Japonic azalea (Rhododendron japonicum)

Pink azalea japonica kanthi tetes udan ing kelopak

Ana sawetara tanduran sing kayane digawa saka planet liya, salah sijine yaiku Azalea japonica, sing amarga warna lan bentuke kayane bisa ngeterake kita menyang ruang liyane. Azalea minangka shrub heath cilik kanthi vegetasi tebal, terus kembang sing apik banget wiwit jambon nganti abang nganti kain wungu lan putih.

Ukuran tanduran iki kalebu 1.5 nganti 2 meter wiyar gumantung saka macem-macem lan iku shrub becik kanggo ngrampungake tanduran heather.

Fitur umum

lapangan kebak jambon Azalea jambon

Tanduran iki tuwuh alon-alon lan bisa nganti saka siji meter nganti 1,50 meter yen ditandur langsung ing lemah. Yen ing sisih liya ditandur ing pot, mula bakal luwih cilik.

Tahap kembang akeh banget lan nutupi meh kabeh tanduran, kedadeyan nalika musim semi (April-Mei) lan suwene telung minggu. Kembang kasebut awujud trompete lan ana macem-macem warna kaya warna putih, jambon, abang, utawa jambul, dadi apik banget ing kebon utawa pot cilik.

Godhongé ijo tuwa kanthi manéka warna nanging ukurané cilik. Nalika ana salju salju sing gedhe, kembang ora bisa nolak, ing kasus iki, grumbulan nggunakake prilaku semi-terus-terusan supaya bisa urip lan tuwuh maneh sajrone musim semi.

Budaya

Shrub iki sejatine minangka rhododendron kembang cilik, sing misuwur ing awal musim semi mekar ayu, warna lan sregep. Azalea japonica nggawe bal kompak sing apik sing nuduhake kembang sing loma, uga godhong ijo sing peteng.

Nalika tuwuh, kudu dipikirake yen japonica azalea bakal ilang godhonge cepet nalika ana frosts abot, nanging iki ora ana akibat saka tanduran. Iku ora ateges total rusak banget, nanging umume, tanduran iki tahan suhu negatif yaiku -15 nganti -20 °

Transplantasi azalea kanthi langkah demi langkah

  1. Ing lemah watu gamping utawa lempung, ndudhuk bolongan ambane 60 cm lan ambane 40 cm. Sisih ngisor bolongan banjur ditutup nganggo godhong utawa gagang sing rata.
  2. Selehake lemah heather ing sisih ndhuwur bolongan lan tambah kompos.
  3. Lebokake pot sing isine tanduran ing ember banyu kanggo lembab oyot sadurunge disebar. Pisahake tanduran saka pot plastik lan gosok alon-alon kanggo ngeculake oyot.
  4. Selehake azalea ing lemah lan isi kosong, kanthi bantuan garu, pasang lemah supaya rata.
  5. Tambahake kompos ing sisih ndhuwur, ing saubenge tanduran sing nembe winih.

Care

Azalea japonica nutup warna oranye

Pangopènan tanduran kembang ora mung kalebu ngenalake menyang lemah lan nambah banyu kaya resep sing gampang. Azalea japonica mbutuhake nyiram biasa, amarga kahanan garing lan kurang banyu iku nyebabake dheweke. Mangkene sawetara rekomendasi supaya tanduran tetep apik:

Pilih banyu sing ora calcareous lan siram tanduran kanthi rutin, supaya lemah tetep seger. Sing ideal yaiku ngeculake netes, lembabake lemah kanthi rutin tanpa diisi banyu.

Sampeyan kudu ati-ati nalika azalea ana ing pot, amarga mbutuhake banyu sing luwih asring yen sampeyan ngerteni garing ing lemah, banjur banyu maneh. Nanging kita ora bisa ngulang cukup luwih-luwih yen ora kakehan udan lemah, oyot bisa bosok.

Hama

Sawetara penyakit umum sing bisa nyerang tanduran iki yaiku:

Klorosis, perubahan warna godhong amarga kurang klorofil lan tungau laba-laba, tungau cilik sing nyebabake kerusakan gedhe, utamane ing godhong.

Cetakan, penyakit sing nyebabake jamur putih tuwuh ing tanduran, lan malah bisa ilang kabeh. Perlu dielingi manawa pangopènan rutin kanggo tanduran, uga ngati-ati banget, ningkatake kesehatan azalea japonica sing apik lan ngindhari penyakit.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.