Apa Araucaria lan kepiye carane dirawat?

Rincian godhong auracana Araucaria

A. auracana

Apa sampeyan seneng conifers? Tanduran iki minangka sawetara sing paling primitif ing jagad iki: evolusi diwiwiti udakara 300 yuta taun kepungkur, sajrone periode Carboniferous. Tansaya dhuwur sing nganti saiki ora bisa dipikolehi, dheweke mboko sithik bisa njajah kabeh planet kasebut. Nganti saiki, sawetara 575 spesies wis diterangake, disebarake ing genera, salah sijine kalebu Araucaria.

Tanduran iki megah, cocok kanggo kebon sing dihiasi kanthi gaya desa, ing ngendi sampeyan pengin menehi sumbangan babagan kepungkur supaya bisa dadi papan sing apik. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan dheweke?

Asal lan ciri khas Araucaria

Tanduran araucaria ing habitat

Protagonis kita minangka genus konifer sing muncul ing jaman Mesozoic, udakara 251 yuta taun kepungkur. Sanajan asal-usulé durung ditemtokake, saiki saiki ditemokake ing Amerika, khusus ing Chili kidul-tengah, Argentina, Uruguay, Brasil kidul lan Paraguay wétan; uga ana ing Oseania: 13 spesies endemik ing Kaledonia Baru, Pulo Norfolk, Australia sisih wétan lan New Guinea.

Kepiye ciri kasebut? Wit-witan kasebut minangka kolom, lan bisa tekan dhuwur sing luar biasa, saka 30 nganti 80 meter. Cabang kasebut biasane horisontal lan kapisah, ditutup nganggo godhong kulit utawa akik, lan bisa lanceolate lan sempit, utawa amba lan rata.

Iki minangka tanduran sing dioecious, yaiku kerucut lanang lan wadon ana ing sikil sing kapisah. Tilas kasebut bentuke cilik lan bentuke silinder, 4 nganti 10 cm kanthi ambane 1,5 nganti 5 cm; sing terakhir, ing tangan liyane, dhiameter 7 nganti 25cm, globose lan ngemot 80 nganti 200 wiji gedhe, gedhe lan bisa dipangan sing padha karo wiji pinus nanging luwih gedhe.

Dheweke duwe tingkat pertumbuhan sing alon banget, udakara 2-3cm saben taun., nanging iki minangka salah sawijining konifer hias sing bisa ditemokake, amarga uga minangka salah sawijining sing duwe umur paling dawa: spesimen umur 2.000 taun ditemokake.

Spesies utama

Ana rong bagean ing genre kasebut, yaiku:

Bagean Araucaria

Dheweke duwe godhong lan kerucut jembar luwih saka 12cm. Spesies sing paling populer yaiku:

Araucaria angustifolia

Spesimen diwasa Araucaria angustifolia

Gambar - Wikipedia

Dikenal minangka pinus Paraná, pinus Brasil, araucaria misionaris utawa curý, asale saka Brasil lan uga bisa ditemokake ing Paraguay. Bisa tuwuh dadi 50 meter, lan batang kasebut kenthel kanthi ukuran diameter 1 meter.

Araucaria auracana

Spesimen enom Araucaria auracana

Dikenal minangka Araucaria de Chile, pinus araucaria, pinus Chili, pine arm, pewen utawa pehuén. Iki asale saka Chili, lan kidul-tengah lan kidul-kulon Argentina. Tekan dhuwur nganti 50 meter, kanthi batang sing lurus, silinder lan kandel banget (nganti 3m). Makutha wiwit cabang sawetara meter saka lemah, lan dibentuk dening jarum (godhong) atos, disedhiyakake karo mukron ijo peteng (duri) ing pucuk kasebut.

Artikel sing gegandhengan:
Araucaria Chili (Araucaria araucana)

Araucaria bidwillii

Spesimen bidauill Araucaria

Dikenal minangka pinus bunya, kalebu spesies sing asale ing sisih kidul-wétan Queensland (Australia). Wis tekan dhuwur sing apik banget, sanajan ora padha karo spesies sadurunge: 30-40 meter. Nduwe bentuk piramida luwih utawa kurang, cabang sawetara meter saka lemah.

Bagean Eutacta

Araucaria heterophylla (sinonim saka Araucaria excelsa)

Spesimen araucaria heterophylla ing habitat

Dikenal minangka Araucaria excelsa, Araucaria utawa Norfolk Island Pine, minangka tanduran endemik ing Pulo Norfolk sing tuwuh 50-80 meter. Cabang kasebut meh nganti horisontal utawa miring, mula sebabe diarani pine pinus.

Artikel sing gegandhengan:
Pinus Norfolk (Araucaria heterophylla)

Araucaria montana

Spesimen enom saka Araucaria montana

Minangka konifer endemik ing Kaledonia Anyar sing tekan dhuwure 10-40 meter. Wis akeh cabang sing nyebar. Godhong diwasa mirip sisik, landhep kanggo obtuse, ovate, warna ijo tuwa.

