Aquilegia

kembang lonceng lan kembang lilac

Apa sampeyan ngerti jagad aquilegia? Iki minangka genus tanduran sing kalebu luwih saka 60 spesies lan babagan tanduran sing tuwuh ing wilayah sing dhuwur ing sisih lor planet iki.

Kabeh spesies genus iki duwe kaendahan hias sing akeh digunakake utamane ing kebon Inggris lan Eropa lan ana loro spesies kasebut, kayata Aquilea vulgaris Lan Aquilea caerulea, sing paling dikenal lan digunakake kanggo tujuan kasebut.

Karakteristik aquilegia

Évolusi organ petaloid ing poros reproduksi minangka inovasi angiosperma sing luar biasa sing jelas duwe peran penting ing diversifikasi, apamaneh ing konteks atraksi penyerbuk.

Sing nggawe fitur petaloid dadi menarik yaiku katon minangka inovasi sejatine tanpa prekursor sing nyata ing gymnosperma sing ana.

Banjur, sawise kelopak berkembang, owah-owahan bentuk lan warnane luwih alus dadi faktor penting sing ngidini spesies kasebut bisa narik lan spesialis ing polinator sing beda.

Saka sudut pandang genetik, ana akeh aspek organ petaloid sing pengin dingerteni proses makrovolusi lan mikroevolusi.

Kaping pirang-pirang organ petaloid ngalami evolusi? Apa dhasar pangembangan genetik padha nalika karakteristik petaloid kedadeyan ing posisi sing beda?Cara ngontrol produksi kelopak lan kepiye cara jalur genetik kasebut diowahi ing konteks pangowahan pollinator?

Jinis-jinis pitakon kasebut ngliputi macem-macem jalur genetik. lan dheweke mung bisa mangsuli kanthi nganalisa sekumpulan model genetik sing beda-beda.

Kembang biasane duwe rong jinis organ: reproduksi lan steril. Nalika organ reproduksi dipérang dadi stamens (androecium) lan carpels (gynoecium), organ-organ steril sacara kolektif diarani perianth.

Fenomena organ petaloid iku tantangan, amarga bisa kedadeyan ing organ kasebut, uga ing organ bentuk godhong ekstra kembang sing diarani bract. Yen kita mbatesi pertimbangan kanggo perianth, luwih akeh bedane.

Ing sawetara taksi, kaya Magnolia utawa Tulipa, bagean-bagean saka perianth katon padha (petaloid utawa ora), ing endi diarani tepal. Sing luwih umum, perianth yaiku bipartite kanthi loro utawa luwih jinis organ sing beda (beda karo kahanan tepate unipartite).

Ing kasus kasebut, organ eksternal, diarani sepal, asring diadaptasi kanggo fungsi proteksi, dene organ internal, sing diarani kelopak, luwih khusus kanggo peran sing narik kawigaten penyerbuk.

Dadi, kelopak duwe posisi sing tetep ing poros kembang, ing spiral nomer loro ing antarane sepal lan androecium. Nanging, kaya kasebut ing ndhuwur, fitur petaloid bisa kedadeyan ing kumparan perianth.

Spesies utama

Aquilegia vulgaris

grumbulan apik karo kembang ungu

Salah sawijining tanduran sing paling penting lan digunakake ing genus yaiku Aquilegia vulgaris, yaiku a tanduran perennial sing asale saka wilayah suhu sing cukup dhuwur ing Asia lan Eropa lan gampang banget nggoleki dheweke utawa sawetara wong bisa ngakoni kanthi jeneng umum utawa Aguileño.

Batang columbine bisa dawane luwih saka sak meter lan duwe ciri khas lancip lan duwe rambut putih. Batang iki biasane tegak lan nuduhake ramuan.

Batang iki ing endi godhonge muncul, sing duwe warna ijo peteng tartamtu, basal gedhe lan petiolat. Godhong iki nduweni ciri khas lobed - senyawa lan warna ijo peteng sing ditampilake bisa uga duwe rincian biru ing sawetara kasus.

Nanging pancen sing paling menarik ing katrangan kasebut Aquilea vulgaris lan nyatane minangka salah sawijining faktor kenapa tanduran iki digunakake ing kabeh papan sing anget ing planet iki minangka tanduran hias sing apik banget, yaiku kanggo kembang.

Kembangé nuduhake wujud trompèt sing istimewa banget lan bisa nuduhake warna utawa komposisi kasebut, mesthi katon apik banget. Kembang kasebut bakal katon tunas saka batang kembang, sing tegak, dawane udakara 7 sentimeter.

