Asal-Usul Jahe lan apa Gunaane?

Tanduran jahe

Jahe minangka salah sawijining tanduran sing ditandur kanthi macem-macem panggunaan. Lan, sanajan wis misuwur ing pawon, iki uga digunakake ing obat alami, lan uga katon apik ing kebon.

Nanging, nalika ana wong sing takon apa asale jahe, dheweke mesthi ora ragu-ragu. Supaya ora kedadeyan sampeyan, kita bakal ora mung menehi wangsulan babagan pitakon kasebut, nanging uga apa sing digunakake kanthi tepat.

Asal saka jahe

ROOT jahe, temokake cara nandur

Jahe, sing jenenge ilmiah Zingiber officinale, minangka tanduran rhizomatous sing tuwuh ing alas udan tropis ing India. Aromane khas, mula teka ing Eropa nalika dagang rempah-rempah ing jaman Roma Kuna udakara taun 750 SM. C.

Tuwuhe nganti 2m, lan godhong lurus dawane 5-25cm dawane 1-3cm. Nanging tanpa mangu-mangu, sing paling menarik yaiku rimpang, sing akeh nutrisi.

Apa gunane?

Kue jahe

Kabeh mau:

Bisa dipangan

Rhizom sing lembut yaiku jus lan ono daging lan bisa digunakake minangka cemilan acar, utawa ditambahake kanggo bahan resep sing beda-beda. Karo sing wis diwasa, amarga pedhes banget, luwih akeh digunakake minangka bumbu kanggo nyamarake aroma lan rasa liyane sing luwih kuwat, kayata kerang.

Panganggone liyane yaiku nggawe permen, roti jahe, cookie rasa lan / utawa minuman.

Nilai nutrisi saben 100g yaiku ing ngisor iki:

  • Karbohidrat: 71,62g
    • Gula-gula: 3,39g
    • Serat: 14,1g
  • Lemak: 4,24g
  • Protein: 5,55g
  • Banyu: 9,94g
  • Vitamin B1: 0,046 mg
  • Vitamin B2: 0.17 mg
  • Vitamin B3: 9.62 mg
  • Vitamin B5: 0.477 mg
  • Vitamin B6: 0.626 mg
  • Vitamin C: 0.7 mg
  • Vitamin E: 0 mg
  • Kalsium: 114 mg
  • Wesi: 19.8 mg
  • Magnesium: 214 mg
  • Mangan: 33.3 mg
  • Fosfor: 168 mg
  • Kalium: 1320 mg
  • Natrium: 27 mg
  • Seng: 3.64 mg

Obat

Decoction

Dekok rimpang digunakake ing kasus masalah gastrointestinal lan pernafasan lan uga kanggo ngobati rematik, asam urat, malaria lan dismenore.

Topikal

Poultices lan salep digawe kanggo ngobati sirah, radhang, tumors, rematik, tukak, lan kanker.

Oalah, sadurunge miwiti perawatan karo jahe sampeyan kudu takon dhokter.

Mupangat jahe

Yen sampeyan butuh informasi luwih lengkap, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   DIDIER RAMIREZ ngandika

    Aku ora ngerti asal usule, aku kepengin banget ngerti babagan kabeh lan kabeh kewan lan tanduran tanduran, amarga kita kalebu bagean lan tanpa mangu-mangu, kontribusi sampeyan kanggo ilmu iku regane gedhe. Aku seneng banget babagan apa sing bisa nambah sinau.

    Good morning

    1.    Monica Sanchez ngandika

      We seneng yen sampeyan nemokake iku apik, Didier 🙂