Apa sing sampeyan butuhake?

Apa sampeyan mikir duwe ing kebon sampeyan? Yen mangkono, iki pandhuan perawatan sampeyan:

Lokasi

Sanajan tuwuh kanthi alon, Disaranake njaga Araucaria ing njobo ruangan, srengenge kebak utawa semi-shade. Bisa uga ing jero ruangan sawetara taun, nanging suwe-suwe kita kepeksa nggawa ing njaba.

Lemah utawa landasan

Ora nuntut banget, nanging luwih gampang yen ana saluran pembuangan sing apik, amarga yen ora, sampeyan ora mung nggunakake ROOT nanging bisa uga duwe masalah kelembapan. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan topik iki Kene.

Irigasi

Saben 3-4 dina ing mangsa panas, lan saben 6-7 dina suwene taun. Kita kudu ngindhari banyu banyu. Yen wis diwenehi ing panci kanthi piring ing ngisor, kita bakal ngilangi banyu sing luwih gedhe sepuluh menit sawise disiram.

Pelanggan

Kompos kanggo tanduran

Sajrone musim semi lan musim panas kudu dibayar, uga nganggo Pupuk organik minangka sintetik (bahan kimia). Yen ana ing dharatan, kita bisa nyelehake lapisan pupuk kandang utawa kompos udakara 3cm saben wulan, nanging yen ana ing pot luwih disaranake nggunakake pupuk cair miturut pandhuan sing kasebut ing wadhah kasebut.

Hama

Cukup tahan, nanging bisa diserang mealybugs, sing bisa diilangi kanthi insektisida anti-cochineal utawa, yen tanduran isih enom, nganggo swab saka kuping sing direndhem ing alkohol apotek.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Wektu paling pas kanggo pindhah menyang kebon utawa pot sing luwih gedhe yaiku ing spring, nalika risiko frost wis liwati. Transplantasi menyang panampa sing luwih gedhe kudu dilakoni saben rong taun.

Rustitasitas

Araucaria bisa thukul ing njaba ruangan ing saindhenging taun kanthi iklim sedheng, kanthi frost nganti -10ºC.

Araucaria minangka tanduran kebon omah

Sajrone, utamane, preinan Natal, umume njaluk Araucaria digunakake minangka wit Natal. Nanging, kepiye supaya ayu ing njero omah? Dadi, yen sampeyan pengin entuk, kajaba menehi perawatan sing wis kasebut sadurunge, penting banget supaya sampeyan tetep ing kamar sing padhang banget, adoh saka pemanasan. Aliran udhara mengaruhi banget, nganti godhonge cepet dadi coklat.

Saliyane, sanajan ora penting, nanging penting Bakal mbantu sampeyan supaya katon sehat yen sampeyan nyedhiyakake pelembap ing cedhak utawa gelas kanthi banyu. Mangkono, mesthine bakal tuwuh kuwat lan menang saben taun.

Apa gunane?

Detil saka godhong heterofil Araucaria

A. heterofil

Kabeh mau:

  • Ornamental: Minangka spesimen sing terisolasi utawa ing klompok sing nyebar, katon apik ing kebon.
  • Tukang kayu: Kayu digunakake kanggo nggawe omah, laci, wadhah, prabotan, kemasan, papan, kayu lapis lan veneer.
  • Kuliner: wiji sing bisa dipangan, lan uga akeh karbohidrat.
  • Obat: Resin saka bagasi sawetara spesies, kayata A. auracana, digunakake kanggo ngobati tukak kulit.

Apa sampeyan mikir babagan Araucaria? Sampeyan duwe wong?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

19 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   MERCEDES OLIVEROS SUÁREZ ngandika

    Matur nuwun kanggo informasi terkenal
    Mercedes Oliveros. Meksiko

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, Mercedes. 🙂

    2.    Nicolás ngandika

      Aku duwe tanduran, info iki apik banget, nanging ora jelas kanggo aku jinis substrat sing paling cocog, aku seneng yen sampeyan bisa menehi, matur nuwun.

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai Nicolas.

        Yen sampeyan bakal tuwuh ing pot, bisa diisi karo landasan tanduran universal. Nanging, luwih becik dicampur karo sethithik perlite utawa arlite, supaya oyot ora robek.

        Greetings.

  2.   Silvia aku Jauregui ngandika

    Aku duwe bibit araucaria, sing dakgawa saka Villa Pehuenia, Neuquén, Argentina. Aku manggon ing Mar del Plata, Propinsi Bs.As.
    Aku rencana nandur ing pot gedhe. Ngendi aku nyelehake pot? Ing galeri utawa ing kebon?
    Kita mlebu musim salju lan bisa uga ana frosts.
    Apa jinis lemah sing disenengi ing pot?
    Matur suwun, salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Silvia.
      Simpen ing kebon, rada kepenak ing angin. Bakal mlaku kanthi apik
      Greetings.

