Apa bonsai paling larang ing donya?

bonsai paling larang ing donya

Yen sampeyan wis tau mlaku menyang toko karo bonsai sampeyan bakal ngeweruhi sing lagi larang. Luwih maneh yen kita ngomong babagan spesimen eksklusif sing wis diolah dening para profesional lan didol. Nanging, Apa sampeyan tau kepingin weruh apa bonsai paling larang ing donya?

Yen sampeyan kepengin weruh, mung kanggo ngerti sepira regane, banjur ing kene sampeyan bakal nemokake solusi. Apa kita bakal ngandhani sampeyan?

Kenapa bonsai larang?

Kenapa bonsai larang?

Ora ana keraguan manawa bonsai minangka permata sing sejati. Sanajan sing bisa dituku lan dideleng ing toko ora cedhak karo "bonsai sejati", sing digarap wiwit cilik nganti dadi bentuk sing nyenengake, alus, ora biasa ... liwat wektu, sing bener iku cukup sawijining seni.

Mungkin sampeyan ora ngerti duwe bonsai sing sampeyan tuku ing toko (Supermarket) antarane 5 lan 10 taun perawatan saben dina lan dangkal kudu liwati kanggo njaluk salinan kasebut. Iki minangka salah siji saka akeh, amarga ora dibentuk kanthi apik minangka bonsai. Nanging ing kasus toko sing luwih khusus, sampeyan nemokake wangun sing luwih representatif sing mbutuhake dina, sasi lan taun kerja kanggo nggawe iki bangga nyata.

Nalika nggawe bonsai, sampeyan kudu milih wit sing apik kanggo modulasi sajrone pirang-pirang wulan lan taun supaya entuk angka sing cocog. Banjur, sampeyan kudu prune, kabel kanggo nuntun cabang, ngresiki, ngethok oyod, transplantasi kaping pirang-pirang kanggo nggawe batang luwih kenthel lan njaga mbanyoni sing cukup.

Kanggo iki sampeyan kudu nambah panggunaan alat khusus, akeh sing digawe tangan utawa digawe dening petani dhewe sing penting minangka larang. larang banget.

Mula rega bonsai kuwi larang banget. Ing tangan siji, amarga kabeh karya konco iku, karo bisa gagal amarga ora kabeh mau tansah metu ahead. Nanging ing sisih liya, kanthi nggunakake piranti sing dibutuhake.

Kanggo menehi ide, bonsai sing cukup apik kudu paling sethithik 10 taun. Lan iki bakal dadi spesimen enom sing kudu terus digarap.

suwene suwene bonsai

Ngomong taun, apa sampeyan ngerti suwene bonsai bisa tahan? Apa ana sing mati luwih awal lan ana sing umure nganti 800 taun?

Bebener iki Yen sampeyan ngopeni bonsai kanthi apik lan nyukupi kabeh kabutuhane, iku normal kanggo urip paling ora 100 taun. Ana akeh liyane, utamane ing Jepang, sing umure luwih saka 150 taun lan diwarisake saka generasi menyang generasi.

Kepiye carane sampeyan entuk? Salah sawijining teknik sing ditrapake yaiku pruning oyod lan cabang. Sing piyambak wis a rejuvenasi spesimen, kanthi cara sing mbantu "miwiti maneh". Contone, mbayangno wit sing umure ing kahanan asline 25 taun. Kanthi nggawe bonsai lan nggunakake teknik iki, sampeyan bakal tikel kaping pindho taun urip. Lan yen sampeyan nambahake teknik liyane, sampeyan bakal gampang ngluwihi 50 taun kasebut.

Mulane, yen taun-taun urip wit ing kahanan normal dikenal, ing wit bonsai bisa digayuh kanggo tikel kaping pindho jumlah kasebut, maringake minangka warisan kanggo sederek sing beda-beda (anggere dheweke uga ngurus kanthi apik. saka iku).

Bonsai sing paling tuwa ing donya

Bonsai sing paling tuwa ing donya

Gegandhengan karo apa sing wis dakkandhakake, apa sampeyan ora pengin ngerti apa sing paling tuwa sing isih disimpen nganti saiki? Ya, kita wis nyelidiki lan nemokake sawetara spesimen ing saindenging jagad sing bakal ngematake sampeyan.

Pisanan, lan paling tuwa ing donya, wis jumlah whopping saka luwih saka 1000 taun. Iku dianggep bonsai paling tuwa ing donya. Sing paling apik kabeh? Dadi sampeyan bisa ndeleng kanthi pribadi. Dumunung ing Museum Bonsai Italia ing Crespi.

Liyane sing paling tuwa, uga luwih saka 1000 taun, yaiku a bonsai pinus sing ana ing Mansei-en Bonsai Nursai. Dheweke saka kulawarga Kato ing Omiya, Jepang, lan dheweke pancen teladan.

Pine liyane uga duwe label paling tuwa ing donya wiwit umure udakara 800 taun. Saiki pemilike yaiku Master Kobayashi, sing minangka salah sawijining profesional bonsai sing paling misuwur lan terkenal ing donya, menangake penghargaan Perdana Menteri kaping papat.

Spesimen sabanjure yaiku slamet lengkap. Lan ngandika iku nalika bom atom tiba ing taun 1945 ana bonsai lan slamet saka impact lan panas lan radiasi sing diasilake. Saiki, pinus putih Jepang iki umure luwih saka 400 taun lan disumbang menyang Museum Bonsai & Penjing Nasional ing Washington.

Lan, mesthi, wit miniatur liyane sing uga kuno yaiku sing paling larang ing donya. Ing kene kita menehi sampeyan.

Apa bonsai paling larang ing donya

Apa bonsai paling larang ing donya

Sumber: Shohin Bonsai

We wanted kanggo ninggalake bonsai paling larang ing donya kanggo pungkasan amarga iku uga pantes bagean dhewe. Nanging, sampeyan bakal kaget amarga siji iki ora duwe taun sing kita wis komentar ing liyane. Nanging sing padha tetep ing 250 taun, kang wis akeh, kabeh kudu ngandika.

Spesimen apa iku? juniper Sampeyan wis ngerti manawa wit-witan iki urip suwe lan uga godhonge banget lan yen digarap kanthi apik, bentuk sing luar biasa bisa digayuh.

Lan sing kedaden karo siji iki.

Secara estetis, dheweke minangka "penguasa wit". Batange gedhe banget lan amba banget, mbengkongake dhewe lan nggawe siluet kanthi cabang, uga kandel, lan ijo sing subur sing digabungake karo coklat.

Bonsai iki didol ing taun 1981 lan wektu iku sing tuku mbayar 2,5 yuta dolar kanggo njaluk ditahan saka salinan.

Kita ngomong babagan a Bonsai umur 250 taun. Sampeyan bisa mbayangno manawa apa wae sing wis kasebut sadurunge, luwih saka sewu utawa wolung atus taun, bakal duwe rega sing luwih dhuwur tinimbang sing wis dakcritakake saiki lan nduwe rekor bonsai paling larang ing donya.

Apa sampeyan mikir babagan bonsai saiki? Apa sampeyan mikir yen bisa dadi investasi sing apik yen sampeyan ngurus lan ninggalake warisan pirang-pirang yuta kanggo anak-anakmu? Ngomongo karo kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.