Tanduran ubi jalar

budidaya ubi

Apa sampeyan kekasih ubi jalar? Ora akeh penggemar, amarga bisa kedadeyan kentang, nanging sing seneng ngerti yen mung bisa mangan sajrone wektu tartamtu. Mula, sinau babagan budidaya ubi Iki bisa mbantu sampeyan nikmati panganan iki kanthi luwih suwe (sing uga bakal luwih becik yen sampeyan ngrawat kanthi bener).

Nanging kepiye cara nandur ubi jalar? Apa sing kudu dielingi babagan sedulur iki kentang? Yen sampeyan wis mikir babagan enak sing bisa dipangan karo ubi jalar ing kebon, priksa amarga bakal nerangake kabeh babagan sampeyan.

Kapan lan kepiye kentang manis kudu ditandur

Kapan lan kepiye kentang manis kudu ditandur

Wektu paling apik kanggo nandur ubi jalar yaiku musim semi lan musim panas. Antarane April lan Juni minangka "peletakan" pertama, yaiku tetanduran. Nalika wulan Agustus lan September sampeyan bisa nindakake kaping pindho.

Ya sampeyan butuh papan sing iklim cukup sedheng lan tropis (yaiku panas nanging lembab). Kajaba akeh cahya.

Kita bakal ngandhani manawa uga ing mangsa sampeyan bisa nandur, nanging tanduran ubi jalar ora ngidinke suhu sithik, kajaba yen sampeyan ngontrol iki (umpamane karo omah kaca, sampeyan bisa entuk sepanjang taun.

Yen wis ditandur, mula kudu ditandur nglampahi udakara patang nem nem wulan supaya bisa panen kenthang. Lan kepiye sampeyan bisa ngerti? Sederhana, tanduran wiwit kuning godhong, lan nuduhake manawa woh-wohan wis mateng lan siap diklumpukake.

Tanduran ubi jalar

Sanajan ora biasa pengin nandur ubi jalar ing pot, bisa uga kedadeyan kasebut, sajrone kabutuhan tanduran bisa dicukupi. Lan iku butuh ambane sing cukup amba (kaya kentang) supaya bisa tuwuh kanthi bener, tanpa prelu transplantasi yen wis tekan dhuwur (30cm lan 6-10 godhong).

Sampeyan ora disaranake nyelehake sawetara tanduran ubi ing pot sing padha. Yen sampeyan njupuk, ing dharatan, kudu ana pemisahan minimal 80cm ing antarane, ing panci iki bakal angel banget, kajaba sampeyan duwe dawa sing dawa banget.

Perawatan budidaya ubi jalar

Perawatan budidaya ubi jalar

Sabanjure, kita bakal ngobrol karo sampeyan babagan kabeh aspek sing pengaruhe budidaya ubi jalar supaya sampeyan ngerti kepiye cara sampeyan kudu maju, luwih-luwih yen sampeyan wani nandur sawetara.

Bumi

Sadurunge wis dikandhani babagan lokasi sing paling apik lan seneng karo suhu tinggi, nanging kita durung ngandhani babagan lahan kasebut. Ubi jalar butuh lemah asem, kanthi pH antara 4,5 lan 7,5. Ideal sampeyan yaiku 6.0, nanging bakal ana ing urutan kasebut.

Disaranake grainy, kasar lan tekstur longgar, remuk lan, mesthine bisa ngeculake kanthi apik.

Sampeyan kudu ati-ati karo nitrogen ing lemah, amarga bisa nyebabake umbi.

Wiji

Salah sawijining cara paling gampang kanggo nandur ubi yaiku njaluk winih. Nalika iki bisa uga angel amarga sampeyan butuh ubi. Yen sampeyan entuk, sampeyan kudu wisuh kanthi apik lan dipotong dadi loro.

Sabanjure, isi mangkuk karo banyu lan wenehake ubi jalar, potong, ing njeron. Kanggo menehi ide, banyu kudu ana ing antarane 2,5 lan 5 cm saka lemah. Entuk banyu mancur menyang jendhela lan wenehi hawa lan sinar srengenge. Iki tegese, saben dina, sampeyan kudu ngganti banyu sing wis nguap (utawa malah kaping pirang-pirang dina).

