Jelly Palm (Butia capitata)

Butia capitata minangka wit kurma hiasan banget

La Butia Capitata Iki minangka salah sawijining telapak tangan pinnate-leaf sing paling hiasan, adaptasi lan tahan sing bisa ditemokake. Kajaba iku, ora tuwuh akeh, mula becik tuwuh ing meh kabeh jinis kebon.

Kaya ora cukup, gampang dikalikan karo wiji lan uga tetep sehat. Dadi tanpa mangu, kita ngomong babagan tanduran sing paling menarik.

Asal lan ciri

Butia capitata bisa ditandur ing meh kabeh jinis kebon

Protagonis kita minangka palem sing asale saka Amerika Selatan, khusus saka sisih lor-wétan Argentina, sisih wétan Uruguay. Iki endemik kanggo Brasil tengah-wétan. Jeneng ilmiah yaiku Butia Capitata, sanajan umume dikenal kanthi sebutan capitata utawa kelapa jeli. Tuwuh nganti dhuwur nganti 5 meter, kanthi batang diameteripun 30 nganti 45cm.

Makutha kasebut kasusun saka godhong lengkung lan pinnate 11-20 kanthi warna glaucous sing ukurane nganti 3 meter. Kembang kasebut diklumpukake ing perbungaan sing dibentuk dening 100 cabang kembang sing dawane 8 nganti 30 cm. Wohé kuning nalika mateng, bentuké oblong, lan ana wiji sing dibunderaké ing njero.

Apa sing dadi perhatiane?

Godhong capitata Butia pinnate lan lengkungan

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

La Butia Capitata kudu dadi njaba, ing srengenge kebak.

Bumi

  • Pot kembang: landasan budaya universal dicampur karo 30% perlite. Sampeyan bisa entuk sing pertama Kene lan sing nomer loro Kene, sanajan sampeyan kudu ngerti amarga ciri khas kasebut dudu wit kurma sing mesthi disimpen ing wadhah.
  • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah, nanging luwih milih saluran pembuangan sing apik. Yen sampeyan duwe sebidang sing angel banget nyedhot banyu, gawe bolongan tanduran 1m x 1m, lan campuran lemah karo perlite ing bagean sing padha. Kanthi cara iki, bakal bisa tuwuh kanthi apik.

Irigasi

Yaiku wit kurma sing nolak kahanan garing banget. Nanging supaya ora ana masalah disaranake banget, apa maneh yen ditandur ing pot, priksa kelembapan lemah sadurunge disiram. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

  • Nggunakake meter lembab digital: yen sampeyan mlebu, mula bakal dikandhani kepiye telune bagean bumi sing wis ana hubungane. Nanging supaya luwih migunani, sampeyan kudu ngenalake ing wilayah liyane (luwih cedhak karo tanduran, luwih adoh), amarga lemah ora garing ing endi wae kanthi cepet.
  • Digali sak sekitare tanduran- Lumahing lemah ngilangi kelembapan kanthi cepet nalika kena luwih akeh, sing asring nggawe keraguan nalika arep ngombe. Amarga iku, sampeyan bisa nggali udakara 5-10cm ing saubengé wit kurma lan delengen sejatine lemah kasebut.
  • Timbang pot yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina- Lemah udan luwih abot tinimbang lemah garing, mula prabédan iki dadi pedoman.
    Iki kanthi logis mung bisa ditindakake nalika tanduran isih enom, amarga nalika tuwuh saya saya abot saya akeh 🙂.

Oalah, kanggo duwe ide kurang luwih, ucapake yen disaranake ngombe udakara 3 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 6-7 dina suwene taun. Ing kasus kasebut ana ing kebon, wiwit taun kapindho bisa disiram kaping seminggu utawa kaping pindho.

Pelanggan

Bubuk guano pupuk kandhungan apik banget kanggo capitata Butia

Bubuk guano

Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas Sampeyan kudu mbayar Pupuk organik, kayata guano kayata (sampeyan bisa nemokake bubuk Kene lan cairan Kene). Mesthi wae, sampeyan kudu ngetutake instruksi sing kasebut ing kemasan produk amarga iku pupuk sing konsentrasi banget, saengga yen kakehan dosis sampeyan bisa "ngobong" tanduran kasebut.

Multiplikasi

La Butia Capitata multiplies dening wiji ing spring. Cara kanggo nerusake yaiku:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku ngresiki lan nyelehake ing segelas banyu sajrone 24 jam. Dadi, sampeyan bisa mbuwang wong sing ora bisa digunakake - bakal dadi wong sing bakal klelep - lan njaga liyane.
  2. Sawise iku, pot udakara udakara 10,5 cm kudu diisi karo landasan universal, lan banyu kanthi sak tenane.
  3. Sabanjure, maksimal rong wiji dilebokake ing pot, lan ditutupi lapisan substrat tipis supaya ora kena sinar matahari langsung.
  4. Pungkasane, disiram maneh lan pot dilebokake ing njaba, kanthi srengenge kebak.

Yen kabeh bisa mlaku kanthi apik, mula bakal germinal dadi loro nganti patang wulan ing suhu 20-25ºC.

Wabah lan penyakit

Paysandisia minangka salah sawijining hama palma sing paling mbebayani

Paysandisia archon

Tahan banget, nanging sayangé kalorone kasebut Weevil abang minangka Paysandisia archon dheweke bisa ngrusak awakmu. Sing pertama yaiku weevil (sejenis kumbang) sing larva digali galeri ing bagasi nalika dipangan; sing pertama yaiku ngengat kanthi tampilan sing mirip banget karo kupu-kupu sing larva uga digali galeri nanging ing kuncup, lan uga nggawe bolongan ing godhong sing lagi tuwuh durung muncul.

Yen sampeyan manggon ing wilayah sing wis teka, utawa ing kono arep ditindakake, wit kurma kudu diobati sajrone wulan anget karo Imidacloprid lan obat kasebut.

Pruning

Iku ora necesary. Godhong garing mung kudu dicopot ing pungkasan mangsa salju utawa pertengahan / pungkasan musim gugur.

Rustitasitas

Batang capitata Butia lurus lan rada kandel

Nolak kadhemen lan beku nganti -12ºC. Bisa tuwuh tanpa masalah uga ing iklim tropis sing panas.

Apa sampeyan mikir babagan Butia Capitata?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.