Tanduran Alfalfa

Dina iki kita bakal ngomong babagan budidaya alfalfa ing saindenging jagad. Asal-usulane ana ing Asia Minor lan Kaukasus kidul. Iki kalebu negara kayata Turki, Iran, Suriah, Irak, Pakistan, lan Afghanistan. Penyebaran panen iki ditindakake dening wong Arab liwat Afrika Lor lan, mula kepiye tekan Spanyol lan nyebar ing saindenging Eropa.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan budidaya alfalfa, apa gunane utama lan pentinge ekonomi sing ana.

Descripción

alfalfa

Wong Persia sing ngenalake alfalfa menyang Yunani. Saka kene, menyang Italia ing abad kaping XNUMX SM. Tanduran iki kalebu kulawarga legume. Jeneng ilmiah yaiku Medicago sativa. Iki minangka tanduran kanthi godhong ijo ijo, ngadeg lan cukup urip. Nduwe akar utama sing dawa, kuat lan penting. Yen kondisine apik, bisa oyot nganti 5 meter. Saka ROOT utama yaiku sisa-sisa oyot sekunder dipérang.

Dheweke duwe mahkota sing metu saka lemah lan ing endi tunas sing mbentuk gagang katon. Iki lancip lan tegak lan kanthi becik bisa nyangga bobot godhong lan kembang ing saben taun. Sanajan lancip, dheweke tetep konsisten. Iki nggawe tanduran sing sampurna kanggo motong.

Dene godhonge, mung sepele. Godhong pertama sing nduwe yaiku seragam. Sawise iku dheweke berkembang kanthi lengkap. Margine godhonge pancen alus kanthi ujung ndhuwur sing rada serrated. Kembang kasebut nduweni warna biru utawa ungu, kanthi kembang ing kembang-kembang sing lair saka aksil godhong.

Woh iki minangka legume sing ora ana eri lan ana 2 nganti 6 wiji kekuningan.

Pentinge ekonomi alfalfa

wiji alfalfa

Alfalfa paling penting ing saindenging jagad. Iki minangka panen nyebar ing kabeh negara kanthi iklim sedheng. Peternakan ternak intensif minangka salah siji sing rutin nuntut panganan sing diwenehake industri. Mangkene carane budidaya alfalfa diwiwiti. Tujuan utama pabrik iki yaiku kanggo nyuplai industri pakan.

Pentinge alfalfa yaiku sumber serat, protein, vitamin lan mineral alami sing dadi panganan kanggo kewan. Iki uga menehi sumbangan kanggo nduwe lanskap sing luwih apik lan migunani minangka konservasi fauna kanthi nggawe ekosistem sing cocog kanggo dheweke. Yen alfalfa ditanam ing lemah, bisa nyuda fiksasi nitrogen simbiotik kanthi mbutuhake kurang energi. Iki gampang digunakake supaya lemah bisa "ngaso" kanggo panen sing padha lan kanggo wong-wong sing bakal ngasilake.

Budidaya iki uga bisa nyuda erosi lan munculé hama lan penyakit tartamtu. ing palawija sing ngetutake kanthi muter.

Syarat Alfalfa

medicago sativa

Kita bakal nganalisis faktor edaphoclimatic sing kudu diwenehi panen sing apik lan pangembangan sing apik. Sing pertama yaiku radiasi matahari. Paparan srengenge minangka faktor sing penting banget. Iki pengaruhe positif kanggo budidaya alfalfa, amarga jumlah jam radiasi surya saya mundhak amarga garis lintang ing wilayah kasebut mudhun. Radiasi surya iki luwih milih teknik pra-pangatusan ing lapangan ing wilayah sing paling cedhak karo khatulistiwa. Kosok baline, nalika nyedhaki garis lintang ing sisih lor liyane, radiasi surya dhewe, yen kurang, bakal angel ngasilake garing.

Wiji Alfalfa germinates ing suhu antara 2 lan 3 derajat. Iki kedadeyan yen kahanan lingkungan liyane ngidini. Yen suhu mundhak, germinasi bakal luwih cepet. Sanajan bisa tuwuh ing antarane 2 lan 3 derajat, kanggo pangembangan optimal, suhu udakara udakara 28 nganti 30 derajat. Kosok baline, yen suhu terus mundhak nganti tekan ndhuwur 38 derajat, bisa nyebabake bibit bisa nyebabake.

Nalika musim salju diwiwiti, dheweke mandheg nganti tuwuh maneh. Nalika suhu wiwit saya mundhak lan jam srengenge saya mundhak, mula nalika tunas bakal tuwuh maneh lan saya gedhe. Ana sawetara jinis alfalfa sing bisa ngidinke suhu sing sithik banget nganti -10 derajat. Varietas iki menarik kanggo tuwuh ing wilayah lintang lor. Suhu rata-rata taunan sing bisa ngasilake pahan udakara 15 derajat. Miturut saben macem-macem alfalfa, suhu paling luweh kanggo kabeh yaiku antara 18 lan 28 derajat.

pH lan salinitas

Tanduran Alfalfa

Saiki ayo ngomong babagan pH. Iki minangka salah sawijining faktor sing paling matesi ing budidaya alfalfa. Asam saka lemah bisa uga mbebayani. PH optimal kanggo panenan biasane udakara 7,2. Sampeyan bisa nggunakake sawetara watesan sing pH mudhun dadi 6,8. Jeruk bali iki luwih cocog kanggo nambah jumlah ion kalsium ing lemah lan kasedhiya kanggo digunakake tanduran. Kanthi cara iki, uga nyuda panyerapan aluminium lan mangan, sing beracun kanggo panen.

Babagan asin, cukup sensitif karo lemah asin. Gejala pertama yaiku lemah minangka uyah utawa sing mengaruhi yaiku pucuk sing katon sawetara jaringan. Diikuti karo gejala liyane kayata nyuda ukuran godhong lan, luwih abot tuwuh vegetatif mandheg kabeh. Kabeh kedadeyan amarga salinitas nyebabake ketidakseimbangan ing antarane oyot lan bagian udara saka tanduran.

Iki dudu tanduran sing nuntut banget kanthi lemah. Sampeyan mung butuh lemah jero sing lemes banget. Ora ndhukung banyu banyu. Ditanam ing macem-macem lemah. Lemah sing jerone ora kurang saka 60 cm, ora becik menehi saran kanggo budidaya.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan alfalfa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.