Pinus Norfolk (Araucaria heterophylla)

Heterofila Araucaria minangka konifer sing penting

Yen sampeyan seneng tanduran primitif lan yen sampeyan duwe kebon medium utawa gedhe, aku bisa menehi saran sawetara spesies, nanging saiki bakal mung siji: Araucaria heterophylla. Dikenal minangka pinus Norfolk, iki minangka salah sawijining pinus sing paling apik banget, uga megah sing bisa sampeyan nikmati ing pojok omah sing paling disenengi.

Tingkat tuwuhing alon, soko sing rega luwih dhuwur, nanging sampeyan ora prelu kuwatir banget, amarga minangka salah sawijining spesies sing apik banget wiwit enom 🙂.

Asal lan ciri

Tampilan godhong heterofil Araucaria

Protagonis kita minangka endemik konifer ing Pulo Norfolk, ing Australia, kalebu genus (Araucaria) sing asale saka Cretaceous (yaiku, wiwit evolusi udakara 145 yuta taun kepungkur).

Jeneng ilmiah yaiku Araucaria heterophylla, sanajan luwih dikenal minangka pinus Norfolk, araucaria excelsa, araucaria de flats, pine de flats, utawa araucaria. Tuwuh ing dhuwur 70 meter, sanajan ing budidaya, perkara sing normal tetep ing 20-30m.

Cabange tuwuh kanthi horisontal, staggered, lan godhong segitiga ovate saka dheweke., dawane udakara 6mm kanthi ambane 3-6mm, warnane ijo. Kerucut lanang lanang yaiku subglobose, dawane 7,5-12,5cm dawane 9-15cm, wiji suwiwi 3-6mm dawa; lan sing lanang ukurane 3,5-5cm.

Apa sing dadi perhatiane?

Heterophylla Araucaria minangka konifer sing tuwuh alon banget

Gambar - Wikimedia / Bertknot saka Scarborough, Australia

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan jaga kanthi cara ing ngisor iki:

Lokasi

Pinus Norfolk, miturut ciri, Kudu ana ing njaba, kanthi srengenge kebak. Supaya bisa duwe pangembangan sing apik banget, kudu ditandur kanthi jarak 7-10 meter (paling ora) saka lemah sing diaspal, tanduran sing dhuwur, tembok, tembok, lsp.

Ana sing duwe tanduran ing njero ruangan, nanging ora cocog karo urip ing kahanan kasebut amarga butuh akeh cahya (alami) lan bisa ngrasakake musim.

Bumi

  • Taman: tuwuh ing lemah sing subur, kanthi saluran sing apik banget. Yen sampeyan ora duwe kaya ngono, luwih dhisik nggawe bolongan paling sethithik 50cm x 50cm (paling becik 1m x 1m) banjur isine campuran ing ngisor iki: mulsa 60% + 30% perlite (utawa landasan padha, kayata minangka arlita, akadama, kiryuzuna, lsp) + 10% humus cacing.
  • Pot kembang: tanduran kanthi substrat sing tuwuh universal dicampur karo perlite ing bagean sing padha. Oalah, sampeyan kudu ngerti manawa cepet utawa mengko kudu ditandur ing lemah.

Irigasi

La Araucaria heterophylla Aku bakal ngandhani saka pengalaman yen tahan kekeringan uga, nanging banyu mbanyu ora. Dadi Supaya ora ana masalah, aku saranake sampeyan mriksa kelembapan lemah sadurunge disiram, nglakoni salah sawijining perkara:

  • Ngenalake tongkat kayu sing lancip: Iki minangka cara omah sing paling populer. Sampeyan lebokake kanthi tliti lan, nalika dicopot, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa ana lemah utawa sethithik sing nempuh. Yen wis akeh, aja ngombe amarga isih udan udan.
  • Gunakake meter kelembapan digital: yen sampeyan nemplek ing lemah, sampeyan bakal menehi katrangan yen wis udan.
  • Timbang pot yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina: lemah udan luwih abot tinimbang lemah garing, mula bobot bobot iki bakal dadi pandhuan kanggo ngerti kapan arep ngombe.

Oalah, yen ora mangu-mangu, toya udakara 3 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 4-5 dina suwene taun. Yen wis diwenehi ing pot, aja nyelehake piring ing sangisore, kajaba sampeyan ngelingi ngilangi banyu sing akeh 20 menit sawise disiram. Aja udan godhonge, mung rereget wae.

Pelanggan

Bubuk guano pupuk apik banget kanggo Araucaria heterophylla

Bubuk guano

Penting banget, ora mung kanggo banyu kanthi apik lan nalika nutul, nanging uga kudu dibuahi saben-saben. Kanthi kompos sampeyan ora bakal tuwuh kanthi cepet - ora ana ing gen 🙂 - nanging tuwuh dadi sehat. Mangkono, luwih becik mbayar kanthi pupuk ekologis, kaya guano utawa kompos, sapisan saben 15 utawa 30 dina.

