Pyracantha bonsai: care

bonsai pyracantha

Kaping pirang-pirang kita mikir yen bonsai sing didol ing supermarket saben wektu minangka "paling gampang" lan kabeh liyane, amarga regane dhuwur, bakal luwih rumit kanggo ngurus. Nanging, sampeyan bisa uga kaget. Utamane karo dheweke bonsai pyracantha.

Apa sampeyan ngerti apa bonsai iki? Lan perawatan sing sampeyan butuhake? Wiwit saiki kita antisipasi sing luwih gampang kanggo njupuk care saka a Serissa, Carmona utawa malah Sageretia (kang biasanipun ing toko sing ngedol kanggo 5-8 euro). Apa sampeyan pengin ngerti?

Bonsai Pyracantha, sing paling gampang diurus

Bonsai Pyracantha, sing paling gampang diurus

Bonsai Pyracantha uga dikenal minangka firethorn. Iki minangka salah sawijining bonsai sing paling apik sing bisa ditemokake. Nanging uga salah siji sing paling gampang kanggo ngurus.

Kanggo miwiti, sampeyan kudu ngerti manawa jeneng kasebut asale saka basa Yunani, utamane saka rong tembung. Ing tangan siji «pyr», kang tegese geni; ing liyane, «akantha», kang tegese «duri».

Saiki, aja wedi utawa mikir yen bakal dadi grumbulan (amarga grumbulan kasebut sanajan ing bonsai sampeyan ndeleng minangka wit) sing tusukan. Ya, nanging ora kaya kaktus, luwih-luwih yen sampeyan ngati-ati.

Apa sing paling nggumunake babagan bonsai iki? rong perkara:

  • ing Kembang putih Sing mbalang ing spring, padha nutupi kabeh grumbulan (lan iku apik tenan ngarsane).
  • ing woh-wohan warna. Sing paling umum yaiku jeruk, nanging sampeyan uga bisa nemokake bonsai pyracantha kanthi woh-wohan abang. Iki disimpen nganti tiba ing pirang-pirang kasus, lan katon kaya klompok anggur cilik sing menehi penampilan sing apik.

Nyatane, lan babagan woh-wohan iki, biyen dianggep, yen sampeyan nggunakake kanggo nggawe infus, bakal mbantu ngilangi diare, uga aliran menstruasi ing wanita. Lan ing cilik saka ROOT, kanggo waras lan minangka anti-natoni saka stinger utawa thorny wounds.

Ngrawat bonsai pyracantha

Ngrawat bonsai pyracantha

Saiki sampeyan ngerti luwih akeh babagan bonsai pyracantha, mula sampeyan pengin ndeleng apa care sing perlu kanggo tetep urip lan ing kondisi sampurna. Kita wis antisipasi manawa ora angel banget.

Lokasi

Penting sampeyan duwe tansah adoh saka omah. Yaiku ing njaba. Lan iku perlu srengenge kanggo berkembang apik, nanging ing ndhuwur kabeh, kanggo ngindhari omo lan penyakit sing bisa nyerang.

Temperatura

Nahan panas lan adhem kanthi apik, nanging pancen kudu direksa saka panas banget lan kadhemen banget. kepriye? Inggih, ing kasus kadhemen, sampeyan bisa nyelehake ing tutup utawa ing griya ijo. Ing kasus panas, sijine ing iyub-iyub. Ora perlu ngobahake gumantung saka suhu. Nyatane, iki minangka perkara paling ala sing bisa ditindakake amarga bonsai ora bisa nangani owah-owahan kanthi apik.

Irigasi

Ayo ngomong babagan carane sampeyan kudu nyirami bonsai iki. Bebener iku salah siji saka iku sampeyan kudu nggawe manawa bumi ora garing. Bener bonsai firethorn nandhang kekeringan sedhela, nanging yen mbutuhake banyu nganti pirang-pirang dina lan sampeyan ora menehi, bakal mengaruhi kesehatane, utamane kanthi nyebabake kembang lan woh-wohan tiba lan godhong dadi layu.

Umumé, kabeh bakal gumantung ing ngendi sampeyan manggon. Yen sampeyan ana ing sawijining panggonan ing ngendi mangsa panas, disaranake supaya banyu 3-4 kaping seminggu. Yen ora panas, 3 bakal luwih saka cukup. Sapa sing bakal ngandhani sampeyan yaiku bonsai lan ing tanah iki.

Ing mangsa sampeyan kudu mbanyoni luwih sithik, utamane yen ana ing njaba. Sing, 1-2 kaping seminggu bakal luwih saka cukup.

Nalika mbanyoni, fokus mung ing lemah, aja disiram, amarga yen godhonge teles bisa uga ora entuk woh.

Pelanggan

Bonsai pyracantha kudu dibuahi wiwit Maret nganti September. Sawetara malah nindakake ing musim gugur kanggo nyiapake kanggo mangsa (ing wektu iku padha ngaso).

Lan endi sing paling apik? Ya, sing duwe tingkat nitrogen sing dhuwur paling cocog kanggo tuwuh kanthi cepet. Nanging yen sampeyan pengin mekar akeh lan akeh woh, luwih becik sing kurang nitrogen.

Transplan

Lemah sing paling apik kanggo bonsai jinis iki yaiku campuran substrat karo akadama. Sampeyan kudu transplantasi saben 3-4 taun (spesimen diwasa) utawa saben 2-3 taun (enom). Nalika nindakake? Luwih apik ing Maret supaya sampeyan ora nandhang sangsara ing mangsa utawa duwe kemungkinan lara ing sasi kasebut.

Wabah lan penyakit

Iki minangka 'Tumit Achilles' saka bonsai, sing rawan banget kanggo hama lan penyakit. Sing paling umum yaiku aphids (sing bisa diilangi nganggo pestisida utawa produk umum nglawan hama), blight geni (sing arang banget), utawa wabah geni, penyakit sing bisa nyerang sampeyan.

Umumé, yen sampeyan kerep mirsani sampeyan bakal ngerti yen ana sing salah lan sampeyan mung kudu ngetrapake produk kanggo ngatasi masalah kasebut. Ing sawetara kasus, luwih apik kanggo ngethok cabang utawa godhong sing kena infeksi lan banjur aplikasi produk kasebut. Yen kabeh dadi apik lan penyakit utawa pageblug durung saya lemah, mula bakal tuwuh maneh kanthi gampang lan ora suwe.

Pira regane bonsai iki

Bonsai Pyracantha

Yen sawise apa sing wis dakcritakake sampeyan nggawe sampeyan bungah utawa pengin duwe bonsai pyracantha, regane ora bisa nguripake maneh. Mesthi, sampeyan ora bakal nemokake antarane 5 lan 10 euro, amarga ora ana. Nanging ya sampeyan bisa nemokake dheweke saka 30 euro. Kira-kira rega iki sampeyan bakal nemokake akeh prebonsai enom lan bonsai sing ora spesimen ala, ing nalisir, iku bakal mbantu kanggo ngerti liyane lan ndeleng pembangunan.

Kita wis ngandika, padha banget tahan lan gampang kanggo njupuk care saka (padha meh ora perlu apa-apa) supaya sampeyan ora duwe masalah yen sampeyan tindakake care sing mati.

Kaputusan iku sampeyan, nanging, lan wong, Aku mbuwang sing iku salah siji sing paling ayu, sing mundak akeh cepet lan uga ninggalake gambar ayu nalika blooms lan nalika wis sing bal cilik. Sampeyan duwe pitakonan liyane? Aja ragu-ragu lan hubungi kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.