Apa sing diarani bryophytes

Bryophytes ing alas

Ing kerajaan tanduran ana klasifikasi sing cukup jembar gumantung karo ciri-cirine. Klasifikasi iki kalebu pola kompleksitas pangembangan tanduran sing nduweni fungsi evolusi spesies kasebut. Dina iki kita bakal ngomong babagan klasifikasi pertama tetanduran sing luwih sederhana tanpa jaringan pembuluh darah sing dikenal bryophytes. Ing bryophytes ana lumut.

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake kabeh ciri lan sifat bryophytes.

Klasifikasi ing botani

Karakteristik bryophytes

Kita luwih dhisik bakal menehi review babagan klasifikasi tanduran ing botani kanggo nyelehake bryophytes. Pisanan sing diduweni yaiku tanduran sing ora duwe jaringan pembuluh darah. Iki kalebu bryophytes lan biasane lumut. Ing ngisor iki minangka tanduran pembuluh darah sing dikenal duwe jaringan diarani xylem lan phloem. Ing tanduran vaskular kasebut dipérang dadi tanduran sing ora duwe kembang utawa wiji sing diarani pakis lan kabeh sing duwe kembang lan wiji sing spermatofit.

Yen terus klasifikasi, bisa dingerteni manawa ana sing duwe ovule lan wiji sing duwe endosperma utami diarani gymnosperma. Ing gymnosperma, kita duwe sepeda lan konifer. Kosok baline, yen ovul ditutup ing siji utawa luwih sing diarani angiosperma. Ing njero angiosperma ana monocot lan kamus sing kondhang.

Karakteristik utama bryophytes

Lumut

Sawise nyinaoni klasifikasi, saiki kita bisa fokus karo karakteristik utama bryophytes. Tanduran iki ora duwe pembuluh pembuluh darah dadi tanduran iki gampang banget. Nalika ngomong babagan pembuluh pembuluh darah, kita ora nuduhake saluran kasebut ing endi tanduran bisa ngeterake banyu lan mineral sing dadi panganan kanggo tanduran. Klompok tanduran iki minangka klompok tetanduran non-pembuluh sing paling penting sing ana.

Amarga ora duwe pembuluh pembuluh iki, mula ora bisa entuk ukuran gedhe. Mangkono, kabeh tanduran bryophyte ukurane cilik. Yen sejatine dheweke bisa nyebar ing wilayah sing akeh nanging ora ana ing dhuwure. Iki minangka tanduran multisel sing duwe klorofil mula bisa fotosintesis.

Kabeh bryophytes duwe batang ijo uga godhonge. Godhonge bisa beda-beda gumantung saka ijo paling padhang nganti ijo paling peteng. Nanging, kita uga bisa ndeleng macem-macem bryophytes sing bisa dadi transparan.

Babagan lingkungan sing tuwuh ing bryophytes, kita bisa ujar manawa mbutuhake wilayah sing luwih lembab. Lingkungan iki cocog kanggo tanduran supaya tuwuh lan ngasilake kanthi optimal. Ora umum yen tuwuh ing lemah asor sing kurang, nanging bisa uga kedadeyan kasebut. Kanthi ora nuduhake oyot kaya ngono, cara kanggo entuk banyu, mineral nindakake kaya spons. Yaiku, sampeyan butuh banyu akeh ing lingkungan sampeyan supaya bisa nggabungake banyu ing awak. Umume kita nemokake tanduran iki ing lumahing sing watu, ing kulit wit, ing oyod tanduran liyane lan ing lemah sing lembab banget.

Struktur lan reproduksi bryophytes

tanduran tanpa jaringan pembuluh darah

Struktur vegetatif tanduran iki cukup gampang. Iki minangka tanduran sing wis suwe ana ing planet kita. Struktur kasebut cukup homogen wiwit saiki ora duwe bagean sing beda kayata oyot, gagang lan godhong, kaya dene tetanduran liyane. Amarga ora duwe pembuluh pembuluh darah, mula dheweke ora ngalami kesulitan nalika sinau yen mbandhingake karo tanduran sing luwih maju.

Babagan reproduksi, bisa reproduksi kanthi rong cara: aseksual lan seksual:

  • Reproduksi seksual: jinis reproduksi iki kalebu tanduran gamet lanang sing bakal tanggung jawab kanggo pupuk gamete wanita. Gabungan loro gamet yaiku sing ngasilake sporofit lan sing bakal germin ing tanduran anyar.
  • Reproduksi seksual: minangka jinis reproduksi liyane sing bagean saka tanduran duwe kemampuan kanggo nggawe individu anyar. Iki sing ditindakake kanthi akeh ing kebon kanthi stek. Ing kasus iki, liyane sing bisa ditemokake ing jinis tanduran iki bisa ngasilake tanduran sing padha karo wong tuwa yen kena kontak karo permukaan sing bisa tuwuh ing kahanan sing apik. Yaiku, nduweni cukup kelembapan lan genggeman supaya bisa adaptasi karo lingkungan sing anyar.

Jinis bryophytes

Bryophytes

Tanduran cilik lan sederhana iki bisa diklasifikasikake dadi 3 klompok gedhe: lumut, ati lan ati lan anthoceropsid. Kita bakal nulis telung klompok gedhe supaya bisa luwih ngerti.

Lumut

Mosses biasane mbentuk kemul sing saben tanduran duwe struktur cilik. Tanduran cilik iki nduweni fungsi sing padha karo oyot. Amarga anane tanduran iki, bisa tahan ing lemah lan katon padha karo rambut.

Salah sawijining kaluwihan lingkungan sing diduweni bryophytes yaiku mbantu nyegah erosi lemah sing ditemokake. Kaya sing wis kasebut sadurunge, lumut iki bisa urip ing lingkungan sing angel sing biasane kena erosi amarga kurang tutupan vegetasi. Tanduran iki nuduhake kualitas lingkungan ing papan sing bisa dienggoni. Iki amarga dheweke butuh kualitas banyu tartamtu supaya bisa dikembangake. Mula, yen ndeleng lumut ing sawijining wilayah, kita bakal ngerti manawa banyune bakal nduweni kualitas sing apik kanggo njaga asor sing cukup lan tanduran bisa tuwuh kanthi bener.

Hepatik

Heartworts dijenengi amarga padha karo ati manungsa. Dheweke uga butuh area teduh kanthi asor dhuwur. Tanduran iki kasebar ing saindenging tanah lan nggawe kemul tanduran cilik.

Anthoceropsid

Iki minangka tetanduran cilik kanthi struktur sing gampang banget. Tanduran iki malah ora ngluwihi 3 sentimeter.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana tanduran sing gampang banget sing ora digunakake kanggo dekorasi utawa digunakake ing kebon. Bener, yen kita duwe taman ing taman, lumut bisa nuduhake kualitas pangopènan kebon sing apik. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan bryophytes.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.