Botrytis

Botrytis minangka penyakit jamur sing umum banget

Gambar - Flickr / Svetlana Lisova

Tanduran, nanging uga dirawat kanthi apik, kena infeksi jamur. Selawase Lan sing paling ala yaiku mikroorganisme kasebut cepet banget, saengga dina sing ora dikarepake sampeyan wiwit ndeleng godhonge tiba utawa gagange bosok ... Gejala sing dituduhake dening pirang-pirang penyakit, kayata botrytis.

Iki, tanpa mangu-mangu, salah sawijining sing nyebabake kerusakan paling gedhe kanggo panen sing kita tresnani. Nanging aja nyebar gupuh: Kanthi sawetara trik sederhana, kita bisa nyegah supaya ora nemoni masalah. 

Apa iku?

Botrytis cinerea nyebabake akeh kerusakan

Botrytis, Botrytis cinerea, utawa botrytis, minangka jamur sing kalebu kulawarga Sclerotiniaceae, genus Botryotinia. Spesies kasebut yaiku Botryotinia fuckeliana, sing diterangake ing taun 1945. Iki minangka mikroorganisme sing mengaruhi tanduran, kewan lan uga bakteri; Nanging, dheweke luwih milih nggunakake wit anggur dadi tuan rumah, mula sing ngolah pendhudhuk woh iki kudu luwih nggatekake kahanane lahan, irigasi, lan mesthi pelanggan.

Iki misuwur minangka jamur abu-abu, amarga gejala sing bakal dideleng sadurunge yaiku bubuk wudhuk. Nanging… kapan sampeyan paling aktif? Kaya dene jamur liyane, risiko infeksi luwih dhuwur yen lingkungan anget lan lembab.

Kepiye infeksi tanduran?

Bisa nembus awak panen kanthi macem-macem cara:

  • Amarga kekirangan / kesehatan tanduran sing kurang: kedadeyan nalika kondhisi (lahan, irigasi, pupuk, lan / utawa iklim) ora nyukupi. Contone: yen banyu saka ndhuwur, sing bakal kita lakoni yaiku pori-pori godhong, batang lan woh-wohan, mula sejatine kita bakal sedhot amarga bisa nyegah ambegan.
  • Kanggo pruning tatu: Sanajan ana akeh tetanduran sing ngidinke pemangkasan, ora ana sing nyegah mikroorganisme - sawetara patogen, kayata botrytis- amarga tatu sing disebabake. Mula penting banget kanggo nutupi pasta sing nambani, luwih-luwih yen tanduran kayu lan wit kurma.
  • Kanthi nggunakake alat pruning sing kontaminasi: iki kedadeyan nalika nggunakake alat tanpa disinfeksi sadurunge. Jamur ora katon ing mripat langsung, nanging amarga ora katon ora ateges ora ana ing kono. Perlu dielingi supaya ora ana masalah, lan disinfeksi sadurunge lan sawise digunakake, kayata nganggo sawetara tetes mesin cuci piring.

Tanduran apa sing kena pengaruh?

Botrytis diwujudake kanthi tampilan cetakan abu-abu

Gambar - Flickr / Svetlana Lisova

Bisa mengaruhi kabeh wong, tanpa istiméwa. Saiki, asring banget ing:

  • Vine: botrytis saka wit anggur nyerang bagean udara (godhong, gagang, woh-wohan), lan yen ora diobati kanthi cepet, bakal cilaka petani, dadi ora ana anggur.
  • Tomat: botrytis tomat utawa rot tomat uga godhong lan woh-wohan sing ora ana gunane. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan iki Kene.
  • Mawar: Botrytis ing mawar utamane nyerang tunas kembang lan mawar.

Nanging, saya negesake, jinis tanduran apa wae bisa uga lara amarga kena infeksi jamur iki.

Apa gejala lan / utawa kerusakan sing disebabake?

Botrytis minangka penyakit sing mbedakake dhewe saka liyane, nanging wiwitane bisa dadi keraguan doubts. Dadi, supaya sampeyan ora kelakon, utawa supaya sampeyan ora mandheg, sampeyan kudu ngerti yen gejala lan / utawa karusakan sing disebabake ing ngisor iki:

  • Muncul saka bubuk greyish ing godhong, batang lan woh-wohan
  • Aborsi kembang
  • Batang bisa pungkasane alus, bosok
  • Pelambatan pertumbuhan
  • Browning lan rontog rontog
  • Gulung woh sawise dadi coklat tuwa / ireng

Piye carane nambani?

Godhong botrytis duwe bintik-bintik coklat

Jamur, lan Botrytis cinerea Ora beda, mikroorganisme cukup angel kanggo diilangi, amarga nalika ndeleng manawa ana kedadeyan ing tanduran, dheweke wis cukup wektu kanggo nggayuh kabeh bagean, nginfeksi lan ngalem banget. Nanging, Yen ngawasi panen saben dina, kita bakal bisa ndeteksi gejala sing sepisanan, lan bakal nalika ngobati fungisida, utamane nyaranake Benzimidazoles (Benomilo, Carbendazima, lan liya-liyane).

Mesthine, penting banget kanggo ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing wadhah surat kasebut, lan nggunakake langkah-langkah proteksi (sarung tangan karet) supaya kita ora kehabisan tanduran utawa kesehatan. Panganggone bahan kimia sing ora cocog yaiku risiko sing ora bisa ditindakake.

Apa Botrytis bisa dicegah?

Ora 100%, nanging kita bisa njupuk sawetara langkah sing bakal mbantu kita supaya tanduran duwe sistem kekebalan sing luwih apik, mula bisa mbela awake dhewe marang mikroorganisme (ora mung jamur, nanging uga virus lan bakteri). Ing ngisor iki:

Banyu yen dibutuhake

Iki biasane tegese sampeyan kudu banyu nalika lemah garing, utawa meh garing 🙂, amarga kajaba mung banyu utawa semi akuatik, dheweke ora seneng "sikil teles" terus-terusan. Yen ora mangu-mangu, kita bakal mriksa kelembapan lemah sadurunge menehi banyu, kanthi nggunakake meter kelembapan digital utawa masang teken kayu sing lancip nganti tekan ngisor.

Aja tuku tanduran sing lara

Tanduran sing nuduhake gejala penyakit kudu tetep ana ing nursery. Ayo dipikir yen kontak karo sing ana ing omah bisa mbebayani uga

Pupuk nalika musim panas

Tanduran butuh banyu lan "panganan" supaya sehat. Dadi sajrone mangsa anget, yaiku nalika tuwuh kajaba suhune ekstrem, Kita bakal mbayar pupuk tartamtu, utawa nganggo ekologis. Yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan pupuk, sampeyan bisa ngerti klik ing kene.

Aja nggunakake »lawas» landasan

Lan kurang yen tanduran sing nandhang penyakit tuwuh, mula spora jamur bisa uga tetep manawa dheweke ora bakal ragu-ragu sawetara wektu kanggo nginfeksi wong sing kita pasang maneh.

Botrytis bisa nyebabake pemotongan

Kanthi iki kita rampung. Muga-muga sampeyan saiki ngerti cara ngenali manawa tanduran duwe botrytis lan carane bisa ndandani fix.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.