Archontophoenix

Archontophoenix cunninghamiana

Archontophoenix cunninghamiana
Gambar - Flickr / Jesús Cabrera

Saka kabeh jinis tanduran, aku ngakoni manawa wit kurma minangka kekurangane dhewe. Lan ana luwih saka 3000 spesies: sawetara kalebu cilik Dypsis minuta, lan ana liyane, kayata Archontophoenix, sing munggah meh kaya kepengin ndemek langit.

Ing artikel iki, aku bakal ngomong karo sing terakhir, uga dheweke pancen ayu banget lan gampang tuwuh.

Asal lan ciri

Archontophoenix ing habitat

Gambar - Flickr / Poytr

Sawit lintang kita asli saka alas sing udan anget ing Australia. Dheweke kalebu ing genus botani Archontophoenix, sing kasusun saka enem spesies. Dheweke bisa nganti dhuwur nganti 25 meter, kanthi batang dering sing rada lancip diameteripun nganti 35cm. Godhonge pinnate, dawa nganti 5 meter, lan kasusun saka godhong-godhongan godhong utawa pinnae 50 nganti 100 cm sing dilebokake ing rachis ing pesawat sing padha, saengga katon tropis banget.

Kembang kasebut diklompokaké kanthi ringkes, nanging dawa banget kandhungan udakara udakara 30cm. Woh-wohan kasebut ovoid, diklompokake ing klompok, lan diametere udakara 4cm.

Spesies

  • Archontophoenix alexandrae: dikenal kanthi jeneng Alejandra palm, Australia royal palm utawa Alexandro palm, asale saka Queensland (Australia). Dawane tekan 20 meter, lan godhonge ijo ing sisih ndhuwur lan glabrous ing sisih ngisor. Deleng file.
  • Archontophoenix cunninghamianaDikenal minangka sawit Bangalow utawa king palm, asli saka Australia. Dawane tekan 20 meter, godhong ijo. Deleng file.
  • Archontophoenix maxima: minangka jinis paling dhuwur. Endemik ing Queensland, tekan dhuwur nganti 25 meter, kanthi godhong ijo (godhong anyar bisa nganggo warna oranye abang). Deleng file.
  • Myolensis Archontophoenix: endemik kanggo wilayah Myola lan Gunung Ireng ing Kuranda, ing Dataran Tinggi Atherton, Queensland. Dawane tekan 15-20 meter, lan godhonge ijo.
  • Archontophoenix purpurea: asale saka Queensland, dununge ing alas udan. Ndhuwur udakara 20 meter, kanthi ibukutha ungu (persimpangan antarane makutha godhong lan bagasi). Archontophoenix tuckeri: Asale saka Queensland, lan tekan nganti 20m.

Apa sing dadi perhatiane?

Archontophoenix alexandrae

Archontophoenix alexandrae
Gambar - Flickr / Alejandro Bayer

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: mulsa dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: tuwuh ing lemah sing subur, kanthi saluran sing apik.
  • Irigasi: udakara 4 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 4-5 dina suwene taun.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas karo pupuk organik, kayata humus cacing tanah utawa pupuk kandang. Gunakake pupuk cair yen wis ana ing pot.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi-musim panas.
  • Rustitasitas: Gumantung saka spesies kasebut, nanging umume frost nganti -3ºC ora cilaka, kajaba Archontophoenix purpurea sing rada gedheg.

Apa sampeyan mikir babagan wit kurma iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.