Apa bedane wit lan ara?

Ara siyap kanggo konsumsi

Apa sampeyan nate mikir apa bedane buah ara lan anjir? Sanajan kalorone enak, lan diprodhuksi kanthi jinis wit sing padha (Ficus carica) Penting kanggo ngerti cara ngenali karakteristik kalorone supaya ora ana sangsi nalika entuk macem-macem utawa liyane.

Dadi, yen sampeyan pengin ngerti jawaban kanggo pitakonan umum iki, mula bakal dakkandhani.

Wit anjir biferous, sing ngasilake ara lan anjir

Yaiku sing duwe buah tunggal, nanging ora beda karo sing ora ana gandhengane, iki bisa dipérang dadi loro: sing pertama diwiwiti ing musim panas, lan sing nomer loro nalika musim semi taun candhake. Iki amarga luwih tahan kadhemen, tegese woh-wohan sing metu saka Oktober (saka belahan langit sisih lor) bisa tahan nalika musim salju.

Apa ara?

Brevas

Gambar - Wikimedia / Emi Yanez

Woh ara minangka woh-wohan pungkasan sing tuwuh taun kepungkur lan nalika tekan panase musim semi, tangi lan wiwit tuwuh maneh. putra, amarga duwe luwih akeh wektu kanggo tuwuh, luwih gedhe lan meaty, kulit sing luwih tipis lan luwih rapuh lan rada susu (kanthi lateks sithik).

Dheweke dipanen ing awal musim panas.

Apa ara?

Ara minangka woh-wohan sing "lair" ing taun sing padha, ing spesimen dioecious wanita sing subur dhewe (kayata sing umume ditemokake ing sawah sing tuwuh meh tanpa nampa perawatan). Sing njaba putih ing sisih njaba, kanthi kulit sing luwih kenthel, lan nalika pecah cairan susu katon (lateks). Kajaba iku, luwih arum tinimbang anjir.

Musim panenane wiwit pertengahan nganti pungkasan musim panas. Pancen enak dipangan seger, digawe macet utawa uga garing.

Apa bedane wit lan ara?

Ara lan anjir saka wit sing padha, yaiku higuera o Ficus carica. Nanging sejatine, kalorone iki sejatine beda banget. Ana sing luwih seneng buah ara tinimbang anjir, sanajan kudu diarani kalorone manis banget amarga kandungan gula sing akeh. Nanging sampeyan ngerti manawa ara ora dianggep woh-wohan?

Lan yaiku, kanggo miwiti, ara iku woh. Nanging ara, ora. Iki dianggep minangka kembang kuwalik ing polong. Yaiku, beda karo tanduran liya, ara duwe kembang sing didhelikake ing njero polong kasebut. Saiki, iki ora ateges manawa angel kanggo polinasi. Nanging sampeyan uga bisa kaget amarga ora ana tawon. Ora biasane, amarga kita mangan anjir wadon, dudu lanang, sing dadi serangga iki lan uga sing didol yaiku sing durung diserbuki, mula ora duwe wiji ing njero (utawa endhog tawon) .

Bedane liyane saka ara lan anjir yaiku panen. Lan iku, nalika ara teka saka wulan Juni nganti Juli; ara tansah katon saka Agustus nganti September.

Iki nerangake panjelasan, lan tegese yen ara iku sejatine anjir saka musim sadurunge. Amarga wiwit tuwuh nalika kadhemen ndadekake pas kanggo ngarsane, wit anjir mandheg pangembangan lan mlebu ing rasa lemes. Nalika musim semi lan panas muncul, bisa ngaktivasi pangembangan ara iki, mung ora lagi anjir, nanging isih ana anjir.

Minangka asil istirahat iki, ukuran ara luwih gedhe, lan wungu wungu. Dheweke kurang manis lan uga kurang kalori tinimbang anjir.

Pungkasan, bedane liyane yaiku ara ngrusak gampang banget lan cepet. Dheweke ora ngidinke kadhemen ing kulkas lan uga ora ngalami pirang-pirang dina amarga peteng cepet. Mula disaranake mung tuku sing bakal dikonsumsi.

Macem-macem wit

Kanggo miwiti, sampeyan kudu ngerti yen ana udakara 600 macem-macem jinis wit anjir sing beda karo bentuk, buah, jumlah, warna, lsp. Iki tegese yen ngerti macem-macem jinis ara, kayata ara sing bakal dideleng ing ngisor iki, kita bakal nemokake macem-macem jinis.

