Caltha palustris

Kembang palustris Caltha

Tanduran sing dingerteni kanthi jeneng ilmiah saka Caltha palustris Iki minangka salah sawijining sing ora bisa dilalekake, luwih-luwih yen biasane ngalami migren utawa masalah gastrointestinal. Kembang kuningé apik banget, lan uga ngatasi penyiraman banyu sing luwih apik tinimbang tanduran jamu liyane.

Dadi yen sampeyan pengin ngerti kabeh babagan dheweke, banjur dakaturake marang kowe 🙂.

Asal lan ciri

Caltha palustris

Protagonis kita minangka tanduran vegetasi sing asale ing wilayah Eropa sing lembab sing asmane ilmiah Caltha palustris, sanajan misuwur kanthi sebutan marigold banyu, calta, centella, viola kuning utawa suket centella. Wutah nganti paling dhuwur 50 sentimeter, kanthi godhong sing ijo lan bentuke ginjel nganti 5cm.. Kembang kasebut dipasangake, duwe limang sepal kuning lan dawane 2-3cm.

Menarik banget yen sampeyan ngalami migren, neuralgia utawa usus, amarga antispasmodik alami. Jus iki uga digunakake kanggo ngobati kutil, sanajan kanthi ati-ati bisa nyebabake iritasi.

Apa sing dadi perhatiane?

Caltha palustris var nipponica

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: ing Caltha palustris kudu diselehake ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: ora preduli anggere wis got sing apik.
  • Irigasi: asring. Ayo elinga yen dheweke seneng mesthi udan »sikile» teles. Bisa disimpen ing pinggir kolam, utawa ing pot kanthi piring ing ngisor.
  • Pelanggan: Apike banget sampeyan mbayar saka wiwitan musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis, kaya guano contone, sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: multiply dening wiji nalika musim semi. Sows langsung ing wiji.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -4ºC. Yen urip ing wilayah sing luwih adhem, kudu dilindhungi ing omah kaca utawa ing njero omah.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.