Kepiye cara budidaya kacang?

Kacang

Sapa sing durung nate mangan kacang? Kasunyatane yaiku rasane enak lan, kajaba sampeyan alergi, sampeyan bisa nemu pengalaman sing apik banget ing kebon utawa ing loteng. Nyatane ora angel banget, nyatane, supaya tanduran ngasilake woh sing cukup ora mbutuhake sawetara wulan.

Saiki, kanggo sampeyan sampeyan kudu ngerti kepiye budidaya kacang. Dadi, yen sampeyan ora ngerti arep miwiti, wacanen. 🙂

Karakteristik tanduran kacang

Kacang

Tanduran kacang, jenenge ilmiah Arachis hypogaea, Iki minangka legum sing asale saka Brasil sing tekan dhuwure udakara 70-75cm. Sajrone musim semi ngasilake kembang kuning sing, yen diserbuki, ngasilake polong kanthi 3-5 wiji.

Minangka kasunyatan sing menarik banget, kudu ditambahake, kayata kabeh legum, mbenakake nitrogen ing lemah sing ditandur.

Kepiye budidaya?

Yen sampeyan pengin nyoba kacang sing anyar, sampeyan kudu nindakake ing ngisor iki:

  • Sows:
    1. Tuku wiji (kacang) ing musim semi: sampeyan bisa nemokake ing nursery utawa toko kebon. Dheweke uga kadang adol bahan bakar organik.
    2. Preparation Seedbed: Isi tray seedling karo landasan bibit (kaya iki saka Kene) lan banyu kanthi tliti.
    3. Penempatan wiji: nyelehake maksimal 2 ing saben soket lan tutup nganggo landasan tipis.
    4. Pangopènan: go mbanyoni nalika perlu, supaya substrat tetep garing.
  • Transplan: nalika bibit wis tekan ukuran sing gampang dimanipulasi (udakara 10cm), bakal wayahe ditransfer menyang pot individu kanthi landasan universal sing tuwuh (sampeyan bisa entuk Kene) utawa ing kebon. Ing kaloro kasus kasebut, kena sinar srengenge langsung.
    • Panci: panci kudu diameter 20cm utawa luwih. Kajaba iku, kudu bolongan kanggo banyune banyu.
    • Orchard: sepisanan, sampeyan kudu mbusak suket liar, watu-watu kasebut lan mbukak lemah sithik. Banjur, sampeyan bisa nandur kacang kanthi jejer, nganti jarak ing antarane 20-30cm.
  • Care:
    • Irigasi: asring. Substrat utawa lemah kudu dicegah aja nganti garing.
    • Pupuk: penting mbayar sajrone musim nganggo pupuk organik, kayata guano. Sampeyan bisa entuk kanthi cairan Kene (kanggo pot) lan bubuk Kene (kanggo kebon).
    • Ramuan liar: kudu dicopot supaya ora ngrampok kacang gizi, lan kanggo nyegah hama.
    • Pangobatan pencegahan: sanajan ora gampang kena hama utawa penyakit, ora bakal nandhang lara lenga neem sewulan sepisan. Sampeyan bisa entuk Kene.
  • Pemanen: kacang bakal siap sawise 5-6 wulan sawise nyebar. Sampeyan bakal weruh manawa tanduran garing lan godhonge dadi kuning. Banjur sampeyan kudu nyopot saka lemah utawa pot kanthi ati-ati lan tinggalake ing srengenge sajrone rong dina. Sawise wektu kasebut, pungkasane sampeyan bisa ngrasakake.

Kacang

Manfaatna! 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.