Nanging, ing level konsumsi lan pemasaran, 10 jinis digunakake kanggo konsumsi seger, yaiku: 'San Antonio', 'Banane', 'Cuello Dama Blanco', Cuello Dama Negro ',' Tiberio ',' Tres Voltas L ' Sembarang ',' Colar Elche ',' Brown Turkey ',' Blanca Bétera 'lan' De Rey '. Mesthine, ana sawetara liyane, kayata 'Goina' sing ditanam ing Spanyol uga.

Varietas ara

Varietas ara

Ing kasus ara, saiki sampeyan bisa nemokake luwih saka 750 jinis ara sing beda-beda, ing njerone ana sawetara sing bisa dipangan lan liyane sing ora. Saiki, menehi jeneng kabeh dadi angel banget, mula kita bisa menehi katrangan babagan klasifikasi, ing endi kita nemokake variasi bisa disebarake menyang patang klompok gedhe:

  • Anjir umum, uga diarani terus-terusan. Sawetara kalebu 'Kadota', 'Conadria', 'Mission', 'Celeste', 'Brown Turkey' utawa 'Adriatic'.
  • Wedhus, ara sing ora bisa dipangan.
  • Fig Smyrna, uga diarani Smyrna, sing paling umum ing kabeh jagad.
  • Fig San Pedro, dikenal dening anjir penengah lan sing ngasilake anjir. Sawetara conto yaiku 'San Pedro', 'Gentile' utawa 'King'.

Properties saka ara lan anjir

Properties saka ara lan anjir

Senadyan kasunyatan manawa ara lan anjir minangka panganan sing akeh gula (mula ora disaranake kanggo penderita diabetes utawa sing cenderung nambah gula ing getih), sejatine ngemot sifat sing migunani banget kanggo awak.

Sing pertama ora mesthi kontribusi energi sing diduweni, lan gula iki menehi energi.

Nanging, uga, ara lan anjir duwe:

  • Vitamin A lan C. Vitamin C minangka salah sawijining cara paling kuat kanggo nguatake sistem kekebalan awak, saengga bisa nglindhungi sampeyan saka infeksi, flu, selesma, lsp. Kanggo bagean kasebut, vitamin A fokus ing visi, reproduksi lan sistem kekebalan. Ati-ati supaya organ kayata ginjel, jantung utawa paru-paru bisa mlaku kanthi apik.
  • Dheweke duwe kalsium, magnesium, fosfor lan kalium. Kabeh iki mbantu pangembangan awak sing pas, sing bakal entuk nutrisi sing dibutuhake supaya kabeh bisa mlaku kanthi bener.
  • Dheweke nambah transit usus, amarga dheweke bisa ngatur supaya ora ana "akumulasi" ing jerone.
  • Dheweke nyuda kolesterol.
  • Sifat antioksidan.
  • Pertahanan tambah saka awak.

Apa ara?

Apa ara?

Sadurunge wis kasebut cabrahigos kanthi cara sing ringkes banget. Nanging macem-macem buah ara iki? Ya iku salah sawijining tanduran sing paling kuna sing isih dilestarekake.

Cabrahigos yaiku wit anjir lanang sing mung ngasilake kembang lanang, kebak sari. Tujuane yaiku kanggo nyerbuki wit ara wadon supaya bisa menehi woh ara (yen ora, padha tiba tanpa mateng).

Ana macem-macem jinis ara iki, salah sawijine misuwur ing Andalusia, kayata 'Tocal', nanging uga ana liyane kayata 'Abretoune', 'Amellal' utawa 'Croisic'.

Saka wit anjir kasebut telung jinis woh-wohan tuwuh (sanajan kita ngelingake sampeyan ora bisa dipangan):

  • Ibu-ibu. Yaiku sing lahir saka cabang ing musim sadurunge (kaya wit ara). Ing njero sampeyan bisa nemokake sisa serangga sing tanggung jawab kanggo nyerbu.
  • Prohigos. Dheweke dibentuk ing cabang-cabang anyar.
  • Mamonas. Ara sing tuwuh nalika musim panas.

Yen ora bisa dipangan, kenapa wis diwasa? Cabrahigos duwe sebab ana lan yaiku, ing njero, ana tawon, ing Bastophaga psenes, prelu banget kanggo polinasi wit ara lan anjir tetep ana.

Apa luwih cetha tumrap sampeyan apa wit lan ara iku? Lan apa bedane? Sanajan kalorone enak banget lan legi, ana akeh sing seneng siji utawa liyane, endi sing luwih disenengi?

Muga-muga sampeyan saiki ngerti sing ara lan apa anjir.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.