Arnica (Arnica montana)

Kembang Arnica

La arnica Iki minangka tanduran obat sing menarik banget, sing bisa mbantu kita duwe kulit sing luwih sehat. Nanging, kaendahane uga bisa dinikmati ing kebon utawa teras, amarga perawatane ora angel.

Yen sampeyan pengin ngerti apa sing dadi perhatiane, mula dak critakake 🙂.

Asal lan ciri

Arnica montana

Protagonis kita minangka tanduran herba perennial sing jenenge ilmiah Arnica montana. Iki asale saka Eropa tengah lan kidul, nanging uga ditemokake ing Asia lan Amerika Utara. Tekan dhuwur 20 nganti 60cm, kanthi gagang erect sing ringkes rada bercabang. Godhong basal awujud rosette, lan sisane ana ing sandinge, oval-lanceolate, utuh utawa nganggo untune lan glabrous.

Bract yaiku lanceolate lan akut. Kembang kasebut kuning, kanthi rupane kaya kembang aster. Woh iki awujud achene 4mm, warnane sempit lan coklat tuwa.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan kanggo tanduran asem.
    • Taman: asam, kanthi saluran banyu sing apik.
  • Irigasi: saben 2 dina ing mangsa panas, lan saben 4-5 dina suwene taun. Gunakake banyu udan, tanpa jeruk nipis utawa diasem (cairan cairan setengah lemon ing banyu 1l).
  • Pelanggan: karo pupuk ekologis wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas / awal musim gugur. Yen ana ing pot, gunakake pupuk cair supaya pembuangan terus apik.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sows langsung ing wiji wiji, ing srengenge kebak. Dheweke bakal germin ing 1-2 minggu.
  • Tanduran utawa transplantasi wektu: ing musim semi.
  • Pruning: godhong garing lan kembang layu kudu dicopot.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -5ºC.

Apa sifat-sifat kasebut?

Arnica lagi mekar

Arnica Iki digunakake minangka produk obat amarga sifat kulit, amarga alus, hidrat lan nyenengake. Kajaba iku, stimulasi regenerasi inflamasi lokal amarga kontusi utawa rematik, lan uga efektif kanggo ngilangi efusi internal.

Mesthi wae, penting kanggo dicathet iku beracun ing dosis dhuwur, mula mung kudu digunakake ing njaba utawa kanggo indikasi medis. Dosis sing disaranake kaya ing ngisor iki: ing bentuk tincture ibu 10% w / v, 50º kanthi laju 5 nganti 10 tetes 2 kali dina.

Apa sampeyan mikir babagan arnica?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.