Bedane wiji organik sing ditambani lan sing ora ditambani

wiji bedane
ing wiji organik yaiku sing asale taneman umum, tanduran ing endi siklus alami evolusi biasane dihormati. Petani milih antarane tanduran sing paling apik kanggo saben generasi lan macem-macem jinis wiji sing duwe kemampuan adaptasi sethithik kanthi sethithik kanggo medan lan iklim sing ana, uga ana gandhengane karo komunitas mikroba sing bagean wilayah.

Bedane wiji

wiji organik beda
Kemampuan adaptasi iki ngidini wiji kasebut luwih tahan babagan hama, kabeh iki alami, wiwit ora dibutuhake kompos ngemot bahan kimia utawa manipulasi genetika sajrone budidaya utawa pengawetan.

Saiki, masarakat milih duwe mangan luwih sehat lan mulane wiji organik luwih akeh digunakake kanthi lumaku wektu, saliyane, winih kasebut rasane luwih enak. Kajaba iku, panyebaran kebon kutha wis mbantu banget nalika masarakat wiwit nandur winih organik dhewe tinimbang nggunakake wiji sing komersial utawa sing wis diowahi kanthi genetis.

Wiji sing diobati lan ora ditambani

ing wiji tradisional sing ora diobati, asale saka tanduran sing tuwuh sacara konvensional nggunakake bahan kimia lan sintetis kanggo ngontrol hama, pembuahan lan suket. Ing wiji sing diobati Biasane diolah nganggo banyu panas sithik lan sawetara metode biologis lan kimia supaya bisa direksa saka patogen lan akibate, nambah prestasine.

Apa wiji sing paling apik?

wiji organik wis bisa ditemokake ing toko apa wae
Pilihan sing paling sehat kanggo wong lan lingkungan yaiku nggunakake wiji organik.

Tegese yaiku produk gawean lan kimia digunakake kanggo pupuk, ngontrol hama lan suket ora digunakake ing proses produksi saka tanduran iki. Bahan kimia kasebut minangka bahan kimia sing bisa ngracuni banyu soko njero lemah lan nambah paparan pestisida sing asring nyebabake resiko kesehatan sing luwih gedhe lan nggawe kita luwih rentan ngalami patologi kayata kerusakan saraf, kanker lan masalah bawaan.

Wiji organik, Nanging, ora kasedhiya kanggo akeh woh-wohan lan sayuran. Mula, nalika tuku wiji organik sing ditambani lan ora ditambani, priksa manawa supplier sampeyan menehi kabeh informasi babagan wiji organik, sing dirawat lan ora dirawat, lsp. Kajaba iku, disaranake sampeyan saben tuku wiji kasebut kanthi tliti, priksa manawa ora bisa adol wiji sing ditambani.

Endi sampeyan bisa tuku wiji organik

toko kanggo tuku wiji
Sampeyan bisa entuk wiji organik, ing toko tradisional uga ing toko online lan kanggo mesthekake yen wiji organik, sampeyan kudu golek segel awak sing nandhakake, sing beda-beda gumantung saka wilayah lan negara sampeyan.

Pilihan sing paling apik lan paling umum ing antarane para hobi yaiku miwiti nyebar wiji sing wis dituku utawa dipikolehi liwat sawetara ijol-ijolan. Nanging, ing kasus pungkasan, sampeyan kudu dipercaya karo wong sing ngirim wiji kasebut lan uga nerangake sampeyan carane sampeyan kudu budidaya.

Cara sampeyan bisa entuk winih organik

Sanajan, salah sawijining pilihan sing paling gampang yaiku tuku ing toko utawa perdagangan sing duwe spesialisasi jinis wiji iki, uga cara liya kanggo tuku wiji organik lan ing ngisor iki:

Sejatine kalebu goleki wong loro ing pameran lan ing pesta sing ana gandhengane karo kabeh sing ngubengi pertanian.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.