Brassicaceae (Brassicaceae)

Gobis kanthi godhong sing mbukak

Pertanian minangka ilmu sing dibutuhake ilmu khusus kanggo saben spesies tanduran sing bakal ditandur. Kabeh wong sing mlebu ing jagad iki sing apik, manawa saka sudut pandang industri, minangka hobi utawa ing kebon, ngerti manawa kudu nindakake kanthi serius lan ilmu mutlak supaya bisa ndeleng asil sing diarepake.

Brassicaceae (Brassicaceae) utawa salib (Nyalib) minangka spesies sing ora bisa dielehake kanthi kaluwihan gedhe, kalorone kanggo budidaya lan konsumsi. Sanajan wis pirang-pirang atus kalebu ing panganan, nanging mupangat sing diwenehake kanggo panganan saben dina isih ditemokake.

brokoli ijo

Spesies

ing Brassicaceae utawa Cruciferae dheweke duwe akeh spesies lan macem-macem panggunaan. Tanduran iki bisa digunakake minangka panganan seger lan organik lan gampang digunakake ing industri.

Tandurane duwe kaluwihan kanggo tanduran liyane kayata pestisida alami lan ngemot akeh khasiat nutrisi lan obat. Uga ana spesies hias sing apik.

Ing kulawarga macem-macem jinis botani iki yaiku bisa kalebu mung sanga jinis lan enem jinis oleracea lan ing antarane wong-wong sing duwe minat sing luwih gedhe marang petani yaiku oyot pedhes, kabeh jinis kubis, kembang kol, kecambah brussel, brokoli, brokoli, kubis abang, turnip, arugula, lobak lan watercress

Fitur

Antarane ciri sing bisa disorot yaiku sing bisa taunan utawa perennial. Muncul ing zona sedang lan panen kasebut adaptasi banget karo iklim sing adhem. Godhong meh mesthi sulih lan arang ngelawan lan jarang diwenehi leaflet sing beda.

Kembang saka Brasicaceae umume awujud klompok, iki sampurna lan biasa. Lempungan kasebut asring disajikake karo nektar, kadang-kadang cincin stamen ditempelake ing njaba.

Perianth saka kembang duwe papat sepal ing rong pasangan sing wis dipotong lan duwe papat kelopak unguiculate kanthi lamina ing ndhuwur sepal sing arang banget ana. Androecium duwe tetradyne kanthi enem stamens lan gynoecium duwe loro wortel.

Woh-wohan spesies iki ditemokake ing a kapsul sing diarani silique utawa silicule. Wiji kasebut ora duwe endosperma, duwe rong lem lan embrio oleaginous, polinasi kasebut entomogami lan bisa diganti autogami amarga stamen sing cendhak. Infloresensi kasebut ditampilake ing klompok.

Konsumsi

Babagan konsumsi manungsa, kayu salib Iki nyedhiyakake vitamin lan mineral penting kanggo panganan saben dina.

Su kandungan antioksidan lan serat alami sing dhuwur ndadekake panganan minangka sifat antikanker, cocog kanggo panganan, amarga ora akeh isi kalori.

Konsumsiane cukup nyebar lan dadi sekutu penting kanggo keamanan pangan, luwih becik dikonsumsi mentah, nanging kudu dikumbah kanthi ati-ati.

Budaya

Gobis utawa Gobis

Budidaya Brasicácea wiwit taun 2500 taun sadurunge Masehi lan dingerteni yen asale saka Asia kulon lan Eropa, ing endi penyerbukan tanduran iki mesthi disebrang. Sawise wiji tunas, transplantasi kasebut kudu ditindakake ing dina mendhung, uga menehi saran supaya ora disiram nganti ditandur.

Sajrone wulan kapisan yaiku penting banget kanggo ngontrol suket sak tanduran. Lemah sing ditandur kudu duwe PH ing antarane 5,7 lan 6,8. Tanduran iki kudu diputer amarga mbutuhake lemah sing subur banget lan mula rusak.

Lemah kudu loam utawa lempung lempung lan sugih bahan organik, tegese, iki kudu dibayar kanthi apik.

Panen kudu ditindakake kanthi tliti kanggo menehi presentasi tanduran. Aspek kayata suhu, luminositas, udan, angin lan asor udhara.

Tanduran iki wis anateh ing panganan manungsa wis pirang-pirang taun lan budidaya sing efektif nggawe mupangat salib tekan ewonan wong ing saindenging jagad ing sawetara jinis.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.