Kepiye cara mbusak kethokan saka mawar?

aphids

Kutu kutu yaiku parasit sing, sanajan cilik, bisa nyebabake akeh masalah bushes mawar. Tanduran sing apik iki wiwit mekar nalika musim semi lan mandheg nalika musim gugur, nanging nalika diserang, kuncup ora bisa mbukak lan pungkasane layu sadurunge. ¿Cara mbusak kutu saka mawar? Kanthi produk sing efektif, mesthi.

Ing kene, dakkandhani babagan obat sing paling efektif supaya sampeyan bisa pamitan sapisan kanggo kabeh penyewa sing ora dikarepake.

Apa sing diarani aphids

kutu ing gagang

Kita ngomong babagan serangga cilik sing bisa nyedhot SAPI saka tanduran. Masalah karo serangga iki sing bisa dadi hama yaiku kapasitas reproduksi. Dheweke duwe kapasitas gedhe kanggo ngasilake lan kanthi kacepetan dhuwur. Akeh spesies aphids sing nyerang palawija kita wis dadi salah sawijining hama sing paling ngrusak kalorone tetanen, hortikultur, kehutanan lan ijo ijo kutha.

Gumantung ing saben spesies, bisa nyebabake karusakan ing panen beda-beda. Ayo ndeleng apa kerusakan utama sing bisa ngenali spesies kasebut ing wektu:

  • Aphids padha nyedhot nutrisi saka tanduran lan nyuda tuwuh. Bisa gampang dideleng nalika ana deformasi godhong utawa uga layange.
  • Keluwihan gula sing diserep disekresi kanthi bentuk molase. Iki nggawe godhong lan woh katon lan krasa lengket. Kandel sing tuwuh ing molase sing didhelikake bakal nggawe tanduran dadi reged, yen bisa dideleng karo mripat tanpa wuda. Salah sawijining efek negatif yaiku ngrusak proses fotosintesis. Tanduran lan woh-wohan sing reged lan lengket ora bisa didagang, mula uga kena pengaruh produksi.
  • Aphids dheweke bisa ngirim zat beracun menyang tanduran liwat salira. Minangka gejala, kita bisa ndeleng deformasi zona apik ing tanduran iki sing kena infeksi.
  • Uga dheweke bisa ngirim virus kaya sing ana ing mozaik tangga teparo.

Prevención

cara mbusak kutu daun saka mawar

Kita kudu ngerti yen wulan Juni dianggep minangka wulan mawar. Lan kembang mawar sing paling apik mekar ing wulan iki. Supaya kembang mawar bisa tekan wektu ngembang maksimal, yaiku tanduran utama kanggo nglindhungi tanduran saka hama kayata kutu kutu. Elinga manawa pencegahan minangka senjata paling apik kanggo sinau cara ngilangi kutu saka mawar. Antarane wulan April lan Mei, kutu kutu cepet akeh amarga kahanan cuaca panas lan garing. Kondisi lingkungan iki cocog kanggo serangga iki berkembang kanthi cepet.

Kita ngerti manawa kerusakan sing nyebabake aphid ing kembang mawar misuwur amarga lembar laporan sing nggilap, lengket lan rada beda. Kerusakan sing disebabake dening kutu kutu diwiwiti nalika nyisipake proboscis menyang tanduran nganti tekan getah. Gula iki diekskresi kanthi bentuk molase lan uga bisa ningkatake invasi jamur lan serangga liyane.

Kita bakal menehi sawetara tips kanggo nyegah serangan serangga kasebut. Nyegah diwiwiti yen entuk mawar. Kita kudu nggawe manawa tuku iku tanduran sing sehat lan kuwat. Sing sehat yaiku oyot sing wis oyot jero lan paling ora ana 3 batang sing nyebar. Godhonge kudu ijo lan katon sehat. Kanggo mawar ROOT Bare luwih becik nggunakake panyebaran lan kondhisi apik kanthi batang lan oyot sing alus. Wutah sing kuwat bisa migunani tumrap hama. Yaiku, yen tanduran saya kuwat lan sehat bisa nyegah munculake serangga kasebut.

