Apa sing diarani budidaya hidroponik?

Tanduran hidroponik tuwuh ing banyu

Budidaya hidroponik minangka cara modern sing ngidini sampeyan duwe tanduran sing luwih akeh ing papan sing padha. Asring, mung nganggo banyu lan nutrisi sing larut, mula bisa panen, antara liya, salad utawa tomat sing enak. Nanging, ing sawetara kesempatan, dheweke milih nandur ing landasan sing mung dadi dhukungan, amarga ora duwe gizi.

Nanging preduli saka cara sing dipilih, hidroponik minangka kesempatan sing luar biasa kanggo tuwuh sanajan sampeyan ora duwe kebon. Dadi Sabanjure, kita bakal nerangake apa sing kalebu, apa kaluwihane, lan liya-liyane.

Apa sing diarani budidaya hidroponik?

Tanduran hidroponik yaiku banyu sing digunakake banyu kanggo tanduran. Ing banyu iki, pupuk sing dibutuhake ditambahake, amarga kanthi cara iki oyot bakal bisa nyerep lan nindakake fungsi penting.

Mula, dadi luwih gumantung yen bisa kanggo wong sing ngurus, amarga sanajan sampeyan milih nandur ing sawetara jinis substrat, iki siji-sijine sing kudu ditindakake yaiku supaya terus, amarga bakal ora duwe nutrisi.

Tanduran apa sing bisa ditandur ing hidroponik?

Ana akeh tanduran sing ditandur ing hidroponik

Ora kabeh tanduran bisa tuwuh ing sistem hidroponik. Amarga alasan iki, penting kanggo ngerti manawa umume tanduran empon-empon mung meh siji-sijine sing ditandur. Contone:

  • Basil
  • Wormwood
  • Bayam
  • Lettuce
  • Mint
  • Parsley
  • Mrica
  • Salvia
  • Tomate

Iki duwe oyot sing cukup cekak, mula dheweke luwih disenengi hydroponics.

Kaluwihan saka tanduran hidroponik

Apa sampeyan pengin ngerti apa kaluwihan sing ditawakake hidroponik dibandhingake karo budidaya tradisional? Uga, Sampeyan kudu ngerti yen umume duwe kaya ing ngisor iki:

  • Banyu saya akeh digunakake luwih apik.
  • Risiko hama lan penyakit luwih murah, amarga minangka tanduran sing bisa dikontrol banget.
  • Sampeyan bisa njupuk kauntungan sing luwih apik saka mangsa tetanduran, ngembang lan woh ing tanduran.
  • Nanging ngidini ngolah kebon sanajan ana ing ruang sing terbatas, tanpa prelu duwe lahan.

Jinis sistem hidroponik

Kaya sing wis dikomentari, oyot bisa ana ing banyu utawa ing landasan. Nanging adhedhasar iki, macem-macem cara hidroponik wis dikembangake supaya sampeyan ngerti.

ROOT ing banyu

Sistem kasebut adhedhasar supaya tanduran bisa tuwuh kanthi langsung ing banyu, yaiku medium sing bakal ditambahake nutrisi, lan produk insektisida yen perlu. Ana sawetara sistem, yaiku:

  • Aeroponics: yaiku sistem sing ngirit banyu, nanging luwih rumit kanggo para pamula. Tanduran diselehake supaya oyot digantung ing udhara, lan saka wektu kasebut disemprot banyu lan nutrisi.
  • Budaya oyot ngambang: utawa budaya banyu jero ing basa Inggris. Ing jero oyot kasebut, oyot-oyot kasebut pancen ditundha ing campuran hidrogen peroksida sing ditambahake nutrisi. Iki dituduhake kanggo Lettuces, tanduran aromatik, lan pungkasane, tanduran cilik, kajaba sing duwe oyot tuberous utawa tubers, kayata wortel utawa kentang.
  • Teknik film sing nyenengake: sistem iki kalebu seri pipa PVC sing duwe bolongan ing sisih ndhuwur, dipisahake kanthi jarak tartamtu. Ing bolongan kasebut ana ing endi tanduran dipasang, sing nampa kabeh sing dibutuhake liwat tabung.

ROOT ing landasan

Kanggo miwiti ing hidroponik, aku kanthi tulus mikir manawa ora ana sing luwih apik tinimbang miwiti karo sistem sing tuwuh hidroponik kanthi landasan. Kanthi cara iki, sampeyan bakal duwe kesempatan kanggo ngerti nutrisi sing dibutuhake, utawa sing tuwuh luwih apik lan ora ana sing ora. Sistem sing paling akeh digunakake yaiku:

  • Sistem sithik: paling gampang. Sampeyan mung butuh wadhah sing duwe bolongan ing pangkalane, sumbu hidroponik sing bakal dicelupake sebagian lan kudu ana hubungane karo oyot, lan banyu karo nutrisi.
  • Sistem netes kanthi pemulihan: padha karo irigasi tetes tradisional; tegese, tanduran entuk banyu amarga seri tabung netes, nanging bedane yen keluwihan banyu diklumpukake kanggo digunakake maneh.
  • Teknik Ebb lan Aliran: uga dikenal minangka banjir lan saluran. Iki kalebu pouring banyu akeh kanthi larutan nutrisi ing landasan. Yen wis diserep, banjur dikuras maneh menyang waduk.

