Camellia sinensis

Camellia sinensis

Antarane macem-macem jinis kamelia kita ketemu ing Camellia sinensis. Iki dikenal minangka tanduran teh. Godhong lan gagang minangka bagean saka bahan-bahan sing digunakake kanggo obat tradisional Tionghoa. Salah sawijining ciri sing nggawe dheweke luwih istimewa yaiku, gumantung karo tanggal sing nglumpukake kembang, bakal duwe rasa sing beda ing tèh. Iki ngidini kita main kanthi macem-macem rasa tanpa kudu beda tanduran. Kajaba iku, yen ditanam ing omah, kita bisa nggunakake khasiat obat kasebut.

Ing artikel iki sampeyan bakal ngerti kabeh babagan Camellia sinensis. Kita nerangake kanthi rinci.

Karakteristik utama

Teh ijo kanthi Camellia sinensis

Tanduran iki asale ing Asia. Mula, iki minangka dhasar pangobatan Asia. NangingDina iki wis bisa nyebar meh ing wilayah apa wae, kalebu paling tropis. Iki ngidini kita ora duwe masalah nalika tuwuh ing meh kabeh wilayah ing saindenging jagad. Taman sampeyan bisa uga cocog kanggo njaga kahanan sing ideal Camellia sinensis.

Yaiku tanduran sing dianggep luwih kaya wit cilik utawa semak. Iki ijo lan kita bisa nindakake teh karo bahan-bahan kafein 4%. Kaya sing wis kasebut ing pitepangan, macem-macem jinis teh bisa digawe gumantung saka wektu panen. Sampeyan bisa duwe teh ijo, abang, ireng, putih, teh kuning, lsp. Sing gumantung apa tèh utawa liyane sing metu yaiku tingkat oksidasi godhong lan wektu panen.

Varietas paling misuwur

Camellia sinensis rosea macem-macem

Ana rong jinis tanduran sing paling misuwur. Kapisan yaiku Camellia sinensis sinensis, yaiku teh Tionghoa. Asale saka China lan tuwuh luwih cepet yen tuwuh ing suhu sing adhem lan ing papan sing luwih dhuwur. Varietas iki biasane ditanam ing lereng gunung sing oleh asil paling apik. Iki digunakake kanggo nggawe teh sing paling legi lan alus ing endi ijo lan teh putih katon meneng.

Macem-macem liyane yaiku Camellia sinensis assamica. Iki sing diarani teh India. Asale saka wilayah Assam ing sisih lor India. Tuwuh paling apik ing iklim tropis ing endi udan lan suhu anget paling akeh. Iki uga nggawe tanduran luwih gedhe lan dienggo nggawe teh sing luwih kuat kayata teh ireng, oolong lan pu-erh.

Macem-macem katelu wis dingerteni, nanging kurang misuwur, amarga ora digunakake kanggo nggawe teh. Jeneng kasebut diarani semak Jawa lan jeneng ilmiah yaiku Camellia sinensis cambodiensis. Sanajan ora digunakake kanggo nggawe teh, biasane digunakake kanggo nyebrang macem-macem tanduran lan entuk rasa liyane.

Syarat saka Camellia sinensis

Kembang sinensis Camellia

Yen kita pengin nandur tanduran iki ing kebon kanggo njupuk kauntungan saka sifat-sifat lan aspek-aspek positif liyane, mula kudu ana sawetara sarat. Sing pertama yaiku Iklim lembab utawa kahanan irigasi luwih disenengi. Yen iklim kita ora udan udan, kita bisa nggawe lingkungan sing luwih lembab supaya bisa luwih gampang tuwuh. Yen iklim kita luwih asat lan udan deres akeh banget, kita bisa fokus nyipta wilayah sing luwih lembap kayata undergrowth, kanthi sawetara spesies wit sing luwih gedhe sing menehi shade lan nyiram penyemprotan uga kanggo njaga asor.

Lokasi sing bener kanggo tanduran iki yaiku teduh semi kanthi srengenge udakara 4 utawa 5 jam saben dinane. Dene kanggo lemah, paling apik yen rada asam. Kita bisa mbenerake lemah yen ora asem nganggo substrat bahan organik sadurunge ditanam. Sampeyan kudu ati-ati karo masalah kelembapan amarga sampeyan ora bisa nyalahake kabutuhan kelembapan kanthi banyu sing berlebihan. Kita kudu ngindhari kasunyatan manawa, nalika mbanyoni, kita ngeculake lemah amarga bisa ngrusak oyot. Yen lemah dadi banyu bisa nyebabake bosok kanthi cepet.

Pruning lan perawatan

Camellia sinensis kanggo teh

Sawise duwe tanduran sing paling maju, pruning lan tugas pemeliharaan bakal fokus karo objektif sing pengin dijaga. Pruning bedo yen pengin nyiyapake teh krasan utawa yen pengin dadi tanduran hias. Gumantung saka iku, ana rong jinis pruning:

  • Pruning formasi: ditindakake wiwit thukul taun katelu. Ing njero, sawetara batang sing durung thukul kanthi apik didandani. Tumbuhane batang anyar uga dirangsang kanthi pruning kanggo ngimbangi wit.
  • Pruning saben 5 taun: Pruning iki digunakake kanggo ngendhaleni tuwuhing wit lan ditindakake saben 5 taun. Paling migunani yen pengin wit ora tuwuh dawa banget. Yen wit kasebut digawe dawa banget, mula kita angel panen gawe teh. Kosok baline, yen sampeyan mung pengin duwe wit hias, sampeyan bisa duwe spesimen sing luwih gedhe, mula bisa ngatasi kelembapan sing luwih dhuwur.

Ngramut kahanan sing saya suwe saya becik supaya kualitas tanduran ora saya suwe saya suwe. Lemah ora mung butuh kelembapan, nanging akeh nutrisi. Iki bisa diwenehake liwat pupuk kandang utawa kompos. Kanggo njaga asor, kita bisa nglangi medan kanggo ningkatake kaloro paramèter kasebut.

Irigasi kudu asring lan bakal ditambah ing musim panas yen suhu luwih dhuwur lan kebutuhan banyu mundhak. Indikator kanggo nyiram maneh yaiku lemah sing wis asat. Aja nganti ngombe kanthi kebak. Yen ing mangsa panas, tanah kasebut mung garing sajrone rong dina, kita wis ngerti manawa frekuensi irigasi sing sampeyan butuhake sawayah-wayah.

Yen sampeyan tuwuh ing kebon sampeyan uga bisa njupuk kauntungan saka sifat-sifat kasebut antioksidan, anti-inflamasi, antidiarrheal lan mbantu nyegah penyakit kardiovaskular.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa ngolah lan nikmati Camellia sinensis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luciano ngandika

    Halo, sugeng enjang, ing endi sampeyan bisa tuku bibit utawa wiji

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai luciano.

      Camellia didol ing nursery tanduran uga ing situs online. Contone, sampeyan bisa njaluk winih saka Kene.

      Matur suwun!