Gunakake sing diwenehi bubuk yen ana ing kebon, utawa cairan yen, kosok baline, sampeyan lebokake ing pot.

Pruning

Ora butuh. Mungkin mbusak cabang sing garing, lara utawa ringkih, nanging wis ngono.

Multiplikasi

Norfolk Pine multiplies dening wiji ing spring. Cara kanggo nerusake yaiku:

  1. Kaping pisanan, pot udakara sekitar 10,5 cm diisi karo medium sing tuwuh universal.
  2. Banjur, disiram kanthi sadar.
  3. Wiji banjur disebar ing ndhuwur, lan ditutupi lapisan substrat tipis.
  4. Sawise, wis disiram, wektu iki nganggo sprayer.
  5. Pungkasane, pot kasebut diselehake ing njaba, kanthi semi-shade.

Yen kabeh bisa mlaku kanthi sukses, mula bakal germin ing 3-5 minggu.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Ditanam pungkasan mangsa salju, nalika suhu luwih saka 15ºC. Yen dikonsumsi, transplantasi saben 2 utawa 3 taun.

Rustitasitas

Nolak kadhemen lan beku nganti -7ºC.

Apa gunane?

Tampilan heterofil Araucaria ing habitat

Gambar - Wikimedia / Hall Hall saka Christchurch, Selandia Baru

Kajaba digunakake kanggo tanduran hias, minangka spesimen sing diisolasi, kayune, kaku, putih lan abot, digunakake kanggo nggawe cagak utama perahu layar.

Apa sampeyan mikir babagan Araucaria heterophylla?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ernesto ngandika

    Beautifull. Katon apik banget saka kadohan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ernesto.

      Mesthi wae Dheweke ayu banget.

      Matur suwun!

  2.   Veronica Marjon van Bruggen ngandika

    Aku duwe spesimen sing apik banget saka Araucaria heterophylla. Wis tuwuh saka tanduran pot udakara 40 cm. malah wit ing kebon udakara 40 meter kanthi cabang dawa ing ngisor iki, conical munggah ing sawijining titik. Simetris ing kasampurnan. Nalika aku lan bojoku nandur ing kebon, kita ora duwe ide yen bisa tuwuh akeh. Saiki oyot nggawe ancaman tembok ing sisih siji lan kolam ing sisih liyane. Kanthi njijiki mula aku kudu nyopot saka kana, aku ora pengin mateni wit kasebut, lan, yen bisa, adol menyang wong sing duwe papan.
    Pitakonanku yaiku: apa sampeyan bisa mindhah wit ukuran iki? Lan apa sampeyan bisa nunjukake (luwih utawa kurang) regane?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Veronica.

      Ufff, dhuwure 40 meter iku wit gedhe banget saengga ora bisa digawa metu lan urip. Oyot alus banget.
      Nanging, yen sampeyan isih ora duwe masalah, mula dheweke bakal angel wiwit saiki, amarga minangka tanduran sing wis dibangun ing papan kasebut. Bisa terus saya gedhe, nanging kanthi laju luwih alon.

      Sanajan mangkono, sampeyan duwe pilihan kanggo nyelehake alangan lemah ing oyot, nggawe parit paling sethithik 1 meter lan udakara padha karo batang, lan ngiseni semen.

      Matur suwun!

  3.   Jeohalix de Perez ngandika

    Halo, aku saka Venezuela lan aku tuku araucaria saka vendor jalanan sing ditawakake, sanalika aku ndeleng pinus sing aku tresnani lan wong kasebut ngandhani yen aku minangka tanduran kebon sing mung nambah banyu 2 kali seminggu lan aku njupuk menyang kantorku lan srengenge ora sumunar ing kono lan ora separo banget amarga kabeh wis ditutup kanthi AC, pinus wiwit dadi coklat sawise 2 dina mula aku njupuk saka kono lan nggawa mulih aku nyelidiki luwih akeh babagan perawatane lan kabeh papan menehi katrangan yen aku ora bisa srengenge amarga dudu tanduran srengenge, mula aku dijaga ing njero omah, dina iki pinus rada luwih coklat lan ana sawetara cabang sing ijo lan asale ana ing pot sing cilik, aku ditransfer menyang pot sing luwih gedhe…. Nalika njupuk, aku ngerti yen ora duwe oyod. Aku pengin ngerti yen normal yen oyot saka godhong ijo sing padha amarga aku kesengsem ora duwe oyot. Apa sampeyan bisa mbantu, kepiye aku bisa terus urip?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jeohalix.

      Yen ora duwe oyot, ora ana sing kudu ditindakake.
      Wit iku wit sing butuh akeh cahya, malah srengenge langsung. Nanging yen dheweke duwe ing iyub-iyub, ora becik mbuwang srengenge nalika dina kapisan; Pisanan, kita kudu biyasa mbaka sethithik, mbabarake wektu sing luwih sithik (1, 2 jam) kanggo ngarahake sinar srengenge.

      Greetings.