Kabungahan Wisatawan (Clematis Jackmanii)

Jendhela diisi glores ungu cilik sing diarani Clematis Jackmanii

The Clematis Jackmanii es saka jinis clematis sing paling akeh ditandur ing kabeh zona sedheng ing bumi; Pendaki hibrid daun sing apik iki bisa nganti tekan patang meter, minangka bagean saka kulawarga Ranunculaceae, sing udakara udakara 250 spesies.

Tanduran sing dikenal minangka Bungah para wisatawan asring nghias dalan-dalan ing padesan Inggris.

Fitur

kebon kebak tanduran lan kembang ungu saka tanduran Clematis Jackmanii

Batang kasebut dawa, balung lan langsing lan godhong ijo sing rada lanceolate ditata kanthi pasangan kasedhiya kanggo nyangga kembang kanthi maneka ukuran mawa petal ungu papat wewatesan karo mahkota stamen kuning.

Dheweke tuwuh wiwit pungkasan mangsa salju nganti pungkasan musim panas ing endi multiply by mugrones, nalika ing spring dening nglereni. Sawise ngembang, klompok kenari alus ngembang kanthi polong sing ngemot. Sanajan ora duwe oyot sing bisa dicekel, petioles sing akeh duwe properti nggulung ing sak cabang.

Anggur kasebut asale saka nursery Jackman ing Surrey ing Inggris sing diyakini muncul ing taun 1858 minangka asil saka salib sing digawe George Jackman ing antarane Clematis laguninosa lan Clematis viticella.

Kanggo tuwuh kanthi srengenge utawa semi-shade, genus iki mbutuhake suhu moderat ing antarane 15-25ºC. Uga saka lemah kapur sing wis entek kanthi bahan organik sing akeh kayata mulch, kompos, gambut, casting cacing utawa pupuk kandang lan pasir kanggo pembuangan.

Bisa ditanem maneh ing musim semi utawa musim gugur lan konservasi gumantung saka perawatan sing diwenehake, disaranake sampeyan ngombe kanthi banyu, pupuk saben taun nganggo pupuk mineral kanggo mbantu ngembang lan pungkasan musim panas. Pungkasan, sampeyan kudu prune kanthi entheng kanggo ngatur tuwuh, luwih becik nganggo sarung tangan, sampeyan bakal nyegah iritasi kulit.

Penyakit lan hama

Clematis rentan tumrap macem-macem hama sing diproduksi dening kupu-kupu, moth, aphid, mite arachnoid utawa slug, lan uga kanggo penyakit kaya cetakan sing kondhang ing musim panas sing panas ing wilayah kidul.

Penuaan sing diasilake dening spora jamur sing ana ing lemah nyumbat pembuluh getih tunas, ngancurake metabolisme lan bakal ilang. Kajaba iku, mozaik kuning, ascochitis utawa bintik-bintik, bosok abu-abu lan pupune godhong, dimotivasi dening watesan fotosintesis, tampilan jamur utawa panggunaan pupuk sing ora cocog.

Perlu dielingake manawa tanduran iki, ora beda karo spesies liya, kanthi kondhisi sing apik bisa urip nganti 50 taun, mula penting yen sampeyan ndeteksi infeksi utawa agen invasi ing tahap wiwitan, kanggo njupuk ramalan sing cocog karo produk sing ditawakake pasar kanggo ngobati kanthi luwih gampang lan cepet.

Intine, nyebar ing lemah ing sacedhake clematis solusi (20 gram saben 10 liter banyu) mint, absinthe lan pupuk kandang, wenehake persiyapan menyang botol semprotan lan priksa manawa tunas wis udan kanthi amonia sing dibebasake, sampeyan bakal kaget kepiye parasit sing nyebabake infeksi langsung diilangi.

mbukak kembang ungu saka tanduran Clematis Jackmanii

Ing sisih liyane, tansah mateni suket ing lemah Kanthi ngilangi bagean sing lara, sumber kasebut bisa ditularake kanggo tanduran sing ana ing pekarangan sampeyan. Kajaba iku, yen sampeyan biasane ngganti grumbul saka pot, sampeyan nglindhungi jamur (aja nganti plastik utawa ireng), lebokake ing srengenge lan jaga oyot, amarga ora kena kontak karo lemah sing panas.

Nulungi sampeyan nganggo kain logam utawa plastik amarga ora tetep mandheg dhewe dheweke butuh dhukungan kanggo terus terus berkembang. Sanajan kanggo sawetara wit anggur ora wajib amarga alam kasebut nyebar ing lemah tanpa ana masalah.

Pendaki ijo utawa deciduous sing eksotis iki nduweni varietas kanthi kembang ungu, putih, abang, jambon lan biru kanthi bentuk starry sing cocog kanggo dekorasi kebon utawa teras ing omah utawa kantor. Ing musim sabanjure atur kebon sing apik karo kembang Clematis Jackmanii, kanthi kreatif nutupi permukaan tembok, tembok, kolom, pager utawa gazebo.

Sampeyan bakal bisa ngrasakake pesona visual saka nuansa sing alus lan sampeyan bakal ngreksa spesies tanduran sing larang regane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.