Budidaya lan perawatan Stroberi

Stroberi ing kebon La Fragaria, umume diarani stroberi utawa stroberi, wis digunakake minangka bagean panganan wiwit jaman prasejarah lan pirang-pirang taun panenane wiwit liar dadi palawija sing dikontrol gedhe lan kebon.

Mesthi stroberi mbutuhake perawatan sing spesifik banget kanggo entuk panen sing apik lan sawetara wektu lan gaweyan kudu diinvestasikan Kanggo iki, pungkasane ana gunane, utamane amarga rasane wong sing tuwuh ing omah ora bisa dibandhingake karo rasa sing biasane ditemokake ing supermarket.

Karakteristik tanduran

Stroberi ing tanduran Iki digawe saka kembang tunggal, tunggal kanthi 5 kelopak, tanduran iki asem lan abadi, uga umure dawa, ngembangake rhizome kenthel banjur tuwuh liwat benang tipis sing mbentuk oyot lan menehi rosette liyane, mula ngembang.

Kembang saka Stroberi:

  • Dheweke kalebu keunggulan putih
  • Dheweke dibentuk ing klompok cilik
  • Batang kasebut lurus lan godhong sithik
  • Ing sisih njero kembang kasebut ana limang sepal ijo, udakara limang kelopak lan antarane limang sing luwih cilik iki.
  • Ing tengah klompok benang
  • Stroberi disimpen ing wadhah sing digawe karo woh sing wis mateng

Perawatan Stroberi

Kanggo miwiti, kita kudu ujar manawa stroberi butuh lemah sing subur ing humus lan srengenge, amarga srengenge saya akeh, luwih enak, luwih gedhe lan jus bakal dadi stroberi.

Sanajan ora butuh perlindungan luwih, penting ing wilayah sing duwe angin kenceng tanduran diselehake utawa ditemokake ing papan sing nglindhungi saka iki lan yen ana udan, godhong bisa garing kanthi cepet kanggo nyegah jamur lan penyakit liyane sing disebabake asor.

Substrat kudu lemes lan ngeculake supaya ora ana oyod ing oyod disaranake supaya alus lan wenehi pupuk.

Sampeyan kudu eling woh-wohan sing luwih apik kualitas Sampeyan bakal entuk saka taun kaping loro utawa kaping telu nalika nyebar kaping pisanan, sawise wektu iki wayahe ngganti kasur banjur wayahe nandur potongan.

Kepiye cara nyiyapake lemah?

Iki minangka prekara sing gampang banget, wiwit landasan kudu diaduk kabeh kanthi alat sing tepat kanggo ngrampungake tugas iki.

Sampeyan banjur kudu ngisi ruangan sing dirusak kanthi udakara 5 kilo kompos disiapake nganggo humus utawa godhong mati, ngindhari kompos kebon kanggo komponen, sawetara mbebayani kanggo strawberry.

Pilih kasur kembang sing durung dadi basis kanggo tanduran stroberi liyane sajrone 4 taun kepungkur.

Pupuk sing disaranake yaiku kompos humus lan pupuk pembusukan, dadi kanthi landasan sing tepat, umume sing sugih humus, stroberi bisa ditanam kanthi praktis ing endi wae, yen lemah ing zona netral.

Kapan nandur stroberi?

stroberi Tanduran awal bakal ngasilake panen cilik ing taun kapisan. Ing wulan sing apik kanggo ditandur yaiku wulan AgustusNanging, sampeyan uga bisa nandur ing wulan April nalika musim semi diwiwiti, nanging ya, kanthi tanduran sing sadurunge wis beku.

Yen sampeyan wis milih papan cilik ing kebon kanggo ditandur, misahake baris paling sethithik 60 sentimeter lan 30 sentimeter ing antarane tanduran siji lan sijine, banjur ing bolongan sing bakal dilebokake, kudu cukup jero supaya oyot ora ana kontak ing antarane, jantung tanduran kudu ditandur.

Tanduran iki dheweke butuh banyu akeh, kajaba njaga substrat kasebut ora ana gulma, ing mangsa pacek luwih gedhe kudu disiram kaping pindho saben dina lan nalika woh tuwuh, sing suwene udakara 14 dina, panen kudu disiram saben lumahing garing.

Stroberi dikalikan karo potonganUntunge, iki akeh banget lan bisa dipotong kanthi gampang, sing penting sampeyan entuk saka tanduran sing sehat kanthi tuwuh pungkasan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.