Iki kalebu warna sing bisa dadi bagian saka kembang iki, wiwit ing sawetara kasus biasane kalebu siji warna lan liyane kudu warna-warni. Sampeyan bisa nemokake macem-macem jinis warna spesies sing padha saka warna putih, liwat warna biru, abang, kuning, oranye, jambon, coklat, ungu lan lilac.

Kembang biasane kedadeyan nalika wiwitan musim panas, sanajan kasus kembang sing durung wayahe dingerteni uga ing dina pungkasan musim semi. Biasane duwe tingkat pertumbuhan sing cepet banget lan duwe kembang sing bisa dinikmati saben taun.

Aquilegia caerulea

shrub kembang tanduran Aquilegia caerulea

Anggota kulawarga liyane sing kondhang duwe luwih saka 60 spesies sing kalebu jagad Aquilegias, yaiku spesimen caerulea, sing kaya kabeh kulawargane, dheweke duwe kaendahan hias sing asring digunakake ing kebon sing beda-beda

Iki minangka tanduran perennial sing ora tekan dhuwur padha karo mbakyune, nanging ora adoh banget, amarga batange bisa ngukur udakara 20 nganti udakara 70 sentimeter.

Godhonge duwe warna ijo sing saya gedhe miturut mateng lan sing paling penting, kaya umume kaendahan hias sing bisa ditampilake kembang.

Kembang kasebut bisa ditemokake kanthi macem-macem warna, sing bisa diwiwiti saka warna biru pucet sing khusus lan khusus kanggo mripat, nganti putih, uga ngliwati warna tartamtu bisa wiwit jambon tuwa nganti kuning pucet.

Nanging ora mung siji warna sing sampeyan deleng ing jinis iki yarrow, nanging ing sawetara kasus bisa uga nuduhake kualitas bicolor, nuduhake macem-macem tonal ing sepal lan kelopak.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang warna cerah saka tanduran vulgaris Aquilegia

Ing kasus pengin nandur aquilegia ing omah, sampeyan kudu nggatekake manawa tanduran kasebut sing biasane ditemokake ing njobos, amarga butuh akeh cahya.

Sampeyan bisa nampa jinis lampu kasebut kanthi rong cara, saka ngarep, yaiku, ing cahya srengenge langsung, tanpa iki nyebabake rasa ora nyaman, utawa uga luwih disaranake, bisa ditemokake kanthi warna sawetara.

Yen sampeyan pengin kembang sing sehat lan warna-warni sing tuwuh saka jinis tanduran iki, dheweke kudu duwe udakara udakara patang jam saben dina. Pramila tanduran biasane ora tuwuh kanthi cara sing paling apik ing ruang interior, ing endi lumineitas ora perlu.

Yen ditindakake kanthi cara iki, kita bakal bisa ndeleng manawa batang lan godhonge ditampilake kanthi cara mudhun lan ana gandhengane karo kasusahan sing nyebabake tanduran kasunyatan ora nemoni wektu langsung kena cahya saben dinane.

Ora ana jinis irigasi khusus kanggo taun iki jinis Aquilegiauga Iki bakal gumantung karo wektu sing ana saiki lan ing stasiun sing kita liwat.

Ing kedadeyan sing ditemokake ing taun kasebut, yen ana suhu lan cahya srengenge luwih kuwat, kepiye wektu musim panas bisa, tanduran bakal mbutuhake mbanyoni luwih asring tinimbang yen musim gugur utawa musim salju.

Sing ideal kanggo kasus kasebut yaiku golek cara kanggo ndeteksi asor ing lemah, kanggo ngerti sepira banyu sing dibutuhake. Iki bisa ditindakake kanthi profesional, kanthi meter kelembapan lemah utawa kerajinan, ngubur tongkat kayu, digali ing jejere tanduran utawa bobote pot.

Bumi kudu nampilake karakteristik tartamtu ing tekstur sing bisa loamy utawa wedhi lan jinis substrat iki, amarga duwe saluran sing penting banget, mesthi udan kabeh. Mula penting banget kanggo ngukur asor, saengga ora bakal garing banget lan pembangunane bakal mandheg.

Supaya kelembapan lemah tetep bakal ana gandhengane karo faktor kalebu cahya srengenge, suhu, asor lingkungan lan tekstur saka landasan, kanggo nggayuh pembangunan paling gedhe ing tanduran.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.