Apa sing digunakake lan apa arlita digunakake?

Bal Arlite

Nalika duwe kebutuhan kanggo nambah got saka pot utawa nghias pojok kebon kanthi cara sing asli, disaranake njaluk sawetara karung arlite, sing minangka bahan murah banget sing bisa digunakake kanggo duwe ruang sing dihias kanthi elegan.

Sampeyan uga gampang banget ditemokake, didol ing nursery, toko kebon lan uga ing gudang pertanian, saengga kita ora nemoni masalah kanggo entuk jumlah sing dibutuhake.

Apa arlita?

Lempung ditambahi

Arlite, uga diarani lempung, ripiolite utawa leca, iku agregat keramik sing bobote sithik. Kanthi granulometri ing antarane 5 lan 16mm, lan kepadatan sing antara 325kg / m3 lan 750kg / m3, duwe macem-macem panggunaan ing babagan kebon lan konstruksi.

Werna beda-beda gumantung saka panggunaan sing dikarepake: yen arep digunakake tukang kebon, lempung biasane bakal abang, yaiku warna pewarna sing dilebokake, lan logam sing bisa nyebabake saldo pH bakal diilangi; Saliyane, yen digunakake dening tukang batu bata, bisa uga ora ana warna.

Apa gunane?

Kaya sing wis dikomentari, iki minangka materi sing bisa menehi kita akeh dolanan. Ing konstruksi digunakake kanggo nggawe lereng sing bakal nggawa banyu ing atap sing rata lan uga kanggo nggawe beton entheng, kanthi kepadatan kurang (udakara 500kg / m3). Nanging kita bakal fokus marang panggunaan ing gardening, sing akeh lan macem-macem:

Lemah dadi luwih suwe ing lemah

Yen sampeyan urip kaya aku ing papan sing panas, srengenge panas banget lan suhu mundhak cepet dadi 30, 35 utawa 40ºC, sampeyan bakal ngerti sithik bumi sing lembab. Kadhangkala lan gumantung saka jinis tanduran apa, kudu banyu saben dina, utawa kaping pindho saben dina kayadene tanduran hortikultura.

Apike, kanggo ngirit banyu sithik, luwih becik lebokake lapisan bal lempung ing lumahing pot sing ana ing semi-shade (Sampeyan ora nate nyelehake ing tanduran sing ana ing srengenge, amarga oyot kasebut bisa nyebabake kobong). Kanthi cara iki, tanduran bakal duwe luwih akeh wektu kanggo nglumpukake banyu sing dibutuhake.

Dekorasi pot lan njaga tanduran supaya tetep tegak

Pot kembang kanthi lili lempung

Gambar - Nexusbuildcon.com

Lempung sing dikembangake apik kanggo dekorasi pot sing ana ing semi-shade utawa shade. Mula, yen sampeyan pengin tetanduran katon luwih akeh tinimbang sadurunge, luwih becik disaranake lebokake bal lempung ing lumahing landasan. Kajaba iku, yen duwe apa sing ora rampung tetep lurus, kanthi lempung, kita bakal entuk pangembangan sing apik maneh.

Ngindhari oyot saka bosok

Salah sawijining kesalahan sing paling kita lakoni yaiku nyelehake piring ing ngisor tanduran lan aja nganti ngilangi banyu kasebut. Akar, nalika kontak karo cairan sing meh permanen, pungkasane bisa sedhot lan mati. Masalahe yaiku, mesthine yen sampeyan duwe tanduran ing omah, yen kita ora nyelehake apa-apa ing ngisor, perabotan bakal reget saben nyiram, sing ora disenengi.

Untunge ana apa sing bisa ditindakake, lan ing ngisor iki:

  1. Wangsulan: Bab ingkang sapisanan yaiku golek pot tanpa bolongan sing dikarepake, ing pot kasebut cocog banget.
  2. Banjur, kita lebokake lapisan lempung udakara 5cm.
  3. Lan pungkasane, kita ngenalake pot kasebut.

Mesthi wae, kita kudu mikir manawa iki solusi, umpamane, sementara, supaya kita bisa ngawasi. Sanajan ngono, Penting banget kanggo ngilangi banyu sing akeh banget supaya tanduran ora lemes amarga kena tumpah.

Mbenakake got lemah

Minangka aturan umum, substrat sing tuwuh universal duwe nutrisi sing dibutuhake tetanduran nanging uga duwe kekurangan utama: saluran pembuangan sing kurang. Mesthi ana substrat lan substrat, nanging umume umume entuk sanjuk lemah sing ora ngidini banyu mili kanthi bener.

Cara sing paling gampang lan murah kanggo ngrampungake yaiku nyampur karo lempung. Proporsi bakal beda-beda gumantung karo jinis tanduran sing ana. Contone:

  • Tanduran nang njero: 65% landasan + 35%
  • Tanduran hortikultura: 70% landasan + 30%
  • Tanduran ditanduri kembang: 80% landasan + 20%
  • Wiji winih: 60% landasan + 40%

Lindhungi tanduran saka kadhemen

Yen kita bubar tuku tetanduran lan dilebokake ing lemah, bisa uga sanajan tahan banget, bakal angel banget sajrone musim salju amarga ora aklimatisasi. Iki minangka kedadeyan sing asring asring kedadeyan lan ora bakal kuwatir banget, anggere tanduran kasebut wis diolehake ing fasilitas ruangan nursery lan ora ing omah kaca sing ditutup.

Mangkene, kanggo nyoba nulungi sithik, luwih becik dilebokake bantalan bal lempung, sing bakal nyedhot panas sing bisa ditindakake, sing bakal ngidini oyot luwih direksa.

Nduwe pojok tanpa ramuan

Yen pengin nyegah tanduran ora tuwuh ing pojokan kebon, kita bisa milih kanggo nyelehake bolong anti-ramuan, utawa lemah lempung, sing bakal katon apik banget amarga bisa menehi sentuhan beda ing papan kasebut.

Rega Arlite

Tanah liat kanggo tanduran

Iki minangka bahan sing regane larang banget. Lempung sing ditambahi digunakake ing gardening didol ing kanthong enem utawa luwih liter, lan Regane 1 utawa 2 euro saben liter. Ngelingi yen mung nganggo siji cape, iku bisa sukses banget.

Apa sampeyan ngerti panggunaan liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Fernando Guerra ngandika

    Halo, sawise maca publikasi iki, aku luwih dhisik menehi pitutur marang kowe carane nggunakake wanita kasebut.
    Aku nggunakake wanita dhewe tanpa substrat, aku ngisi pot wanita kabeh lan nyelehake nampan karo ngisor ngisor lan uga isi lempung lan isi baki karo banyu lan tandur langsung sawise iku nganggo pupuk organik, lan isine banyu ing baki.
    Aku biasane ngganti banyu supaya ora ana verdina sing metu.
    Aku nemokake lempung kanggo keperluan industri ing 0,11 sen liter. Lan wernane abang, kaya adol kebon.
    Aku pengin kritik konstruktif babagan metode sing digunakake kaya sing pengin dandan.
    muchas gracias

  2.   William perez ngandika

    Lempung digunakake kanggo nutupi oven lempung minangka insulator panas

  3.   Jose Maria ngandika

    Apa lempung konstruksi apik kanggo kebon?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo José María.

      Ya, nanging mung yen dicampur karo gambut. Yaiku, arlita dhewe mung bakal nglayani sampeyan yen sampeyan pengin nandur hydroponics.

      Matur suwun!