Azaleas, populer lan ayu

Azalea

ing azalea Iki minangka salah sawijining tanduran favorit masarakat, semak kanthi warna ijo alus sing mekar nalika musim semi lan musim panas lan menehi kembang gedhe jambon sing kuat.

Dheweke misuwur ing saindenging jagad, apik lan becik kanggo kebon lan balkon nanging uga perawatan sing alus. Yaiku, kita kabeh bisa nanem azalea, nanging masalahe yaiku ngerti kepiye carane amarga ora beda karo tanduran kembang semak liyane, semak iki kudu kepenak lan kabutuhane 100 persen.

Ngerti azalea Azalea

Nalika iku a tanduran asli Wétan, azalea wis bisa adaptasi lan saiki tuwuh tanpa masalah ing pirang-pirang wilayah, kayata lemah Spanyol. Jeneng ilmiah yaiku Rhododendron petunjuk lan minangka tanduran sing kalebu kulawarga Ericaceae.

Bedane karo liyane karo godhong ijo sing cilik, sanajan tanpa kembang, kepenak ing mangsa apa wae, padhang lan tahan banget. Nalika mekar nalika musim semi, kedadeyan sing paling apik amarga kembang kembang bel sing katon apik, sing diklompokake lan dadi jaringan warna-warni. Wujude gedhe lan loma, sanajan warna jambon minangka ciri khas, uga ana azalea kanthi kembang putih, oranye lan abang.

Tanduran iki bisa nganti ukuran nganti rong meter yen ditandur ing njobo, sanajan umume umume entuk dhuwur rata-rata setengah meter.

Care lan rekomendasi

Dudu pisanan nalika ngobrol babagan ngurus azalea. Kita ujar babagan keseimbangan sing sehat sing bakal bisa tuwuh kanthi mulya. Ing pangertene iki, sampeyan kudu nyinaoni persamaan supaya entuk sing paling apik saka tanduran. Piye carane Dadi, elinga terus lampu kasebut amarga kudu nampa cahya alami nanging ora langsung. Lemah kudu tetep lembab Becike, kudu longgar lan akeh nutrisi.

Nalika nyiram, kudu dilakoni kanthi terus amarga tanduran sing butuh kelembapan. Priksa lemah lan priksa manawa ora garing sanajan lapisan sing paling jero. Kaya sing mesthi diandharake: cara paling apik kanggo ngontrol irigasi yaiku kanthi mriksa kondisi lahan kasebut.

Azalea


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.