Cara ngilangi keong saka kebon utawa kebon

Keong

Kanthi tekane udan, sawetara moluska katon, sanajan bisa uga katon apik banget, sejatine, kayata kabeh hivivora, dheweke pengin nyoba gigitan aneh kanggo tanduran sampeyan. Wis kepenak kudu dikontrol, amarga yen ora, kita bisa uga duwe makhluk tanduran sing rusak banget.

Mula dakkandhani carane mbusak keong saka kebon utawa kebon, nggunakake obat alami utawa kimia.

Ngilangake keong saka kebon

Taman

Moluska cilik iki kadhang kala angel dideleng nalika awan padha njupuk kauntungan saka jam kurang cahya kanggo panganan dhewe. Kanthi dipikirake, sampeyan mung bisa ndeleng karusakan sing disebabake. Untunge, kita duwe sawetara produk sing bakal mbantu kita ngusir utawa ngilangi, gumantung karo apa sing arep diputusake.

Obat-obatan kimia

Ing nursery lan toko kebon sampeyan bakal nemokake moluskisida, bubuk utawa granula, sing kudu dilebokake ing saubenge tanduran sing pengin dilindhungi. Yen sampeyan duwe kewan ingon utawa bocah cilik, penting banget yen sampeyan nggawe alangan (bolong kawat, contone,) supaya ora cedhak karo produk.

Obat alami

Ing kebon ekologis ana sawetara produk alami sing bakal njaga kebon sampeyan aman saka moluska, yaiku: awu, sing papak utawa bawang bombay.

Copot keong saka kebon

Taman tomat

Ing area kebon iki umum banget ditemokake keong. Mungkin reaksi pertama yaiku nggunakake produk kimia, nanging nalika ngatasi tanduran sing mengko bakal dikonsumsi, luwih becik nggunakake obat alami. Antarane, sing ditemokake, kajaba awu, papak utawa bawang, iku minangka trap keong sing bisa digawe ing omah. Piye carane Gampang banget: mung kudu pour sawetara tetes bir menyang wadhah plastik, lan dikubur sethithik ing lemah.

Pilihan liyane yaiku njupuk lan nggawa wong-wong mau lunga saka tanah sampeyan. Ngono, sampeyan ora bakal kuwatir 🙂.

Apa sampeyan ngerti obat liya kanggo ngilangi utawa ngusir siput?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.