Brugmansia versicolor

Brugmansia versicolor

Apa sampeyan wis nate krungu babagan Brugmansia versicolor? Iki minangka tanduran sing asli ing Ekuador, uga dikenal minangka Angel's Tear, Angel's Trumpeter utawa Datura versicolor.

Yen sampeyan duwe shrub ing omah, utawa arep nandur ing kebon sampeyan, sampeyan kudu ngerti apa ciri lan perawatan sing dibutuhake supaya bisa berkembang kanthi bener. Apa kita bisa nulungi sampeyan?

Ciri khas saka Brugmansia versicolor

Karakteristik warna-warni Brugmansia

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan sampeyan kudu ngerti babagan Brugmansia versicolor yaiku jenenge digawe saka rong tembung, siji kanggo ngurmati Sebald Justin Brugmans, profesor Sejarah Alam; lan liyane sing tegese "beda banget warna." Lan salah sawijining ciri khas semak iki, tanpa mangu-mangu, nada sing bisa diduweni kembang.

Bisa tekan tekan papat utawa limang meter, dhuwure minimal rong meter. Kajaba iku, duwe godhong kanthi bentuk elongated lan oblong-elips. Sanajan siluet godhonge duwe bentuk sing untu, sing sejatine dianggep lembut.

Minangka kanggo kembang, iki apik banget. Dheweke cukup gedhe lan uga, tinimbang munggah, dheweke isih digantung karo lada madhep mudhun. Iki bisa antara 30cm lan 50cm. Corolla saka Brugmansia versicolor Meh putih wae, nanging kasunyatane ana spesimen sing bisa menehi warna liyane kayata peach, pink ... Sanajan tanduran saya tuwa, bisa ngowahi warna. Iki kaya tabung, sing dadi sempit lan nyisakake cukup untu kanggo corolla.

Sampeyan uga kudu ngerti manawa tanduran kasebut ngasilake woh. Biasane antara 20-30 sentimeter.

Ngurus kanggo Brugmansia versicolor

Perawatan versicolor Brugmansia

Saiki yen sampeyan duwe ide babagan tanduran, mula sampeyan kudu ngerti apa sing kudu diwenehake supaya ora mati, nanging tuwuh nganti maksimal. Sampeyan kudu ngerti babagan ing ngisor iki:

Temperatura

Kaya sing wis dakkandhani sadurunge, ing Brugmansia versicolor Iki minangka tanduran sing asale saka Ekuador, mula dianggep eksotis, mula ora bakal ngidinke suhu sithik. Saiki, wis dingerteni manawa tahan banget, lan bisa adaptasi kanthi apik ing kebon yen mangsa rendheng isih entheng.

Bisa ngidinke suhu ing ngisor nol derajat, nanging ora kuat banget (umume ngomong paling ora rong derajat).

Lampu

Ing iki dheweke ora nuntut banget. Tanduran iki adaptasi kanthi sampurna ing papan kanthi semi-shade uga cahya langsung. Sing ora bakal ditolak dheweke mesthi ana ing papan teduh, amarga babar pisan ora cocog karo dheweke.

Ing kasus cahya langsung, bakal ana masalah yen musim panas banget ing wilayah sampeyan amarga, yen ana uga angin (lan anget) sing kuwat, bisa nandhang sangsara banget, nganti saya parah.

Bumi

Amarga asale saka Amerika Selatan, khusus zona tropis, tanduran bakal luwih milih lemah udan sadurunge sing garing. Menawi mekaten, disaranake sampeyan milih jinis lemah sing tahan sumur banyu (mesthi wae ora ana banjir) lan bisa dadi lemah sing akeh gizi.

Irigasi

Saka ndhuwur sing wis dakkandhakake, sampeyan bakal ngerti yen perlu mbanyoni sedhengan. Sing penting yaiku tanduran tetep lembab, mula mbanyoni luwih akeh tinimbang tanduran liyane.

Umumé, mbanyoni ing Brugmansia versicolor kudu, ing mangsa panas, paling ora 1-3 kali seminggu. Iki bakal gumantung karo jinis iklim sing sampeyan lakoni amarga yen panas banget, butuh banyu luwih akeh tinimbang yen luwih alus.

Ing musim gugur, sampeyan kudu miwiti nyiram banyu nalika, ing mangsa adhem, cukup bakal disiram saben rong minggu sepisan. Kabeh gumantung karo jinis musim salju sing sampeyan lakoni, amarga yen entheng, bisa uga njaluk sampeyan mbanyoni seminggu.

Lulus

Tanduran iki ngurmati, utamane nalika musim semi lan musim panas nalika lagi ngrembaka. Sampeyan bisa nambah saben 20 dina lan nyaranake pupuk mineral luwih apik.

Penyakit lan hama

Ing njero omah, mesthine kaya ngono diserang dening Laba-laba abang utawa dening mabur putih. Rong hama sing cukup serius kanggo tanduran sing bisa mengaruhi tuwuh. Kanggo ngilangi, sampeyan bisa nggunakake acaricides (kanggo tungau laba-laba) lan sabun kalium utawa insektisida (yen mabur).

Pruning

La Brugmansia versicolor minangka salah sawijining tanduran sing paling ndhukung pruning. Nyatane, yen sampeyan seneng nggawe drastis, tanduran duwe gampang tuwuh maneh.

Nanging, ing kasus iki sampeyan mung kudu motong supaya ora ambruk utawa ngresiki saka cabang sing ora kuwat, ora migunani, lsp.

Multiplikasi

Tanduran iki kalebu hermaphrodit reproduksi kasebut ana sajrone taun. Sanajan diarani manawa tanduran mung ngasilake liwat produksi wiji, sing sejatine uga, nalika motong, batang utawa potongan iki bisa digunakake kanggo multiplikasi (luwih-luwih amarga luwih cepet tinimbang nandur wiji).

Mesthine, yen sampeyan nindakake kanthi metode iki, penting yen dheweke kalebu musim semi lan pungkasan musim panas amarga iku sing paling bisa digunakake.

Curiosities

Penasaran semak

Sampeyan kudu ngerti babagan Brugmansia versicolor yaiku beracun. Ya, amarga ngemot alkaloid, kayata atropin, hyoscyamine utawa scopolamine, tanduran iki beracun lan beracun.

Yen ditelan bakal nyebabake masalah ora mung ing awak, nanging uga ing pikiran. Contone, nalika ngobrol babagan ngalami halusinasi, yen pulsa utawa tekanan getih mundhak, bakal nyebabake demam lan otot ... Ing kasus sing luwih serius bisa ngalami kelumpuhan.

Ing kasus iki, kabeh bakal kedadeyan yen godhong, wiji utawa kembang dipangan.

Penasaran liyane ing Brugmansia versicolor punika kembange menehi aroma sing ora enak banget. Dheweke nindakake amarga cara kanggo narik kawigaten kelelawar amarga dheweke tanggung jawab mangan tanduran lan, ing wektu sing padha, nggawe wiji nyebar. Dadi ati-ati yen sampeyan pengin nggawe kebon kanthi ambune sing menarik; amarga bisa uga ora duwe.

Saiki sampeyan wis ngerti luwih akeh babagan Brugmansia versicolorApa sampeyan wani duwe ing kebon sampeyan? Sampeyan wis duwe?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.