La Ubi jalar pisah bakal mbutuhake wektu 2-4 minggu kanggo nuduhake "tandha" sing lagi mekar. Lan sampeyan bakal sok dong mirsani yen potongan kasebut wiwit tuwuh oyot uga gagang. Sampeyan kudu ngenteni nganti ana sing luwih gedhe, lan luwih-luwih yen sampeyan duwe akeh oyod putih, kanggo misahake tanduran kasebut saka ubi dhewe. Sadurunge ditandur ing lemah, sampeyan kudu nyisihake ing vas sing diwenehi banyu, lan uga nyelehake batang kasebut, paling ora 48 jam. Iki bakal mbantu oyot nambah lan nambah kuat.

Saiki bakal siap ditandur.

Irigasi

Kaya dene tanduran apa wae, mbanyoni ubi minangka salah sawijining kunci supaya sukses ditandur. Kaya sing wis dakcritakake sadurunge, ubi jalar kaya kelembapan. Lan dheweke seneng banget mlebu lingkungan kanthi asor 85%. Mula, nalika mbanyoni, sampeyan kudu teles lemah kanthi akeh, nanging tanpa oyot, amarga bakal mbebayani lan bakal bosok oyot.

Trik sithik, sing sanajan kudu luwih waspada, bakal mbantu sampeyan yaiku mbuwang nalika mbanyoni nalika dina. Yaiku, banyu tinimbang sapisan, loro utawa telu, kanthi jumlah kurang, nanging kanthi mangkono bisa ndeleng lahan udan kanthi terus tanpa sampeyan kakehan.

Pelanggan

Para ahli nyaranake, nalika lagi lestarekake, ora becik kanggo pupuk tanduran. Biasane ditindakake ing wiwitan, nalika arep ditandur, amarga lemah diperkaya supaya tanduran duwe kabeh nutrisi sing dibutuhake.

Nanging ngluwihi iku mung kudu dicenthang manawa lemah iki akeh kalium lan kurang nitrogen supaya kenthang dadi lemu kanthi becik.

Wabah lan penyakit

Sayange, budidaya ubi kangelan amarga munculé hama lan penyakit sing umum. Ing kasus hama, bisa diserang dening wireworm utawa bream, lan donat ireng.

Penyakit sing bisa dialami ubi jalar yaiku virus, mummifikasi ubi jalar, Fusarium oxysporum utawa Backrot saka ubi jalar.

Kepiye Cara Panen Kentang Manis

Kepiye Cara Panen Kentang Manis

Sawise sawetara wulan (antara 4 lan 6) tanduran bakal siap dipanen. Penting, 15 dina sadurunge nglakoni, potong cabang, kanggo nyegah kekuwatan lan energi saka cabang, lan fokus ing "woh-wohan" kasebut. Yen wis rampung, sampeyan bisa nggawa tanduran metu lan wiwiti kentang manis. Gumantung saka ukurane, ing endi tuwuh, lsp. bakal menehi luwih utawa kurang.

Kaya sing sampeyan ngerteni, budidaya ubi gampang banget dijupuk. Apa sampeyan wani nandur?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   rogelio ngandika

    Babagan winih, sanalika rampung nggawa metu, aku nandur sing paling cilik lan tuwuh nalika tuwuh alam utawa mengko nalika wiwit thukul.
    Babagan mbanyoni, pengalamanku wis mulang aku yen kudu akeh banget ora kaping pindho utawa kaping telu, amarga kanthi cara iki mung bagean ndhuwur sing lembab lan ubi jalar anyar ora duwe uap cukup kanggo nembus luwih jero.

    1.    Emilio Garcia ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo nuduhake pengalaman sampeyan karo ubi, Rogelio, aku yakin manawa akeh pamaca liyane bakal migunani minangka informasi komplementer. Salam.

  2.   Elsa ngandika

    Matur Nuwun NGGURUWIT AKU KANGGO MENGGUNAKAN VEGETABLES, WARGA LAN KEMBANG.YES, ORA KUDU TUMU KABEH. Aku seneng sinau babagan OASIS IKI YEN EARTH. Matur Nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun Elsa.