Tanduran bermata boneka sing penasaran

Woh-wohan saka ptaypoda Actaea

Alam asring gawe kaget, lan asring nggawe kita bisu. Minangka gegayutan karo jagad tanduran, ana pirang-pirang spesies lan sawetara uga kepengin weruh, kayata sing dikenal kanthi jeneng Mripat boneka amarga buah sing padha karo eyeballs sing dipasang ing dolanan iki.

Ora pati dikepengini, nanging bisa uga dadi gumun. Ayo goleki.

Kembang pachypoda Actaea

Tanduran Boneka Eyes, jenenge ilmiah Pachypoda Actaea, minangka tanaman perennial saka Amerika Utara sing tuwuh nganti setengah meter. Dawane godhong senyawa bipinnate, kanthi ujung serrated, dawane udakara 40cm dawane 30cm. Kembange putih, lan disebar kanthi cara nggawe klompok kandhel kanthi dawane 10cm.

Woh iki, temtunipun minangka tanduran sing paling aneh, yaiku drupe kanthi diameter 1cm. Bisa uga putih utawa abang, kaya iki:

Actaea pachypoda f. rubrocorpa

Actaea pachypoda f. rubrocorpa

Tanduran kabeh racun, lan woh-wohan beracun banget. Sanajan wong pribumi nggunakake kanggo memerangi cokotan ular, sampeyan ora kudu nyiyapake obat kuratif yen ora ngerti apa sing sampeyan lakoni, amarga mbebayani banget. Amarga alasan iki, ora dianjurake supaya diwenehi ing kebon, lan kurang yen sampeyan duwe anak cilik lan / utawa ingon-ingon. Sampeyan mung bisa rampung yen kabeh kulawarga ngerti yen kudu diolah mung minangka tanduran hias, diselehake ing wilayah sing ora digayuh karo bocah lan kewan, kanthi semi-shade.

Apa sampeyan nate krungu tanduran Boneka Eyes? Apa sampeyan mikir Penasaran banget, ta?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)