  3.   Patricia ngandika

    Halo !!
    Apik tenan ditemokake !!! Aku saka Chili lan duwe sawetara araucarias cilik

    Ing mangsa adhem, aku nandur woh, yaiku Piñon (Kidul Chili) lan saiki saya thukul
    tanduran cilik. Pitakon. apa bisa nggunakake lemah godhong kanggo transplan?
    Salam banget Patricia

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Patricia.
      Luwih becik nggunakake lemah sing bisa ditanduri, yaiku sing ireng, nanging dicampur karo 30% saka mutiara, arlite, kerikil utawa pasir kali sing apik.
      Cheers! 🙂

  4.   Carolina Baeza ngandika

    Halo, matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi, aku duwe sing wis garing 🙁 Aku pengin nyimpen, nanging aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake, aku wis duwe ing njero uga ing njaba kebon sing ora dakkarepake pengin mati

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Caroline.
      Araucaria minangka wit sing ora apik ing njero ruangan. Yen bisa, luwih becik dilebokake ing njaba, kanthi semi-shade utawa srengenge kebak, ing pot kanthi bolongan got utawa ing lemah.

      Sampeyan kudu nyiram banyu kasebut saben wektu kaya sing dituduhake ing artikel kasebut. Lan diobati nganggo fungisida kanggo nyegah lan / utawa ngilangi jamur nalika ditumpuk.

      Greetings.

  5.   Gregorio Cepeda ngandika

    Halo, aku duwe tanduran araucaria udakara 1 meter nanging mandheg saya munggah amarga jebule pucuk tengah ndhuwur wis rusak, apa ana solusi kanggo masalah iki? SALAM LANGA, matur nuwun sanget

  6.   Graciela Boubet ngandika

    Tandur araucaria kurang saka 1mt altera ing kebon omah, langsung ing lemah 25 taun kepungkur. Godhonge dhuwur banget, godhong coklat sing dilebokake sing menehi kesan kaya sunar srengenge, nanging saiki aku ngerti yen saiki duwe kerucut pinus gedhe ing pucuk cabang lan mula aku miwiti investigasi kanggo ngandhani. Kacang pinus iki ijo, aku pengin ngerti yen wis diwasa banjur malih coklat lan dadi dhewe lan uga yen normal yen cabang dadi coklat lan tiba. Dheweke duwe akeh cabang ijo Matur suwun banget lan aku ngenteni tanggepan sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Graciela.

      Ya, umume yen pirang-pirang taun godhong lan cabang garing lan tiba.
      Dene woh-wohan uga bakal tiba, nanging sadurunge wiji bakal tiba amarga luwih entheng. Sampeyan bakal langsung ndeleng, amarga minangka wit sing gedhe banget lan ngasilake akeh wiji, gampang dibedakake amarga cenderung tumpukan.

      Matur suwun!

  7.   Vivian Fajardo ngandika

    Kiriman sing apik banget, matur nuwun kanthi sanget kanggo tips kasebut. Aku duwe excelsa Araucaria sing ditandur ing kebon, muga-muga bisa uga, amarga aku saka sisih lor Chili, wis tuwuh udakara 8 cm sajrone 5 wulan, es wiwit ambruk, iklim iki dadi padang pasir interior, kanthi akeh saka osilasi termal saben dina, apa kudu ditutupi? Babagan liya sing kuatir yen lemah iki uyah, muga-muga bisa adaptasi.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vivian.

      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan.

      Araucaria tahan frosts nganti -7ºC, supaya yen ora mudhun ing ngisor wilayah sampeyan, bisa tuwuh kanthi apik.

      Babagan uyah asin, disaranake supaya pupuk organik dibuwang ing lemah, kayata mulch, kompos utawa pupuk sapi, supaya sampeyan ora nemoni masalah.

      Greetings.

  8.   gustavo ngandika

    Aku wis nggawe bibit saka bidwilli araucaria. Setahun kanggo germin. Saiki wis tekan udakara 15 cm lan njupuk 3 cabang horisontal, aku weruh ana sawetara godhong dadi coklat. Ana sawetara hama utawa bisa ditindakake, Dadi Aku nempatake soda kue lan disemprotake, ora apa?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gustavo.

      Dheweke bisa uga jamur. Kene sampeyan duwe informasi luwih lengkap.

      Dheweke diilangi nganggo fungisida sing ngemot tembaga, utawa tembaga bubuk.

      Greetings.

  9.   Jaime Espinosa ngandika

    Aku duwe araucaria pinus norfolk - tanduran sing apik banget kanggo kebon ruangan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Iki minangka tanduran sing apik, tanpa mangu-mangu. Matur suwun Jaime.