Ati-ati saka tanduran beracun!

Kacang Castor

Aku kelingan nalika isih bocah lan ibuku meksa aku supaya ora adoh saka tanduran tartamtu kanthi mikir yen wisa. Aku ora nate ngerti apa sejatine utawa ana wong sing ujar yen woh utawa buah iki bisa nyebabake keracunan.

Sejatine ora bisa dielingi, alam loma nanging uga duwe liku-liku. Dadi, sanajan umume, tanduran ora duwe masalah, nanging kudu ngati-ati. Ana tartamtu tanduran beracun sing duwe akibat kesehatan sing gedhe lan dheweke malah bisa nyebabake pati.

Dhaptar tanduran

Antarane tanduran sing paling vena ing donya yaiku Yew, tanduran sing godhong, cabang, lan kayune ngemot taksi, alkaloid beracun banget sing nyebabake kejang, hipotensi, lan pungkasane tiwas. Kajaba bungkus woh abang sing apik, kabeh sing ana ing Yew mbebayani banget lan uga digunakake minangka teknik abortif.

Yew

El Kacang Castor iki uga grumbul beracun. Wit iki kandel lan wernane wungu dadi katon apus nanging jus kacang kastor galak. Dikandhani yen cukup kanggo ngencengi pucuk kanthi landhep supaya bisa nyebabake cilaka.

Belladonna Iki minangka jeneng grumbulan racun liyane sing ing Mesir Kuno digunakake minangka narkotika. Iki ngasilake halusinasi lan mula ing Abad Pertengahan ana hubungane karo ilmu sihir.

El Omben-omben Amerika iki minangka tanduran pendakian sing kudu uga ati-ati amarga bisa nyebabake pati. Iki nyebabake muntah, demam, kejang, lan gangguan gastrointestinal. Iki digunakake kanggo nyebabake aborsi lan uga kanggo ngilangi parasit usus.

Oleander

Pungkasane, ana Hemlock lan Oleander, yaiku kembang jambon sing apik lan khianat. Yen Hemlock ditelan, gangguan pencernaan, vertigo, penurunan suhu awak lan kelumpuhan mundhak, sing bisa nyebabake pati. Ing kasus Oleander, kedadeyan sing padha, sanajan ingake bisa nyebabake serangan jantung saliyane muntah, kejang lan vertigo.

Care lan pancegahan

Kanggo ngindhari ajrih, priksa apa tanduran beracun ing wilayah sing sampeyan urip lan uga goleki sing ana ing njero ruangan lan sing ana ing njobo. Aja cedhak karo dheweke, ndemek, lan nangani. Lan ati-ati supaya bocah-bocah ora ana ing cedhak tanduran iki sing mbebayani banget kanggo kesehatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)