Tuwuh mawar adhedhasar proses alami uga mbantu nyegah hama. Pupuk nitrogen sing akeh banget defisit banyu nyebabake serangan kutu. Sampeyan kudu mikir babagan pandhuan tandur lan perhatian babagan detail nalika tuku mawar.

Cara mbusak kutu kethul saka kimia mawar

Ayo goleki pestisida utama apa sing bisa mbantu kita nglindhungi kutu kasebut.

  • Neem: iku pestisida alami. Sampeyan mung kudu nyemprotake mawar lan bakal bisa nyegah taruhan endhog, saengga bisa nyegah proklamasi. Sampeyan kudu digunakake sanalika bisa kanggo musim kembang. Sampeyan bisa tuku Kene.
  • Pestisida kimia dheweke kudu digunakake miturut pandhuane. Iki nyebabake pestisida nembus tanduran lan diserap dening kutu kethokan liwat getah. Kita mung kudu nggunakake kasebut ing kasus sing luar biasa, amarga pestisida ngrusak lingkungan.

Cara mbusak kutu saka mawar kanthi alami

Kembang lupin, tanduran sing ngusir kutu

Banyu

Ya, ya, prekara sing kaya banyu bisa mateni kutu kutu. Lan serangga kasebut disenengi dening lingkungan sing anget lan paling garing, saengga yen pulverize tunas kembang kala-kala kita bakal bisa mungkasi wabah kasebut. Mesthi wae, kita kudu nggunakake banyu tanpa jeruk nipis lan esuk esuk utawa surup kanggo ngindhari efek kaca pembesar (sinar srengenge, nalika kena banyu, ngobong tanduran).

Sabun

Yen ora ana ladybugs ing kebon utawa teras, kita bisa nggunakake salah sawijining obat "nenek" sing paling efektif: banyu sabun. Kita ngiseni botol semprotan nganggo banyu lan nambah sawetara tetes sabun - yen bisa nganggo ekologis - kita aduk kaping pirang-pirang supaya kabeh bisa dicampur, lan wis siyap digunakake. Kita uga bakal nggunakake nalika srengenge kurang.

Nettle

Nettle (Dioica Urtica) minangka salah sawijining ramuan sing paling migunani ing planet iki. Kejabi duwe sifat obat sing menarik banget, mbantu kita ngilangi kutu kutu. Kanggo nindakake iki, kita kudu nyampur setengah kilo tanduran seger ing banyu 5 liter. Banjur, kita nutupi wadhah lan aduk-aduk. Yen wis bosok, kita saring lan sedina nganti sedina sadurunge digunakake.

Tanduran

Ana pirang-pirang tanduran sing ngusir aphid lan uga apik banget. Antarane, kita duwe lupine, honeysuckle lan, uga.

Jebakan caket

Salah sawijining cara kanggo ngendhaleni populasi aphid yaiku nyetel jebakan lengket kuning. Parasit iki bakal kepincut karo warna, nanging yen wis kena kontak mula ora bakal bisa mandheg.

Apa sampeyan ngerti obat liya ing omah kanggo ngilangi kutu kutu bushes?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Raul ngandika

    Tambahake sabun putih lan rokok loro utawa telu menyang sak liter banyu. Ayo ngaso sawetara jam nganti sinetron larut, goyangake nganti aduk, lan saring. Iki minangka insektisida efektif adhedhasar sabun lan nikotin.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun masukane, Raul.

  2.   Belen ngandika

    Aku nggunakake banyu kanthi sawetara tetes wit teh, sawetara dina ora ana kethul.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Belen.

      Ya, iki minangka obat sing menarik banget. Matur nuwun kanthi sanget kanggo nuduhake karo kita.

      Greetings.

    2.    cecilia ngandika

      Apa wit teh iku? Aja ngerti dheweke

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Halo cecilia.

        Iku babagan Melaleuca alternifolia, wit Australia sing umure paling dhuwur 5 meter.

        Ing link sampeyan duwe file 🙂

        Greetings.