Bajocas

bas

ing bas Iki minangka kacang ijo klasik ing umur. Iki minangka tanduran jamu jinis pendaki taunan sing wiji sing diekstrak saka polong lan dadi panganan sing akeh dikonsumsi ing saindenging jagad. Dikenal kanthi jeneng umum liyane kayata kacang, kacang, kacang, lan kacang. Asal-usul Bajocas bisa ditemokake ing wilayah Mesoamerika Amerika Selatan.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh sing perlu dingerteni babagan bass, karakteristik lan budidaya.

Asal lan karakteristik bass

budidaya dataran rendah

Bajocas minangka tanduran taneman tanam taunan lan mundhak. Wiji sing diekstrak saka polong minangka panganan sing saiki dikonsumsi ing saindenging jagad. Bajocas asale ing Amerika Tengah lan Selatan, utamane ing wilayah dataran tinggi Peru, lan sejarah budidaya diwiwiti luwih saka 8.000 taun. Sanajan ana macem-macem jinis sing diarani kacang ijo, sing paling misuwur diarani Phaseolus vulgaris, sing kalebu kulawarga legume.

Diakoni minangka ramuan tahunan. Iki minangka tanduran sing mujur lan menek, lan nggunakake pandhuan kanggo munggah ing tembok, tihang utawa jaringan sing bisa tuwuh. Dheweke duwe batang jinis pubescent lan godhonge ana tri-pinnate kanthi bentuk lanceolate. Dheweke duwe warna ijo sing kuat sing bisa ditondoi.

Kembang kasebut disusun kanthi racem axillary sing luwih cekak tinimbang godhong. Tanduran iki duwe klompok pistil, sing ngasilake legum lurus, linier warna ijo lan 4 nganti 10 wiji bentuk ginjel sing kita kenal minangka kacang, bajocas, utawa kacang ijo. Kacang polong enom saka varietas tartamtu uga bisa dipangan lan ing sawetara wilayah diarani kacang ijo.

Peradaban kuna sadurunge Hispanik ing Amerika Tengah lan Amerika Selatan, kanthi perhatian khusus kanggo dataran tinggi Peru, ngerti tanduran iki kanthi apik, ora mung digunakake minangka wiji, nanging uga minangka chip tawar-menawar. Nalika Spanyol teka ing wilayah Amerika, bass nyebrang Atlantik lan budidaya nyebar ing saindenging Eropa lan Asia.

Konsumsi kurang

tanduran kacang ijo

Wiji saka tanduran iki bisa dipangan seger utawa garing. Nyatane, yen dipangan seger diarani kacang ijo. Kanggo konsumsi iki, wiji lan legum sing nutupi digunakake. Bass bisa dipangan sawise masak tanpa misahake wiji saka kacang buncis.

Ing sisih liyane, konsumsi bass sing garing minangka asil sing ngidini mateng. Sawise mateng, wiji wiji sing kondhang dikoleksi lan diekstraksi. Wiji kasebut banjur udhara garing lan didol ing negara iki. Cekakipun, ayo ngomong yen bajocas yaiku kacang buncis sing mung disiyapake kanggo dikonsumsi, lan wiji kasebut ana ing jero legume.

Budaya

kacang ijo perona

Bass butuh sawetara kahanan lingkungan lan perawatan sing unik supaya bisa duwe pembangunan sing apik lan tuwuh ing kahanan sing apik. Kita bakal nganalisa apa aspek utama sing kudu dipikirake. Kaping pisanan yaiku suhu. Kacang-kacangan iki seneng karo iklim sing rada lembab lan entheng sing ora ana owah-owahan suhu sing ndadak. Iklim sing asor lan entheng bisa ngasilake asil sing apik, sanajan iklim sing paling apik bisa ngasilake asil sing paling apik. Suhu ing ngisor 12 derajat tegese bass ora bisa berkembang kanthi apik. Kisaran suhu sing ngluwihi 30 derajat bisa nyebabake aborsi ing woh-wohan.

Kabeh iki ndadekake iklim moderat anget paling optimal kanggo bass. Aspek nomer loro sing kudu dipikirake yaiku lantai. Kacang ijo nampa macem-macem jinis lemah anggere lemah sing entheng lan saluran sing apik. Kita elinga yen got minangka kemampuan lemah kanggo nyaring banyu udan utawa irigasi tanpa nglumpukake. Yen banyu akeh banget nalika udan, irigasi bisa bosok oyot cethek.. Aspek liya ing lemah sing kudu dipikirake yaiku jumlah bahan organik. Dheweke kudu sugih ing kono.

Babagan pH lemah, luwih disenengi manawa nilai optimal antara 6-7.5. Siji detail sing kudu dielingi yaiku yen sawise musim adhem, disaranake ngenteni ing kene supaya lemah mbalekake suhu paling luweh wiwit ditandur maneh. Yen ora, ora bakal bisa tuwuh ing kahanan sing apik.

Sows kudu rampung langsung saka wiji. Ing saben kesempatan, 2-3 wiji kudu diselehake, sing bakal ditutupi udakara 3 sentimeter lemah. Musim semi minangka musim sing sampurna kanggo miwiti nandur amarga suhu ing lemah saya mundhak. Ing wilayah sing ora usum adhem, budidaya bisa uga diwiwiti ing musim gugur. Yen wis disebar, germinasi biasane diwiwiti sawise 10 dina umume. Wutah iki rada luwih alon lan sampeyan kudu ngenteni udakara 90 dina panen. Nalika polong utawa kacang polong dawane udakara 15 sentimeter, nalika arep panen.

Sampeyan kudu banyu kanthi rutin, kanthi njaga kelembapan lemah sing cukup lan ngindhari jinis banyu sing mbebayani. Penting manawa lemah dijaga karo a derajat asor tartamtu supaya tandurane mesthi bisa duwe banyu. Nanging, kita aja mbingungake kolam kanthi asor.

Keuntungan lan sifat

Tanduran iki kurang kalori, sugih serat, kalium lan beta karoten. Biasane ditawakake ing sawetara restoran ing restoran berkualitas tinggi. Sawetara wong kasebut bisa uga dikutip minangka kacang. Amarga kandungan vitamin lan serat sing akeh, mula bisa nyuda kolesterol lan nyegah obesitas lan konstipasi. Bass kudu dipangan dimasak, uga polong lan wiji amarga isih legume durung diwasa.

Negara penghasil bass utama ing donya yaiku India. Dheweke cenderung ngekspor kacang polong akeh menyang saindenging jagad. Panjalukane cukup dhuwur.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan bass, ciri lan budidaya kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.