Arenaria montana

Kembang montana Arenaria putih

La Arenaria montana Iki minangka tanduran herba sing apik sing bisa ditanam ing pot lan ing kebon. Kembang putih murni iki apik banget, saengga bisa ndadekake papan kasebut katon istimewa.

Kajaba iku, pangopènan kasebut ora angel, nganti malah bisa nahan sawetara frosts. Apa kita nemokake? 🙂

Asal lan ciri

Kembang montana Arenaria hiasan banget

Protagonis kita minangka tanduran taneman taneman ing wilayah pegunungan sisih kidul-kulon Eropa, khusus saka Pyrenees Prancis nganti Portugal. Ing Spanyol, kita bisa nemokake ing Alicante, Castellón lan Valencia, ing endi tuwuh ing medan sing watu lan watu utawa ing semak pesisir. Uga katon ing Sierra de Gredos. Jeneng ilmiah yaiku Arenaria montana, sanajan kondhang minangka arenaria, suket prickly, utawa cah ayu palsu.

Iki minangka ramuan sing akeh bercabang, kanthi gagang tipis sing duwe kecenderungan menek ing grumbul sing tuwuh cedhak sing tekan udakara 20cm. Godhonge dawane 1-3cm, lan duwe pembuluh getih tengah sing meh ora katon, lan wates godhong lempitan menyang sisih ngisor. Kembang kasebut diluncurake, kanthi corolla putih kanthi diameter sekitar 2cm.

Apa sing dadi perhatiane?

Montana Arenaria minangka tanduran sing apik banget

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

La Arenaria montana Iki minangka tanduran sing bisa mari kudu diselehake ing njabaSalah siji ing srengenge kebak utawa kanthi shade sawetara. Mesthine, yen sampeyan milih pilihan pungkasan iki, kudu luwih becik menehi 4 jam cahya langsung saben dina, amarga yen ora bakal menehi kembang kaya sing kena.

Bumi

Bisa ditandur ing pot lan ing kebon:

  • Pot kembang: ora usah rumit. Kanthi medium sing tuwuh universal sing didol ing nursery, toko kebon utawa Kene dhewe bakal tuwuh kanthi becik.
  • Taman: ora preduli anggere subur lan duwe saluran sing apik. Yen lemah ing kebon sampeyan ora kaya ngono, gawe bolongan tanduran udakara 50cm x 50cm lan campuran sing dipikolehi kanthi 30% perlite (sampeyan bisa entuk Kene) lan 10% casting cacing (didol Kene).

Irigasi

Ngelingi manawa mbanyoni berlebihan yaiku salah sawijining panyebab utama matine tanduran sing ditandur, paling apik mriksa kelembapan landasan utawa lemah sadurunge disiram. Kanthi cara iki, sampeyan bakal ora ilang Arenaria montana awal Mula, sampeyan kudu nindakake salah sawijining perkara ing ngisor iki:

  • Lebokake teken kayu sing dawa lancip: yen nalika dicopot kasebut metu nganggo lemah sing adhering, aja banyu amarga isih bakal udan.
  • Digali udakara 10cm ing saubenging tanduran: lumahing lemah mesthi garing sadurunge lapisan njero, saengga kurang luwih ing jerone sampeyan bakal bisa ngerti yen pancen kudu ngombe utawa ora. Yen luwih peteng tinimbang ing permukaan, aja banyu.
  • Timbang pot yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina: bumi lembab bobote luwih akeh tinimbang sing garing, mula bedane bobot iki bisa dingerteni nalika wancine menehi banyu tanduran. Sampeyan ora prelu dilebokake ing skala: yen nalika sampeyan njupuk kanthi tangan sampeyan bisa ngerteni yen bobote mung sithik utawa meh ora ana apa-apa tinimbang bobote mung nalika disiram, sampeyan bakal ngerti yen sampeyan kudu ngombe.
  • Nggunakake meter lembab digital: bakal enggal ngandhani kepiye lembab bagean bumi sing wis ana hubungane. Sampeyan bisa entuk Kene.

Nanging kurang luwih, sampeyan kudu ngerti yen luwih becik menehi banyu 3 utawa 4 kali seminggu sajrone musim paling panas, lan saben 3 utawa 4 dina suwene taun. Gunakake banyu udan utawa banyu tanpa jeruk nipis yen bisa.

Pelanggan

Bubuk guano pupuk enak banget kanggo Arenaria montana

Bubuk guano

Penting uga kanggo irigasi yaiku pelanggan. Ing musim semi lan nganti pungkasan musim panas tanduran tuwuh, mula butuh pasokan saben wulan pupuk ekologis. Amarga iku alami lan cepet efektif, ing guano, sing sampeyan bisa entuk bubuk Kene lan cair (kanggo pot) Kene. Yen sampeyan milih nggunakake, tindakake pandhuan sing ditemtokake ing paket amarga konsentrasi banget lan bisa uga ana risiko overdosis.

Multiplikasi

La Arenaria montana multiplies dening wiji ing spring ngetutake langkah iki:

  1. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu ditindakake yaiku ngisi pot udakara sekitar 10,5cm kanthi medium sing tuwuh universal.
  2. Banjur, disiram kanthi tliti lan 2 utawa 3 wiji dilebokake ing lumahing.
  3. Banjur ditutupi lapisan substrat lancip banjur disiram maneh, kaping pindho nganggo sprayer.
  4. Pungkasane, pot kasebut diselehake ing njaba, kanthi srengenge kebak

Kanthi cara iki bakal germinasi ing 1-2 wulan.

Wabah lan penyakit

Angel banget, nanging yen kahanan sing tuwuh ora cocog, bisa uga kena pengaruh mealybugs lan kanggo jamur sing dianggep produk tartamtu.

Rustitasitas

Nolak kadhemen lan beku nganti -4ºC.

Montana Arenaria bisa dicampur kanthi apik karo tanduran liyane

Apa sampeyan mikir


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.