Nutrisi apa sing digunakake kanggo hidroponik?

Sampeyan bisa nandur Lettuces ing hidroponik

Kabeh tanduran kudu nyedhot nutrisi supaya bisa tuwuh. Nalika apa sing kita duwe yaiku tanduran hidroponik, kita kudu mesthekake ora kekurangan makronutrien:

  • Nitrogen (N): stimulasi tuwuh lan pangembangan tanduran.
  • Fosforus (P): Sampeyan uga penting kanggo tuwuh, utamane oyot. Kajaba iku, melu ing fotosintesis, lan ngrangsang ngembang.
  • Kalium (K): yaiku macronutrient sing sampeyan butuhake kanggo ngasilake woh, ngatur penyerapan karbon dioksida, lan ngasilake energi (ATP).

Nanging uga ora ana mikronutrien iki:

  • Belerang (S): nyegah dehidrasi, lan nglindhungi sel.
  • Boro: migunani kanggo sel, amarga iku sing ngrangsang pamisahan sel. Uga campur ing pangembangan woh-wohan lan wiji.
  • Calcio (Ca): penting kanggo kringete tanduran. Kajaba iku, ngemu sel bebarengan.
  • Kobalt (Co): nguatake wiji, nundha tuwa saka godhong, lan ing tanduran obat ngatur alkaloid.
  • Tembaga (Cu): perlu kanggo ambegan lan fotosintesis.
  • khlor (Cl): nduwe peran penting kanggo mbukak lan nutup gastrata, uga nastia.
  • Hierro (Fe): penting kanggo pembentukan klorofil, lan mbantu produksi energi.
  • Magnesio (Mg): mbantu tetanduran berkembang, lan melu produksi klorofil.
  • Mangane (Mn): penting klorofil kudu disintesis, uga kedadeyan divisi sel.
  • Molibdenum (Mo): minangka komponen penting sing ngowahi nitrat dadi nitrit, sing malih dadi amonia dadi asam amino pungkasane bisa disintesis.
  • seng (Zn): seng mbantu tetanduran supaya bisa tahan adhem. Iki uga digunakake kanggo ngasilake klorofil.

Sampeyan bisa entuk gizi kanthi kapisah, utawa bisa tuku pupuk hidroponik, kayata iki.

Kepiye cara nggawe budaya hidroponik ing omah?

Yen pengin, sampeyan bisa duwe sistem hidroponik krasan. Apa sampeyan pengin ngerti kepiye? Nggih nulis apa sing sampeyan butuhake dhisik:

  • Solusi nutrisi. Bisa dadi pupuk sing disaranake sadurunge, utawa liyane.
  • Stopper karet utawa plastik.
  • Botol plastik.
  • Sepiring.
  • Gunting utawa piso.
  • Substrat kanggo hidroponik. Bisa uga perlite (didol Kene), vermikulit (didol Kene), serat klapa (didol Kene), lempung sing ditambahi, wulu watu.
  • Tanduran utawa wiji sing pengin ditandur.

Sawise sampeyan duwe kabeh tindakake langkah iki kanthi langkah:

  1. Pisanan, lay botol kanthi horisontal lan cucuk bolongan ing tengah kanggo nyelehake tutup.
  2. Banjur, ing sisih sing ngelawan, cucuk bolongan utawa loro ing botol kasebut. Ing kana bakal ana tanduran.
  3. Langkah sabanjure yaiku nggawe pot kanthi potongan plastik, dhiameter padha karo bolongan, lan ora dhuwur banget. Penting, supaya ana bolongan cilik ing dhasar supaya oyot bisa nyedhot banyu.
  4. Saiki, isi botol plastik nganggo larutan nutrisi, saengga nalika diselehake kanthi horisontal, kosong setengah.
  5. Banjur, tutup oyot tanduran nganggo substrat, banjur kacemplungake - oyote - ing banyu.
  6. Pungkasane, lebokake kabeh ing tray, priksa manawa tutup kasebut dipusatake. Kanggo nempelake botol kasebut, sampeyan bisa nggunakake, kayata tali zip utawa tali raffia.

Pilihan liyane yaiku tuku kebon hidroponik. Ing pasar ana akeh model, digawe saka kayu, PVC, luwih cilik utawa luwih gedhe. Ing ngisor iki sawetara:

Kaya sing sampeyan ngerteni, tanduran hidroponik minangka pilihan sing menarik banget nalika sampeyan ora duwe lahan.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mauricio Vivanco ngandika

    Pos sing apik banget, aku kepengin banget yen info kasebut kabentuk kanthi apik. Omong-omong, rekomendasi Amazon iku lucu banget !! Bapakku bubar miwiti bisnis Hidroponik dhewe, nanging masalah sing paling gedhe kanggo nggawe proyek sukses yaiku ora ana wong sing bisa menehi saran babagan struktur fisika bingkai.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun Mauricio.