ngrampungake obat kutu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.