Rosa canina, kembang sing istimewa banget

canine wungu

La canine wungu Iki minangka semak belukar khusus sing bisa diduweni ing kabeh jinis kebon, sanajan ing pot, amarga tuwuh mung nganti 3 meter lan tahan frost nganti -20ºC tanpa masalah.

Saliyane gampang dirawat, sampeyan uga kudu ujar manawa duwe sifat obat sing menarik banget. Kanggo ngerteni apa sejatine, aku ngajak sampeyan ketemu mawar liar sing paling apik ing jagad iki: asu kasebut wungu.

Karakteristik saka Rosa canina

Woh-wohan asu wungu

Iki minangka tanduran shrubby kanthi godhong daun sing umume dingerteni kanthi jeneng Wild Rose, Escaramujo, Zarzarrosa, Agavanzo utawa Dog Rose. Sing terakhir iki pancen kepengin banget, nanging dipercaya manawa biyen digunakake kanggo ngobati penyakit rabies. Batang kasebut dawa, lan duwe stingers kuwat, dadi sampeyan kudu ati-ati nalika nangani.

Kembang kasebut katon diklompokake ing klompok, lan diametere udakara 5cm. Dheweke thukul ing musim semi-musim panas, lan yen kabeh apik, woh-wohan sing diarani pinggul mawar, bakal rampung diwasa ing pungkasan mangsa panas utawa awal musim gugur. Bakal mengko nalika bisa dipangan.

Perawatan Rosa canina

Asu putih wungu

Perawatan sing dibutuhake biasane padha karo kembang mawar liyane, yaiku:

  • Lokasi: njaba, kanthi srengenge kebak utawa semi-shade (kudu minimal 4 jam cahya langsung).
  • Irigasi: asring. Kita bakal ngombe 3-4 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 5-6 dina suwene taun.
  • Transplan: ing musim semi.
  • Pruning: kembang layu bakal dicopot, lan batang bakal dipangkas kanggo njaga gaya bal sing ringkes, kurang luwih.
  • Reproduksi: dening wiji ing musim semi, utawa kanthi stek ing pungkasan mangsa (Februari-Maret ing Hemisfer Lor).
  • Lemah / landasan: tuwuh ing kabeh jinis lemah, nanging yen ana ing pot, penting nggunakake medium tuwuh universal dicampur karo perlite.
  • Pelanggan: sajrone wulan sing anget bisa mbayar pupuk organik cair.

Properti obat-obatan saka Rosa canina

Kembang mawar Canina

Digunakake minangka pencernaan, anti-inflamasi, laxative, kanggo tenang saraf, carane tonik lan kepriye astringen. Kanggo nindakake iki, sampeyan mung kudu nggawe senggol karo tempelake woh-wohan, utawa sampeyan bisa nggunakake kelopak yen wis diwenehi permen.

Apa sampeyan wis krungu babagan Rosa canina?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.